Глобално предприятие

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

106131_Group5.jpg

Този курс се фокусира върху развитието и управлението на глобалните предприятия от появата на съвременната мултинационална до наши дни. При изучаването на динамиката на международния бизнес ние приемаме тези предприятия (често наричани МНО, МНК или ТНК) за ключови участници и използваме интердисциплинарен подход за оценка на предизвикателствата, свързани с разработването на стратегии и управлението на операции през националните граници. Ние изследваме, следователно, взаимодействието между мултинационалното предприятие, страните, в които той развива бизнеса, и конкурентната среда, в която той работи. Този подход ще гарантира, че глобалното предприятие е оформено в широк политически, социален, исторически и икономически контекст.

106125_SocialProgramme4.jpg

По време на курса ние разглеждаме фирми от цял свят и обръщаме специално внимание на възхода на големи предприятия от икономиките на BRIC (Бразилия, Русия, Индия и Китай). Ще разгледаме и класическите проблеми на начините на навлизане, глобалната координация и местната отзивчивост. Обществените и политическите нагласи към „чуждестранните“ фирми също се разглеждат и ние оспорваме нашето чувство за това какво представлява етичната бизнес практика. Учениците ще бъдат насърчавани да размишляват върху културните ценности, да поставят под въпрос собствените си предположения и да развиват познанията си за други култури чрез дискусии в клас и работа в група. Уменията за пригодност за заетост се развиват допълнително чрез представяне на презентации, анализ на казуси, работа в екип и изготвяне на доклади.

Целият курс има за цел да подобри познанията на студентите за съвременната мултинационална организация и да насърчи систематичен и информиран анализ на начина, по който мултинационалните предприятия действат, процъфтяват, застават или се провалят в интегрирана глобална икономика.

  • Самостоятелно настаняване в кетъринга
  • 4-дневно пътуване до Лондон
  • Социална програма, включваща дневни екскурзии и вечерни мероприятия
  • Краен срок за подаване на заявка 24 май 2019 г.
  • 2,400 лири на сесия
Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

The International Summer is an Undergraduate level summer programme offering students the chance to study at the University of Exeter for 3 weeks and earn up to 15 ECTS Credits or 6-8 US Credits towar ... Научете повече

The International Summer is an Undergraduate level summer programme offering students the chance to study at the University of Exeter for 3 weeks and earn up to 15 ECTS Credits or 6-8 US Credits towards their degree. Свиване