Летен курс: Биология (на възраст 16-18)

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Преглед на лятната програма по биология:

 • Програма: Биология
 • Такса: 4,595 паунда
 • Продължителност на курса: 2 седмици
 • Тип на курса: Жилищен
 • Местоположение: Университетите в Кеймбридж

URL адрес на уебсайт: летен курс по биология в Кеймбридж

Резюме на курса по лятно училище по биология

Разгадайте мистериите зад всичко - от най-малките микроорганизми в света до най-големите екосистеми, известни на човека. По време на двуседмичната програма по биология Immerse, участниците на възраст от 16 до 18 години ще имат възможност да учат заедно с други биолози, които участват. Програмата по биология предоставя уникален поглед върху това какво е да изучавате предмета на университетско ниво с учебен план, разработен и преподаван от експертни преподаватели от водещи световни университети.

Лятната програма по биология ще подтикне участниците да работят съвместно, когато разкрият механизмите зад градивните елементи на живота, втвърдяват нови знания чрез поредица от планирани дейности и задълбочават в разширени теми, които обикновено не са обхванати в учебната програма за средно образование. Учебната програма започва с дълбоко потапяне в теорията на клетките, преди да се изследва света на инфекциозните заболявания и да се премине към широк спектър от допълнителни предизвикателни материали.

Докато участниците работят по тази учебна програма, те ще прекарат дните си в училище в университета в Кеймбридж и ще бъдат самостоятелно отговорни за обучението си. Това помага да се гарантира, че до края на курса участниците ще имат не само добро разбиране на сложните концепции за биология за първата година, но и нова оценка за съчетанията и отговорностите на университетския живот също

Потопете се вдъхновяваща академична програма за интелектуално любопитни.

120946_Immerse_Session3-256.jpg

Ключови ползи от лятната школа по биология

 • Подкрепете познанията си за клетъчната теория, докато изграждате по-пълна биологична картина на света
 • Посетете биомедицински изследователи на екскурзия до близката научна лаборатория
 • Научете как биоинформатиката ни позволява да картографираме човешкия геном
 • Обсъдете механичните и биомеханични процеси зад клетъчното сигнализиране
 • Критично разгледайте експеримента на Милър-Ури, като вземете предвид последиците от живота на Марс
 • Експериментирайте с гел електрофореза, докато откривате ролята, която ДНК играе в живота ни

Теми по биология

Клетъчната теория често е една от първите теми, изучавани в гимназията по биология. Това е съществено понятие и такова, с което студентите се връщат многократно през цялата си университетска кариера. В Immerse, ние започваме летен курс по биология, като се задълбочаваме в клетъчната теория на много по-дълбоко, напреднало ниво, отколкото участниците ще са преживявали преди. Те ще научат какво прави нещо, „живо“, как животът вероятно е възникнал и проблемите, породени от хипотезата на света на РНК. Програмата по биология е проектирана да бъде предизвикателна, но нашите експертни ръководители ще ръководят всеки участник в разработването на твърдо разбиране на изследваните теми на университетско ниво.

След установяване на тази фондация курсът ще премине към по-напреднали теми. До края на първата седмица участниците ще разгледат как инфекциозните заболявания оформят световната история, защо се появяват и отново се появяват с такава упоритост и какъв е потенциалът им да се превърне в сериозна заплаха в близко бъдеще. Други теми включват опасните характеристики на свръхите, поглед върху механизмите на резистентност към лекарства и запознаване с важната работа, която се извършва в момента за заобикалянето му.

И накрая, след като приключи летният курс по биология, участниците ще получат шанс да изследват предизвикателната област на биоинформатиката, преди да приключат с практическо посещение в работеща изследователска лаборатория, където ще могат да зададат въпроси, които те може да има около кариера в биологията.

120945_IMG_0568.jpg

Резултати от курса по лятно училище по биология

Програмата по биология в Immerse има за цел да предостави на участниците разбиране на теми по биология на университетско ниво чрез програма, която е проектирана и преподавана от експертни преподаватели от водещи световни университети. Чрез ръководени лекции, екскурзии, дебати в клас и практически дейности, участниците ще прекарат две седмици напълно потопени в света на клетките, микроорганизмите и бактериите. До края на програмата участниците ще се чувстват уверени, че обсъждат теми, които обикновено не са проучени в учебната програма на средните училища.

Програмата „Поточна биология“ обаче предлага на студентите много повече от добре закръглена учебна програма по природни науки. Пребивавайки в колежа в университета в Кеймбридж, участниците бързо ще се научат да се справят с новите предизвикателства да живеят самостоятелно, да бъдат по-отговорни за собствения си график и да изграждат критични навици за самостоятелно обучение преди началото на университета. Това е безценен първи поглед върху студентския живот и преобразуващо преживяване за мнозина.

