Летен курс: Архитектура (на възраст 13-15)

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Преглед на лятната програма за архитектура:

Уебсайт: href = "https://www.immerse.education/our-programmes/cambridge-architecture-summer-school-13-15/

 • Програма: Архитектура
 • Такса: 4,595 паунда
 • Продължителност на курса: 2 седмици
 • Тип на курса: Жилищен
 • Местоположение: Университетите в Кеймбридж

Лятно училище за архитектура в Кеймбридж 13-15 Резюме на курса

Архитектурата е завладяващ предмет, който обхваща академични и практически дейности. Успехът в тази област изисква креативност, въображение и иновации в съчетание с екологични и технически познания. Кеймбридж е имал силно влияние върху британската архитектура от векове. От солидния, бруталистичен дизайн на Британската библиотека, до футуристичния стил на Националния космически център в Лестър и функционалната красота на Терминал 3 на Хийтроу - всички тези емблематични сгради са проектирани и изградени от възпитаници на университета в Кеймбридж. За амбициозните градски дизайнери има няколко по-добри места за изучаване на дисциплината, отколкото тук, заобиколени от наследството на велики архитекти, като сър Кристофър Рен, Джеймс Стърлинг и Фостър и партньори, за да назовем само няколко.

По време на двуседмичната програма за лятна школа на Immerse Education Architecture за 13-15-годишните, участниците ще се справят с материалите за архитектура на първа година, ще пребивават в университетския колеж в Кеймбридж и ще развият нови умения, докато работят чрез внимателно конструирана програма. която комбинира ключова теория на архитектурата с практически опит.

Лятната архитектурна програма е насочена към бъдещите студенти, които искат да научат повече за света на архитектурата. След две седмици обучение студентите ще напуснат програмата с по-добро разбиране на историята и тенденциите зад съвременната архитектура, както и предизвикателствата в реалния свят на практикуващ архитект. Те също ще вземат вкъщи портфолио от свои собствени скици и дизайни, създадени в продължение на две седмици.

Immerse е вдъхновяваща програма за академична лятна школа за интелектуално любопитни.

120947_Immerse_Session1-315.jpg

Ключови предимства на архитектурното лятно училище

 • Открийте напредналите теми и основите на теорията на архитектурата
 • Научете се да „виждате архитектура“ на екскурзоводска екскурзия из град Кеймбридж
 • Разберете как историята и наследството влияят на модерните архитектурни стилове и тенденции
 • Съставете работещ дизайн и предложение за проект от реалния живот, като същевременно развивате ключови технически умения
 • Вашата работа критично прегледа от експерти по архитектура
 • Научете как да изработите печелившо портфолио и да разберете как да представите своите умения в професионален контекст

Теми, обхванати

Практическият опит е от решаващо значение за успешните архитектурни проекти и ние създаваме нашата програма за лятно училище „Архитектура“ с обучение, базирано на проекти в центъра. Не само участниците ще получат задълбочено разбиране на теорията на архитектурата, но и ще придобият практически опит чрез изработване на собствени дизайнерски идеи.

Участниците ще изследват уменията и практиките, необходими, за да станат брилянтни архитекти и да се запознаят с различните движения, които са оформили някои от най-красивите градове в света. Те ще имат шанса да разгледат някои от красивите станции за каскади в Кеймбридж и след това, под ръководството на нашите експертни преподаватели, да използват въображението и творчеството си, за да проектират свои собствени. Накрая участниците ще се разхождат и скицират през историческия град Кеймбридж, за да получат вдъхновение, и да разширят ума си със завладяващ семинар по тектоника.

120928_DSC_6342.jpg

Резултати от летни курсове по архитектура

Завършването на програмата за архитектура „ Immerse Education “ е вдъхновяващо преживяване за всеки, който смята бъдеще за архитект. Знанията и уменията, придобити по време на курса, са от съществено значение за да дадеш на студентите значителен поглед върху това, което университетското обучение ще включва. Въпреки това, както при повечето програми за Immerse Education , програмата „Архитектура“ е създадена да остави на студентите много повече от просто нови знания за градския дизайн.

