Здравни и социални грижи, университет 1-ва и 2-ра година (ниво 4 и 5)

Общ преглед

Описание на програмата

Курсът за бакалавърско ниво 4/5 в областта на здравеопазването и социалните грижи е курс от 240 кредита, предназначен за бързо проследяване на студентите до последната година на асоциирана бакалавърска степен в сектора на здравеопазването и социалните грижи, а последната година Допълнителната степен може да бъде завършена в Университет в Обединеното кралство в кампуса или чрез дистанционно обучение.

Модулите и заданията от ниво 4 от този курс са еквивалентни на първата година от университетска степен, а модулите и заданията от ниво 5 са еквивалентни на втората година от университетската степен .

Този курс се състои от шест модула и задания от ниво 4 (120 кредита) и пет модула и задания от ниво 5 (120 кредита). Ако студентът реши да учи само на ниво 4, той ще получи 120 кредита и може да кандидатства за освобождаване от първата година от университетски курс.

Всеки модул се състои от приблизително 40 ръководени часа на обучение с материали с допълнителни 30-50 часа избираем учебен материал. Тези материали включват препоръчителни упражнения, препоръчани показания и интернет ресурси.

Такси за курсовете

Таксата за записване заедно на курсове от ниво 4 и ниво 5 е £ 8500 онлайн обучение и. £ 12000 за проучване в кампуса. Като алтернатива студентите могат да се запишат на едно ниво (ниво 4 или 5) за £ 5400 за онлайн обучение или £ 9000 за обучение в университета .

Студентите могат да извършват плащане по един от следните начини:

 • Кредитна или дебитна карта
 • банков трансфер
 • Безлихвени месечни вноски
 • Paypal
 • Western Union

Какво е включено в цената на моя курс?

 • Всички учебни материали, включително онлайн модули и писмени задачи
 • Поддръжка на персоналния учител с 1-2-1 Skype сесии
 • Специализирана подкрепа на студентите
 • Достъп до онлайн форум за социално обучение
 • Маркиране на заданието и обратна връзка
 • БЕЗПЛАТНА NUS Допълнителна карта на стойност £ 19,90
 • БЕЗПЛАТЕН лаптоп
 • Безплатна помощ за писане на CV при завършване на курса

Университетски доливане

Ако решите да доплатите до пълна бакалавърска степен чрез акредитиран университет в Обединеното кралство, разходите са изброени по-долу. Моля, обърнете внимание, посочените по-долу разходи са само за дистанционно обучение / онлайн. Имате възможност да завършите в кампуса; разходите ще варират в зависимост от това в кой университет сте избрали да завършите последната година.

Университет Англия Ръскин

 • Управление и лидерство в здравеопазването и социалните грижи (доплащане) бакалавър (отличие)

Университета на Дерби

 • Интегративно здраве и социални грижи (допълване) BSc (с отличие)

Имам ли право на тази програма?

За да се запишете на курс 4 ниво, трябва да сте поне на 18 и да имате пълно средно образование. Преди да се запишете на курс 5 ниво, трябва да сте достигнали ниво 4 или еквивалент.

Модул от ниво 4

Умения за академично обучение

Целта на този модул е да даде възможност на обучаемите да развият необходимите умения и разбиране за ефективно обучение в рамките на висшето образование. Това ще позволи на обучаемите да придобият необходимите умения за отразяващо и критично мислене, необходими за постигане на индивидуален учебен потенциал.

Комуникация в здравеопазването и социалните грижи

 • Целта на този модул е да развие информираността на обучаемия за различните форми на комуникация, използвани в здравните и социални грижи, и значението му за ефективното предоставяне на услуги.

Въведение в политиката на здравеопазването

Целта на този модул е да развие информираността на обучаемите за различните влияния върху здравеопазването и техния ефект върху развитието на политиката. Оценката на здравната политика ще позволи на учащите да разгледат кои са ключовите съвременни проблеми за онези, които изготвят политики, доставчиците и тези, които получават подкрепа.

Рефлективна практика

Този модул е предназначен да запознае обучаемия с рефлексивната практика във всичките й форми. Размишленията върху практиката и на практика са важни понятия в здравеопазването и социалните грижи и се вписват в идеята за саморазвитие, свързваща теорията с практиката.

