Документална програма - Година

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Годишна програма: 2020 септември - май 2021 г.

ПЪРВИ СЕМЕСТЪР - ДОКУМЕНТ

В първия курс за документално производство студентите изпълняват многобройни задачи, предназначени за развиване на критични умения по документален филм, техника на камерата и редактиране. Лекции, демонстрации, прожекции и аналитични упражнения осигуряват основата за теренната работа.

Обхванатите теми включват:

- Документална камера

- Документално редактиране

- Документално писане

- Звуков и звуков дизайн

- Осветление

- Движение на камерата

- Интервюиращи техники

- Документални теми и жанрове

- Изследвания

- Документална етика

Чрез обединяване на задачите на другите, студентите получават огромни умения в насочването, производството, заснемането и записването на звук. Строгите критики са жизненоважен елемент от курса. В допълнение към тези упражнения, всеки студент произвежда и ръководи 5-минутен документален късометражен филм по тема по техен избор. Студентите също са екипажи на проектите си.

Специализираните курсове по редактиране и кинематография са другите ключови компоненти на програмата. Учениците се учат да редактират най-новата версия на Avid Media Composer и да научат снимки със Sony 4K XDCam (и други формати, ако се интересуват) и теория на осветлението. Чрез изучаване и практикуване на наративни и документални техники за стрелба, студентите получават усъвършенствана свобода на езика на филма.

Като допълнение към практическия компонент на курса, студентите посещават прожекции, за да добият документален филм като развиващ се носител, който понастоящем се преоткрива от нови режисьори, които използват новаторски и новаторски планове за кино, звук, музика, редактиране, графика, анимация и разпространение. Тези прожекции се основават на богат набор от международни документални филми, минаващи и настоящи, които пресичат теми и жанрове. Тези примери ще помогнат на учениците да намерят свой собствен уникален глас като документален режисьор.

ВТОРИ СЕМЕСТЪР - ДОКУМЕНТ

В съвременната документална продукция студентите се фокусират върху задълбоченото развитие и предпроизводството на дипломните си филми. Това включва завършване на седмични задачи за инструктори и партньорски проверки, научаване на изследвания и написване на убедително предложение и лечение. До края на семестъра всеки студент ще произведе и режисира своя диплом - 15-минутен документален филм - и ще се занимава с проекти на съученици. Чрез обширни сесии за мозъчна атака и обучение, студентите също напускат курса, въоръжен с портфолио от критикувани идеи за проекти, за да се развият и реализират по-нататък след завършване на програмата.

Програмата за втори семестър включва документалния семинар, практически курс, в който студентите допълнително развиват своите технически умения чрез седмични упражнения за стрелба и редактиране. Темите могат да включват: Разширени интервю техники, Документални ренектаменти, Архивни изследвания, Портрет на лице или място, Музика за документални филми и различни сценарии за сценарии за сценария "С Cinema Vérité".

Най-важният компонент на втория семестър и наистина документалния курс през цялата година е дипломният филм, който трябва да бъде с качеството на предаването.

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Prague Film School is one of Europe’s leading schools providing practical training in the core disciplines of filmmaking. The school's accelerated programs, its international faculty and world-class f ... Научете повече

Prague Film School is one of Europe’s leading schools providing practical training in the core disciplines of filmmaking. The school's accelerated programs, its international faculty and world-class facilities draw students from all over the globe bent on converting a long-held passion for film into a life-time profession. Свиване