Програмата също така помага на студентите да се чувстват удобно с новите съчетания и отговорности на университетския живот. Например всеки участник в програмата ще остане в университетския колеж в Кеймбридж през цялото време на обучението си и ще участва в работилници, предназначени да ги запознаят с университетския живот и уменията, необходими за процъфтяването им. От тях също ще се очаква да поемат отговорност за своето обучение и график - основни умения за всеки студент в университета.

Накрая участниците ще научат за живота на архитект след университета. Чрез поредица от практически дейности всеки студент ще подготви, критично разгледа и разработи свой собствен личен архитектурен портфейл. Те също така ще работят независимо по макетно предложение за проект от реалния свят, подготвяйки се така, сякаш го отправят към клиент. Именно този добре заоблен, холистичен подход към преподаването на архитектура прави Immerse безценно преживяване за младите бъдещи архитекти.

Завършвайки летния курс по архитектура, студентите ще получат представа за:

 • Теоретични принципи на архитектурата
 • История на архитектурата в Европа
 • Принципи на дизайна и космическото планиране
 • Закон за планиране
 • Правила за строителен контрол
 • Проектиране / Създаване на дизайнерско портфолио за отборно състезание
 • Архитектурна рисунка практика
 • Гама от вълнуващи практики

разписание

Графикът, показан по-долу, предлага вникване в типичния дневен график, въпреки че това може да варира в зависимост от събитията, планирани за дадения ден.

Типичен ден
 • 08:00 - 09:30 Закуска
 • 09:30 - 11:30 Сутрешна академична сесия
 • 11:30 - 13:30 Обяд
 • 13:30 - 15:30 Следобедна академична сесия
 • 16:00 - 18:00 Академичен уъркшоп / Следобедна дейност
 • 18:00 - 19:15 Вечеря
 • 19:30 - 22:00 Вечерно социално събитие

Започнете деня с континентална или приготвена закуска в трапезарията на колежа. Голямо разнообразие от предмети за закуска помага на участниците да се подготвят за предизвикателния ден.

Казуси

Ka Wing Tam, Обединеното кралство

Възпитаник на архитектурата 2017 г.

Мими участва в програмата ни за архитектура през 2017 г. Ето какво има да каже тя за времето си с Immerse Education :

Ученето с Immerse беше едно от най-вълнуващите образователни преживявания, които някога съм имал, и чатенето с менторите и преподавателите, които бяха толкова страстни за техния предмет на интерес, беше толкова вдъхновяващо. Обичах да скицирам в колежите в Кеймбридж и да правя дизайнерските проекти и беше толкова полезно да получа съвет от настоящ студент от Кеймбридж относно лични изявления и интервюта. Благодарение на тях прочетох повече книги за архитектурата и изграждах портфолиото си преди да започна моята степен по архитектура.

Освен академичната подкрепа, Immerse е чудесна възможност да се срещнете с хора от различни националности, да научите за различни култури и да създадете нови приятели!

120929_DSC_7726.jpg

Абитуриентски

Финалната вечер на програмата отбелязва постиженията на всеки участник в церемония за дипломиране, последвана от гала вечеря.

По време на лятната програма в Кеймбридж нашите преподаватели ще следят ангажираността на учениците с темите, които са преподавали. След приключване на програмата, преподавателят ще напише Оценка на участника, която ще оцени как участникът е отговорил на материалите, с които са били запознати, какъв напредък е постигнал по време на сесиите и ще предложи препоръки как най-ефективно да разшири разбирането и интереса на участника в темите, които са изследвани.

Силно вярваме, че нашите оценки на участниците са ключов елемент от процеса на обучение и отразяват нашия ангажимент към най-високите стандарти на образование.

120923_DSC_5566.jpg

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Immerse Education is a two-week residential academic programme in Cambridge with a diverse and enriching curriculum, designed for 13-18-year-old students – providing a taster of what it’s like to stud ... Научете повече

Immerse Education is a two-week residential academic programme in Cambridge with a diverse and enriching curriculum, designed for 13-18-year-old students – providing a taster of what it’s like to study a subject at a higher level. Свиване