В края на лятната програма по биология, Потопените възпитаници ще се научат да насочват страстта си към биологията в приложното, фокусирано изследване. Те ще се върнат у дома с глава, пълна с нови знания, новооткрито увереност относно избора си да продължат да учат биология и с ясна картина как може да изглежда животът, когато започнат първата си година в университетско обучение.

До края на тази лятна програма по биология студентите ще:

 • Да може правилно да опише ролята на специфичните клетъчни компоненти в цялостната клетъчна функция
 • Разберете влиянието на рекомбинантната ДНК технология върху съвременната медицина
 • Разчитайте на съществуващите знания, като същевременно се чувствате удобни с концепциите на университетско ниво
 • Анализирайте казуси при проучване на ползите от обучението, базирано на проблема / изследване
 • Проучете поне един прототип на бактериална, вирусна и паразитна болест
 • Разберете механизмите на клетъчното сигнализиране и клетъчно-клетъчното разпознаване
 • Напишете и представете есе по време на урока за „Основни умения“

По време на курса студентите получават съобразена обратна връзка от преподавателя си за представянето им, обхващания материал и дори списък с индивидуализирани предложения за по-нататъшно изучаване.

разписание

Графикът, показан по-долу, предлага вникване в типичния дневен график, въпреки че това може да варира в зависимост от събитията, планирани за дадения ден.

Типичен ден
 • 08:00 - 09:30 Закуска
 • 09:30 - 11:30 Сутрешна академична сесия
 • 11:30 - 13:30 Обяд
 • 13:30 - 15:30 Следобедна академична сесия
 • 16:00 - 18:00 Академичен уъркшоп / Следобедна дейност
 • 18:00 - 19:15 Вечеря
 • 19:30 - 22:00 Вечерно социално събитие

Започнете деня с континентална или приготвена закуска в трапезарията на колежа. Голямо разнообразие от предмети за закуска помага на участниците да се подготвят за предизвикателния ден.

Казуси

Лорън Benseman, Обединеното кралство

Випуск за биология 2017 г.

Лорън участва в нашата програма по биология през 2017 г. Ето какво има да каже тя за времето си с Immerse Education :

В рамките на следващите 12 месеца ще завърша гимназия и следващата стъпка е да пътувам до Великобритания за университет, решение, което беше почти изцяло решено от моя невероятен опит в Immerse. Ресурсите, които студентите предлагаха, бяха невероятни, а моят преподавател беше страстен и много ангажиран да помогне на всеки негов ученик да напредне не само в разбирането си за биологията, но и в желанието си да се простира извън границите на учебната програма на гимназията. Нашите ментори бяха щедри, ентусиазирани и имаха някои от най-добрите съвети за кандидатстване във Великобритания. Да бъда заобиколен от млади хора като мен, които се вълнуваха от своя предмет и се ангажирах да научавам нови неща беше наистина вдъхновяващо. Това беше топла среда, която ме насърчи да се развивам както в академичен, така и в социален план. Посещаването на Immerse ме научи, че висококачественото обучение и преподаване в най-добрите университети са достъпни за хора от всякакъв произход. Преподавателите и менторите ми помогнаха да придобия увереност и да разбера, че въпреки престижа и репутацията на университета, в който уча, той е безспорно много приветливо място и институция, към която трябва да се стремя един ден да посещавам. Благодарение на Immerse, реших да кандидатствам във Великобритания за университет, включително Кеймбридж, за който наскоро имах интервю.

120944_IMG_0769.JPG

Абитуриентски

Финалната вечер на програмата отбелязва постиженията на всеки участник в церемония за дипломиране, последвана от гала вечеря.

По време на лятната програма в Кеймбридж нашите преподаватели ще следят ангажираността на учениците с темите, които са преподавали. След приключване на програмата, преподавателят ще напише Оценка на участника, която ще оцени как участникът е отговорил на материалите, с които са били запознати, какъв напредък е постигнал по време на сесиите и ще предложи препоръки как най-ефективно да разшири разбирането и интереса на участника в темите, които са изследвани.

Силно вярваме, че нашите оценки на участниците са ключов елемент от процеса на обучение и отразяват нашия ангажимент към най-високите стандарти на образование.

120943_DSC_5988.jpg

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Immerse Education is a two-week residential academic programme in Cambridge with a diverse and enriching curriculum, designed for 13-18-year-old students – providing a taster of what it’s like to stud ... Научете повече

Immerse Education is a two-week residential academic programme in Cambridge with a diverse and enriching curriculum, designed for 13-18-year-old students – providing a taster of what it’s like to study a subject at a higher level. Свиване