Прочетете официалното описание

Научете италианския език и развийте основни умения, за да се регистрирате успешно в бакалавърските степени по изкуства и дизайн в най-добрите университети в Италия. Съсредоточете се върху областите, които ви интересуват, като същевременно подобрите академичните си умения в подкрепяща среда.

Нашият едногодишен подготвителен курс ще ви осигури широко разбиране за изкуството и дизайна. Развийте своите артистични умения и решете кой специализъм да преследвате. Това също ще подобри нивото ви на умения. Това ще ви помогне да вземете решение за избора на специалност почетна степен за следващите три години. След като завършите едногодишния курс, ще представите портфолио от работа. Ние ще преценим това за прогресия върху специализацията по ваш избор.

Идеалната подготовка за вашата бакалавърска степен по изкуства и дизайн в Италия

Програмата Фондация година в изкуствата и дизайна дава възможност на чуждестранни студенти, които желаят да се запишат в италианския университет, да повишат знанията си по италиански език и култура, докато изучават основните понятия изкуство, дизайн и архитектура в Италия.

Академичната програма се предлага като 9-месечно обучение с 600 часа часове и уъркшопи и се допълва от курс за подготовка за изпитите, практически лаборатории за изкуства и дизайн и културни екскурзии.

След успешното завършване на програмата, студентите ще получат сертифициране на ниво CILS B2 (сертифициране на италиански като чужд език) и ще получат академични титли с юридическа стойност, акредитирани от италианското министерство на образованието, валидни за записване в италиански програми за висше образование.

Програмата за Фондационна година дава на студентите предварителна предварителна заявка за участие в програмата MADE | Академия за изящни изкуства в Сирациза, Сицилия.

учебни предмети

35%: чл

20 Кредити | 160 часа

 • История на архитектурата и дизайна
 • История на италианското изкуство
 • Италианско общество чрез киното
 • Pathway срещи за проектиране на Pathway

65%: италиански език

40 Кредити | 400 часа

 • Курс по италиански език (360 часа)
 • Подготовка за изпита CILS

Pathway

Студентите ще участват в серия от практически лаборатории и практически семинари, ръководени от експертни факултети, които ще помогнат да се развият основните умения и техники за работа с арт и дизайн студио и овладяване на майсторството с различни материали.

Семинарите по Pathway също ще разширят портфолиото на учениците, което е съществено изискване за записване в програми за обучение по дизайн в Италия.114019_foto-720x479-1_0.jpg

История на италианското изкуство

Италия е един от най-важните центрове на откритието в изкуството и културата и основните фази на нейното изкуство, особено от епохата на Възраждането до барока и неокласиката, са повлияли и все още очароват света. Курсът се определя като динамичен път към познаването на историческите / теоретичните фази на най-важните профили, които характеризират италианската история от средната епоха до най-новите тенденции в изкуството, включително футуризъм, концептуално изкуство, Arte Povera и Transavanguardia.

История на архитектурата

Студентите се запознават с историята на архитектурата и дизайна в Италия от началото на 19 век до днес. След цялостно въведение в европейския художествен и културен контекст, курсът ще развие темите за ролята на архитекта и дизайнера в италианското общество и неговата трансформация от прединдустриалната към пост-индустриалната епоха.

Италиански език

Курсът по италиански език се предлага като 8-месечна интензивна програма, която позволява на учениците да започнат от начални нива да постигнат необходимото горно междинно (B2) ниво на италиански езикови умения, необходими за записване в италиански университетски програми.

Студентите се обучават от експерти, висококвалифицирани местни преподаватели по италиански език, които прилагат комуникативния метод в класната стая, за да постигнат най-добри резултати във всички 4 езикови умения: говорене, писане на четене и слушане.

Подготовка за изпита CILS

Студентите участват в 40-часов интензивен CILS курс за подготовка за изпити, който ще обхване най-добрите практики за академично писане, подготвителни тестове с CILS минали документи и устни симулации на изпита, ръководени от инструктори, които са изследователи на CILS от Университета на Сиена.

Syracuse Academy е изпитен център на CILS. Студентите ще могат да се запишат в пробна сесия на изпита. края на май, за да се получи сертификат B2 CILS, който е признат от всички италиански и международни университети и дизайнерски училища.

Италианско общество чрез киното

Целта на курса е да насочи учениците към основните исторически събития в Италия, представени от италианските кинотворци от 40-те до днес. Чрез критичен подход и групова дискусия, теми, режисьори и актьори, които характеризират традицията и иновациите на италианските филми, ще бъдат

анализирани във връзка с различни национални събития, като по този начин изобразяват социална история на Италия.

