Курс за критично мислене и дизайн

Общ преглед

Описание на програмата

Искате ли да излезете напред в кариерата си? Искате ли да разширите хоризонтите си? Искате ли да напреднете в живота си? Трябва да научите умението да мислите за себе си. Трябва да се научите да мислите независимо, но продуктивно. Тогава този курс е за вас. Курсът обединява три независими, но по-скоро свързани модули, които ще разширят вашите мисловни умения и ще ви помогнат да управлявате промените и културата в рамките на вашата организация и да допринесе за създаването на стойност. Ще научите умения, които ви помагат да иновавате и решавате бизнес проблеми с увереността и ефективността, които увеличават производителността. Курсът също така отваря ума ви за ценителното проучване, което помага да изместите парадигмата си от културата на обвинението, която характеризира някои организации и индивиди.

Кой трябва да присъства?

Това е задължителен курс за всеки мениджър, практикуващ човешки ресурси, ръководител и ръководител на екип, който желае да окаже положително влияние в своята организация. Курсът ще бъде от полза за всеки, който се стреми да поеме лидерска или управленска отговорност на всяко ниво.

129041_photo-1517245386807-bb43f82c33c4.jpgОтклонение / Unsplash

Съдържание на учебната дисциплина

Ден 1

Засилете уменията си на мислене чрез овладяване на критическото мислене

Ние живеем в общество, основано на знанието, и колкото по-критично мислите, толкова по-добри ще бъдат вашите знания. Критичното мислене ви предоставя умения да анализирате и оценявате информация, така че да можете да получите най-голямото количество знания от нея. Той предоставя най-добрия шанс за вземане на правилно решение и минимизира щетите, ако възникне грешка.

Критичното мислене ще доведе до по-рационален и дисциплиниран мислител. Това ще намали предразсъдъците и пристрастията ви, което ще ви осигури по-добро разбиране на вашата среда. Този раздел от обучението ще ви даде умения да оценявате, идентифицирате и разграничавате подходяща и неподходяща информация. Това ще ви отведе да бъдете по-продуктивни в кариерата си и ще осигури страхотно умение в ежедневието ви.

Резултати от обучението

 • Разберете компонентите на критичното мислене.
 • Използвайте нелинейното мислене.
 • Използвайте логическо мислене.
 • Признайте какво означава да бъдете критичен мислител.
 • Оценявайте информацията, използвайки умения за критично мислене.
 • Определете предимствата на критичното мислене.
 • Ревизирайте перспективата, когато е необходимо.
 • Разбиране на способностите за решаване на проблеми.

Ден 2

Дизайнерско мислене за подобрена производителност, която повишава долните линии

Дизайнерското мислене е ориентиран към човека подход към иновациите, който интегрира нуждите на хората, възможностите на технологиите и изискванията за успех на бизнеса. Това е процес, който използва принципи на проектиране за решаване на сложни проблеми. Той помага на организациите да идентифицират възможностите, да отключат иновациите и да подобрят бизнеса си.

В рамките на една организация дизайнерското мислене е инструмент за отключване на културните промени. Това прави компаниите по-гъвкави, по-отзивчиви към своите клиенти и в крайна сметка по-успешни.

Това е итеративен процес, при който ние се стремим да разберем потребителя, да предизвикаме предположения и да предефинираме проблемите в опит да идентифицираме алтернативни стратегии и решения, които може да не бъдат очевидни с първоначалното ни ниво на разбиране. В същото време Design Thinking осигурява подход, базиран на решение за решаване на проблеми. Това е начин на мислене и работа, както и колекция от практически методи.

Чрез този раздел на курса ще научите прагматичен подход, който е едновременно система за насърчаване на креативността и иновациите и рамка за решаване на сложни бизнес проблеми.

Резултати от обучението

След като успешно завършите този раздел от курса, трябва да можете да:

 • Прилагайте дизайнерски концепции за мислене в различни оперативни аспекти на вашата организация.
 • Работете в екип, за да визуализирате и проектирате евентуална нова услуга / опит и да оцените пазара, бизнеса и достойнствата / недостатъците на концепцията.
 • Слушайте крайните потребители и различните заинтересовани страни; съпричастни да разбират скрити / латентни нужди.
 • Оценете финансовата жизнеспособност на нов продукт или услуга.

Ден 3

Преобразете вашата организационна култура чрез благоприятно запитване

Организациите могат да се разглеждат като живи същества, съставени от хората, работещи в нея. Оценка има способността да променя цялата организация чрез промяна на хората. Чрез позитивен въпрос хората ще бъдат насочени да се движат в положителна посока. Признаването на силните страни и ценностите на това, което работи, а не на това, което не е наред, ще преобрази индивидите и по този начин ще преобрази организацията и нейната корпоративна култура.

Оценяващото проучване е изместване от разглеждането на проблеми и недостатъци и вместо това се фокусира върху силните страни и успехите. Това е инструмент за организационна промяна. Той ще укрепи отношенията на работното място. Кой не обича да споделя добри положителни истории и събития? Помисли за това.

Резултати от обучението

 • Знайте значението на благоприятното проучване.
 • Мислете позитивно и избягвайте да мислите отрицателно.
 • Насърчете другите да мислят позитивно.
 • Разпознавайте положителните качества в хората.
 • Създайте положителни изображения.
 • Управлявайте и насочвайте служителите в положителна среда.

Ден 4

Обиколка на града

Сутрешна групова обиколка до резервата Rain Farm Game в квартала на Балито.

Кога и къде?

27-ти до 30-ти април 2020 г. Хотел Protea огън и лед, хребет Umhlanga, Дърбан.

Такса за участие

Такса, включваща общо включване в размер на R27,975, която се заплаща при потвърждение на регистрацията и включва следното:

 • Трансфер до и от международното летище Крал Шака.
 • Такса за посещение на курса.
 • Материали за курса.
 • Конферентен пакет (чай от средно сутрин и обяд).
 • Настаняване (нощувка и закуска) за пет нощувки.
 • Моля, обърнете внимание: Вечерята не е включена в тази такса.

Отстъпки за ранни птици

 • 20% отстъпка за резервации направени преди 1 февруари.
 • 10% отстъпка за резервации, направени преди 1 март.

Групови отстъпки

20% отстъпка за резервации на 5 делегати или повече.

Последна актуализация Ян. 2020

За учебното заведение

Mapalo Management Services is a Level 1 B-BBEE private company registered in terms of the South African Companies Act number 71 of 2008. We focus on providing a range of innovative training and develo ... Научете повече

Mapalo Management Services is a Level 1 B-BBEE private company registered in terms of the South African Companies Act number 71 of 2008. We focus on providing a range of innovative training and development solutions to a local, regional and national clientele. We help increase performance by offering bespoke training programs to companies and organizations in government and the private sector. Свиване