Управление на хората в здравеопазването и социалните грижи

Целта на този модул е да даде възможност на учащите да разберат процесите, свързани с набирането, управлението и развитието на хората на работното място в областта на здравеопазването и социалните грижи. В този модул учащите ще изследват процесите, свързани с управлението на отделни лица на работното място в здравеопазването и социалните грижи и как да улеснят промяната в организацията.

Социология: концепции в здравеопазването и неразположението

Целта на този модул е обучаващите се да придобият разбиране за социологическите концепции за здравето и влошеното здраве и тяхното приложение към практиката на грижи в здравеопазването и социалните грижи. Това ще позволи на обучаващите се да разберат същността на съвременното общество и неговите влияния върху възприемането на здравето и лошото здраве. Учащите ще изследват как е структурирано обществото по отношение на възраст, пол, етническа принадлежност, социална класа, семейство и домакинства и въздействието му върху здравето и благосъстоянието.

Модул от ниво 5

Принципи в основата на здравеопазването и социалните грижи

Всички здравни и социални специалисти имат професионални кодекси за поведение. Целта на този модул е да развие разбирането за ценностите, теориите и политиките, които са в основата на здравната и социалната практика и механизмите, които съществуват за насърчаване на добрите практики в сектора.

Управлението на качеството в здравеопазването и социалните грижи

Качеството е съществен компонент на здравните и социалните услуги и концепция с много различни интерпретации и перспективи. Целта на този модул е обучаемите да развият разбиране за различните гледни точки за качеството на здравните и социалните грижи и как то се оценява, за да се овласти и включи потребителите на услуги.

Изследователски проект

Този модул има за цел да развие уменията на обучаемия за независимо проучване и критичен анализ чрез провеждане на малко пилотно разследване от пряко значение за тяхната програма за висше образование или професионално развитие.

Партньорство, работещо в здравеопазването и социалните грижи

Целта на този модул е да даде възможност на обучаващите се да разберат значението на положителната работа в партньорство с другите в здравеопазването и социалните грижи. Обучаемите ще изследват същността на партньорството на три нива. Първо, те ще проучат партньорствата с потребители на услуги, които дават възможност на хората да вземат информирани решения и да насърчават независимостта. Второ, те ще обмислят партньорства между различни професионалисти в рамките на здравеопазването и социалните грижи и ще проучат работата между агенциите. И накрая, учащите ще проучат организационните партньорства и ще проучат различни начини за съвместна работа.

Работа с потребители на услуги със сложни нужди

Целта на тази единица е да помогне на обучаващите се да разберат проблемите на здравето, уврежданията и заболяванията и как здравните специалисти могат да предоставят на хората със сложни физически и психични нужди здравето да определят собствените си грижи.

Кариера

Успешното завършване на пълния курс за здравни и социални грижи от ниво 4/5 и последната година на акредитирана програма за бакалавърска степен ще послужат като трамплин към професионалната кариера в сферата на здравеопазването и социалните грижи. Курсът събира теория и практика за тези, които желаят да работят с хора в грижовна среда. Подходяща е като база за тези, които желаят да преминат към някоя от многото здравни или социални професии, или тези, които искат да запазят своите възможности отворени.

Колко време ще отнеме?

Обучаемите могат да учат с темпо, което им подхожда. С ОЗИ няма срокове или срокове. Обучаемите могат да изучават модулите във всякакъв ред по всяко време.

Последна актуализация Септ. 2020

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

За учебното заведение

Affordable study programmes with exclusive online modules fast-tracking learners to a University qualification. Whether you are looking to enhance your skills, improve your team or pursue a profession ... Научете повече

Affordable study programmes with exclusive online modules fast-tracking learners to a University qualification. Whether you are looking to enhance your skills, improve your team or pursue a professional education, the Kingsgate International College’s learning pathways can provide you with all you need. The Kingsgate International College delivers on Campus or online university pathway programmes with full Undergraduate and Postgraduate Diploma Awards to learners from all corners of the world. Learners can fast track their way through to a UK University Qualification on campus or by distance learning. Свиване