Студентска атестация

„Невероятно университетско преживяване, преди да започнем университет! Това ми помогна да проуча моите страсти и да намеря истинския си интерес в областта на дизайна, да имам ясна представа за степента на специализация и кариерния път, които искам да следвам. Персоналът и преподавателите в Академията бяха невероятно подкрепящи и ме накараха да се почувствам добре дошъл в слънчевия град Сиракуза от първия ден на програмата. По време на уъркшопите и езиковите обмени, направих приятелства със студенти от Италия и цял свят, това е безценен опит за моето лично и професионално развитие! ”

114018_foto-720x479-4.jpg

Топ причини да се присъедините към нашата програма за Година на основаване

 1. Помага за запълване на пропуските за италианския университет
  • Италианската университетска система изисква най-малко 12 пълни години основно и средно образование за записване във всички образователни програми. Университетите и дизайнерските училища също изискват сертификат за италиански език B2-висше средно ниво и личен портфейл (за програми за бакалавърски програми).
 2. Проектиран за международни студенти
  • Нашите ученици са от различни страни, възрастови групи и среди. Ние приветстваме интелигентни, креативни, мотивирани хора, които се интересуват от преместване в изкуство и дизайн.
 3. Изберете специализацията, която ви подхожда
  • Освен че ви позволява да се запознаете с езика и културата на Италия преди започването на университета, Фондационната година също така дава възможност да посетите университети в цялата страна и да решите кое училище е точно за вас.

За коя е тази програма?

Студенти, които желаят да избират внимателно коя дисциплина по изкуство и дизайн искат да работят, докато развиват своите практически умения и лично портфолио:

 • Графичен дизайн
 • Моден дизайн
 • Дизайн на продукта
 • Вътрешен дизайн
 • архитектура
 • Творческо изкуство
 • Фотография
 • чертеж
 • Нова медия
 • Визуална комуникация

Ученици с по-малко от 12 години образование, които желаят да се запишат в италиански университет.

Също така, студенти, които са се обучавали в американските или британските училищни системи и нямат трите изпита за напреднали или А-ниво изпити, са необходими за записване в италиански университет.

Ученици, които трябва да подобрят езиковите си умения:

 • Необходимо е постигането на призната B2-ниво (горна междинна) сертификация на италиански език за участие в италиански програми за завършено висше образование.

Информация за програмата

Дали Годината на Фондацията позволява на учениците да се запишат в каквато и да е образователна програма в Италия?

След завършване на годишната програма Фондацията, студентите могат да изберат да кандидатстват във всяка университетска или дизайнерска академия в Италия, като са постигнали необходимите предпоставки за езикова компетентност и минималния брой учебни години, необходими за кандидатстване в бакалавърска степен в Италия. В зависимост от университета, студентите могат да бъдат помолени да предоставят допълнителна документация или да преминат приемен изпит за допускане до избраната програма.

Завършването на програмата „Година на Фондация“ дава възможност за директно допускане до бакалавърски програми по програма MADE | Академия за изящни изкуства и дизайн в Сиракуза.

Какви са предпоставките за записване в годината на Фондацията?

Студентите, кандидатстващи за участие в програмата на Годината на Фондацията, трябва да предоставят следните документи:

 • Сертификат или диплома за завършено средно образование
 • Сертификат за английски език B1 (по-ниско междинно): IELTS 4.5, Cambridge PET или еквивалент)

Какви са програмните такси и срокове?

Такса за записване: € 2.100

 • да се заплати най-малко 30 дни преди началната дата на програмата

NB. Студентите извън ЕС трябва да платят таксата за записване най-малко 90 дни преди началото на програмата, за да обработят заявлението за виза.

Такса за обучение: € 5.750

 • да бъде изцяло платена по начална дата на програмата (началото на есента: 12 септември / пролетта на старта: 9 януари)

NB. Всички документи за кандидатстване трябва да бъдат изпратени най-малко 30 работни дни преди началото на програмата до admissions@syracuseacademy.org

Какви са датите на програмата?

Година на основаване е 9-месечна интензивна програма за подготовка на университетите. Студентите могат да се запишат, за да започнат програмата през есенния или пролетния семестър.

Падащ старт - старт на програмата

 • 12 септември, 2019 г. - 31 май 2020 г.

Пролетен старт - старт на програмата

 • 9 януари 2020 г. - 6 септември 2020 г.
Програма с обучение на:
Английски
Италиански
Последна актуализация April 20, 2019
Този курс е Campus based
Start Date
септ. 12, 2019
ян. 9, 2020
Duration
Задочно обучение
Редовно обучение
Price
7,850 EUR
Такса за записване в размер на € 2.100 Такса за обучение от € 5.750
Deadline
авг. 16, 2019
All application documents should be sent at least 30 working days before the start of the program.
дек. 6, 2019
All application documents should be sent at least 30 working days before the start of the program.
По място
По дата
Start Date
септ. 12, 2019
End Date
Май 31, 2020
Крайна дата за записване
авг. 16, 2019
All application documents should be sent at least 30 working days before the start of the program.
Start Date
ян. 9, 2020
End Date
септ. 6, 2020
Крайна дата за записване
дек. 6, 2019
All application documents should be sent at least 30 working days before the start of the program.

септ. 12, 2019

Location
Крайна дата за записване
авг. 16, 2019
All application documents should be sent at least 30 working days before the start of the program.
End Date
Май 31, 2020

ян. 9, 2020

Location
Крайна дата за записване
дек. 6, 2019
All application documents should be sent at least 30 working days before the start of the program.
End Date
септ. 6, 2020

Syracuse Academy

Spring 2019 - Syracuse Academy

Syracuse

Sicily

MADE Program CABIN OUT workshop