Асистент по приложна наука в компютърните науки

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

За програмата

Програмата "Компютърни науки" има за цел да подготви студентите за работа в индустрията или бизнеса, като се акцентира върху средата за малкия бизнес. Програмата предлага четири възможности: Cyber ​​Security / Компютърна съдебна технология, Програмиране, Софтуерна поддръжка (Help Desk) и Интернет / мрежови технологии.

Специалистите по компютърна сигурност могат да планират, координират и прилагат информационната сигурност на организацията. Тези работници могат да бъдат призовани да обучават потребителите за компютърна сигурност, да инсталират софтуер за сигурност, да наблюдават мрежата за нарушения на сигурността, да реагират на кибернетични атаки и в някои случаи да събират данни и доказателства, които да бъдат използвани при съдебното преследване на киберпрестъпността. Отговорностите на специалистите по компютърна сигурност се увеличиха през последните години, тъй като имаше голямо увеличение в броя на кибер атаките по данни и мрежи.

Компютърните програмисти пишат, тестват и поддържат подробни програми, които компютрите трябва да следват, за да изпълняват функциите си, както и да замислят, проектират и тестват логически структури за решаване на проблеми от компютрите. Компютърните програми разясняват на компютъра какво да правят - коя информация да идентифицира и да получи достъп, как да я обработва и какви устройства да използва. Много програмисти актуализират, ремонтират, променят и разширяват съществуващите програми.

Специалистите по компютърна поддръжка и техници по поддръжка оказват техническа помощ, подкрепа и съвети на клиенти и други потребители. Тези инструменти за отстраняване на неизправности интерпретират проблеми и осигуряват техническа поддръжка на хардуера, софтуера и системите.

Мрежовите администратори проектират, инсталират и поддържат локална мрежа (LAN) на организацията, широкообхватна мрежа (WAN), мрежов сегмент, интернет или интранет система. Те осигуряват ежедневна поддръжка на място за администриране на софтуерни потребители в различни работни среди. Те поддържат мрежов хардуер и софтуер, анализират проблеми и наблюдават мрежата, за да осигурят нейната достъпност за потребителите на системата.

Кариерна перспектива

Перспективите за работа трябва да са най-добри за завършилите колеж, които са в крак с последните умения и технологии. Работодателите ще продължат да търсят компютърни специалисти, които имат силен опит в основните компютърни умения, съчетани с добри междуличностни и комуникационни умения.

Средната годишна заплата за анализатори на компютърни системи възлиза на 90,180 щатски долара през май 2105 г. Работната сила на анализаторите на компютърни системи се очаква да нарасне с 25% в периода 2012-2024 г., което е много по-бързо от средното за всички професии. (Източник: Бюро по трудова статистика на Министерството на труда на САЩ)

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Wallace State Community College, with its main campus in Hanceville and a satellite campus in Oneonta, is a part of a system that serves the needs of more than 300,000 individuals and has been conserv ... Научете повече

Wallace State Community College, with its main campus in Hanceville and a satellite campus in Oneonta, is a part of a system that serves the needs of more than 300,000 individuals and has been conservatively estimated to produce a $3 billion annual economic impact on this state and in our communities. Свиване