Курс по английски език за академични цели (EAP)

Общ преглед

Описание на програмата

Програмата „Английски за академични цели“ (EAP) е предназначена за студенти по английски език като втори език (ESL) на всички нива, които: планират да влязат в американски колеж или университет на бакалавърско ниво; необходимост от подготовка за TOEFL и IELTS; искат да успеят в университетската класна стая с носители на английски език.

Акценти на програмата

Откази от TOEFL

Студентите, кандидатстващи за бакалавърски и магистърски програми на SDSU и колежи в местните общности, могат да имат право да получат отказ от TOEFL след завършване на напреднали нива.

Бакалавърски условен прием в SDSU

Студентите, които планират да получат бакалавърска степен в SDSU, имат възможност да кандидатстват за бакалавърски условен прием.

Изграждане на академични умения

Програмата EAP помага на международните студенти по ESL да развият уменията, необходими за успех в университетите в САЩ.

Университетски консултации

ALI предлага съвети по академични въпроси и избор на университет. Съветниците помагат на учениците при кандидатстване за San Diego State University в San Diego State University и други училища.

Взаимодействие с местни говорители

Студентите от EAP имат възможност да практикуват своите умения за говорене и слушане на английски език и да подобрят знанията си за американската култура, като взаимодействат с местните говорители. Службата за студентски живот на ALI може също да помогне на студентите да осъществят контакт с носители на езика извън класната стая.

Запишете се в SDSU класове

Студентите с напреднал EAP могат да се запишат до два редовни класа на SDSU (шест единици) * с американски студенти през есенния или пролетния семестър. Официалните оценки, кредити и преписи на SDSU се присъждат и могат да бъдат прехвърлени в други университети. Вижте EAP Plus по-долу за повече информация.

* Прилага се допълнителна такса.

Тестване и поставяне

Програмата EAP предлага обучение по английски на всички нива от начало до напреднало. Студентите се явяват на тестове за разположение, за да определят нивото си на английски. Те се тестват в различни области на уменията (слушане, говорене, четене и писане) и се поставят според различните им нужди и способности. Учениците от по-ниско ниво посещават интегрирани часове по умения. В края на всеки срок студентите имат възможност да тестват отново, за да измерват напредъка си.

Английски за академични цели

 • Брой седмици: 12 през лятото, 17 през пролетта или есента.
 • Часове на обучение: 23+ на седмица.
 • Изисквания: Предпочита се предварителна инструкция на английски език.
 • Включено също: Всички студенти имат достъп до академично консултиране, студентско консултиране, избираеми дисциплини, клиники за произношение, разговорни групи, езикови и компютърни лаборатории, библиотеката на SDSU и спортни съоръжения.

Студентите, пристигнали след началната дата на EAP, могат да присъстват на програмата за интензивен английски език за комуникация (IEC), докато започне следващата сесия на EAP.

учебна програма

Тестове за разположение

След полагане на изпит за EAP, студентите се настаняват в своите курсове в зависимост от силата на техните езикови умения във всяка област от съдържанието на курса, което означава, че студентите могат да бъдат на различни нива за слушане, четене, писане и др. учебна програма.

Английски умения

Значително време за обучение е посветено на развиване на академични умения за четене, писане, граматика, слушане, говорене и лексика и стратегии, необходими за успех в курсовата работа в колежа и университета.

Други курсови

В зависимост от нивото и наличността, студентите могат да изберат курсове, за да се подготвят за изпитите TOEFL и IELTS, необходими за бакалавърски университетски програми. Някои студенти могат да отговарят на условията да вземат курсове, базирани на съдържание, като The English of Math, English for Engineering, American Marketing.

дейности

Студентите са изложени на американската университетска култура в класната стая и могат да участват редовно в дейностите на кампуса на SDSU чрез програмата EAP.

Програмни избираеми

Всеки семестър се предлагат избираеми курсове за допълнителна подкрепа на уменията за полагане на тестове, подобряване на владеенето на езика и повишаване на знанията за американската култура. Курсовете варират в зависимост от сесията и нивото на разположение.

Популярните изборни предмети включват:

 • Интернет-базирана TOEFL Prep
 • IELTS Prep
 • Английски език чрез танца
 • Американско произношение
 • Английски модели на изречения
 • Развитие на плавност чрез глаголи
 • Подготовка за академично четене
 • Английски чрез популярна музика
 • Английски чрез спорт

Клиника по произношение

В допълнение към ежедневните курсове по говорене и факултативни изговори, ALI предлага на студентите безплатна персонализирана артикулация и модификация на акценти, използвайки специализиран софтуер, персонализирани лабораторни дейности и материали, създадени от учители.

EAP Plus

Усъвършенстваните студенти могат да се запишат до два редовни класа на SDSU с американски студенти. Официалните оценки, кредити и преписи на SDSU се присъждат и могат да бъдат прехвърлени в други университети.

 • Отворено за напреднали студенти, които тестват над ниво EAP 106.
 • Студентите работят в тясно сътрудничество със своите ALI съветници, за да изберат SDSU класове в избрани отдели.
 • Студентите печелят SDSU кредит в курсове с американски студенти.
 • Присъждат се официални преписи на SDSU и прехвърляеми кредити.
 • Допълнителни такси се прилагат за всеки клас.

Такси

 • 6 януари - 7 май: 6 350 долара
 • 19 май - 5 август: 4235 долара
 • 18 август – дек. 17: 6350 долара
Последна актуализация Септ. 2020

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

За учебното заведение

San Diego State University (SDSU), a truly global learning community, is an ideal place to begin your international education. Part of the 23-campus California State University (CSU) system, SDSU is t ... Научете повече

San Diego State University (SDSU), a truly global learning community, is an ideal place to begin your international education. Part of the 23-campus California State University (CSU) system, SDSU is the third-largest university in the state with an enrollment of more than 35,000 students. We offer 97 bachelor's, 84 masters, and 21 doctoral degree programs. Свиване