Завършил сертификат за преподаване на английски език на говорители на други езици и междукултурна компетентност

Общ преглед

Описание на програмата

Преглед

Тази програма е достъпна за чуждестранни студенти само за есен 2019.

Тази програма за дипломирани сертификати е предназначена да подготви учениците да преподават английски като втори (или чужд) език в Канада и / или в чужбина.

Програмата обхваща теми, включващи теоретични, педагогически и практически приложения за преподаване на английски като втори или чужд език, отговарящи на образователните стандарти, определени от TESL Онтарио.

Освен това тази програма включва курсове за повишаване на професионалните и междукултурни комуникационни умения, знания и опит.

Изисквания за прием

 • Дву- или тригодишна диплома за висше образование или степен
  ИЛИ
  Една приемлива комбинация от свързан професионален опит и образование след средното образование, преценено от колегията като еквивалентно на горепосоченото *

Забележка:
* От кандидатите може да се изисква да представят автобиография и мотивационно писмо, което включва подробности за трудовия опит.

Изисквания за английски език

Кандидатите, чийто първи език не е английски, ще трябва да демонстрират владеене на английски език по един от следните методи:

 • Кредитен курс от 12 клас или английски университет поток от средно училище в Онтарио или еквивалент, в зависимост от изискванията за прием на програмата.
 • Тест за английски като чужд език (TOEFL) тест с минимална оценка 580 за тест на хартиен носител (PBT) или 92 за тест, базиран в Интернет (iBT), с резултати от тестовете през последните две години.
 • Международна система за тестване на английски език (IELTS) Академичен тест с общ резултат 7.0 без оценка по-малка от 6.5 в която и да е от четирите групи, с резултати от тестове през последните две години. Изисквания към програмата SDS.
 • Тест за канадски академичен английски език (CAEL) с общ резултат 70, без резултат по-малък от 60, в която и да е от четирите ленти, с резултати от тестовете през последните две години.
 • Pearson Test of English Academic (PTE) с минимална оценка 65, с резултати от тестовете през последните две години.
 • Тест по английски език в Кеймбридж (FCE / CAE / CPE) с общ резултат по скалата на английски език в Кеймбридж 185, без езикови умения по-малко от 169, с резултати от тестовете през последните две години.
 • Оценка на английски език (ELE) в Fanshawe College с минимален резултат от 75% във всички раздели на теста, с резултати от тестове през последните две години.
 • Студенти от Fanshawe College ESL4 / GAP5: Минимална оценка от 80% в ESL4 / GAP5 ниво 9 или 75% в ниво ESL4 / GAP5 ниво 10.

Препоръчителна лична подготовка

Пътуването, работата или обучението в чужбина дава възможност да се разберат предизвикателствата на функционирането в други култури. Този опит помага на онези, които искат да станат преподаватели по английски език, за да говорят на чужди езици, за да се свържат с учениците си съпричастно. Освен това, предишният опит в преподаването или обучението ще бъде полезен за развитието на собствената философия и практика на преподаване.

Критерии за избор на кандидатКогато броят на допустимите кандидати надвишава наличните места в програмата, критериите за подбор на кандидатите ще бъдат:

 1. Предпочитание за постоянни жители на Онтарио
 2. Получаване на заявление до 1 февруари (след тази дата, Fanshawe College ще разглежда кандидатите на принципа „първи дошъл, първи обслужен, докато програмата не е пълна“)
 3. Постигане на изискванията за прием

курсове

Преподаване на английски език на лектори на други езици
Ниво 1

Кариерни възможности

Съществуват различни програми, които преподават английски на възрастни, говорещи други езици в Онтарио, както в частния, така и в публичния сектор. Успешните възпитаници на тази програма, ако отговарят на всички останали критерии, ще имат право да кандидатстват за сертифициране от TESL Ontario, необходим сертификат за преподаване в програми, финансирани от правителството. Има и много възможности за работа в чужбина, особено когато учител е завършил програма за обучение на висшисти в Канада.

В допълнение, компонентът на междукултурната компетентност на тази програма ще подготви завършилите за възможности за работа в организации, които работят с новодошлите в Канада, като например агенции за селища, или да работят в чужбина, за да подготвят хората за междукултурни преживявания.

Последна актуализация Септ. 2019

За учебното заведение

Fanshawe College is a large, publicly-funded College located in London, Ontario, Canada – approximately a two-hour drive from Toronto and Niagara Falls. There are 21,000 full-time students, including ... Научете повече

Fanshawe College is a large, publicly-funded College located in London, Ontario, Canada – approximately a two-hour drive from Toronto and Niagara Falls. There are 21,000 full-time students, including more than 6,000 international students from 97 different countries. Свиване
Лондон , Симкоу , Свети Тома , Woodstock + 3 Още По-малко