Летен курс: Компютърни науки (16-18 години)

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Преглед на лятното училище по компютърни науки:

 • Програма: Компютърни науки
 • Такса: 4,595 паунда
 • Продължителност на курса: 2 седмици
 • Тип на курса: Жилищен
 • Местоположение: Университетите в Кеймбридж

URL адрес на уебсайт на лятното училище: Лятно училище за компютърни науки в Кеймбридж

Резюме на лятното училище по компютърни науки

Областта на компютърните науки е в непрекъснато състояние на вълнуващи иновации, които революционизират дисциплината от една година към следващата - да не говорим за огромно влияние върху използването на технологиите в ежедневието. Има малко ограничения за това какво може да се постигне с правилните знания, а за студентите по компютърни науки в днешните класни стаи небето е границата.

Програмата за лятно училище Immerse Computer Science предлага на участниците вълнуваща представа какво е да учат компютърни науки в университета. Чрез учебна програма, разработена от експерти от водещи световни университети, програмата Computer Computer учи учениците в средните училища на някои от най-вълнуващите и фундаментални теми, изследвани в типична бакалавърска степен по компютърни науки. Тук учениците на възраст 16-18 години ще се научат да реализират идеите си, създавайки нови програми и обсъждайки потенциалните последици от работата в област, която се адаптира толкова бързо.

Всеки урок е внимателно планиран от експерти в тази област, създаден да посрещне участниците на тяхното ниво и постепенно да ги тласне към по-дълбоко и предизвикателно съдържание. Участниците в тази програма за компютърни науки ще започнат с основите, а след това ще се запознаят с по-напреднали, съвременни движения в изчислителната техника като изкуствен интелект, машинно обучение и криптография. Освен това участниците ще разгледат как тези нови идеи могат да бъдат използвани за решаване на най-големите проблеми в света.

Потопете се вдъхновяваща академична програма за интелектуално любопитни.

120954_259EmilyButtersPhotography.jpg

Ключови ползи от лятното училище по компютърни науки

 • Изследвайте науката зад софтуера за разпознаване на лица във Facebook и Google
 • Наблюдавайте моделите за машинно обучение в действие и обсъдете практически неизползвания потенциал на ИИ
 • Криптирайте, декодирайте и удостоверявайте информацията, докато научавате за сложния свят на криптографията
 • Обсъдете нови разработки в криптовалута, като анализирате критично силните и слабите страни на blockchain технологията
 • Овладейте с алгоритмите, основните градивни елементи на съвременните компютри
 • Разберете как модерните операционни системи се справят с планирането, многозадачността, управлението на паметта и сигурността

Покрити теми за компютърни науки

Учебната програма по потапяне в компютърните науки е широка, като дава на участниците изискан вкус на различните видове материали, които да очакват, когато се обучават за бакалавърска степен. Тъй като участниците напредват чрез програмата, те ще получат задълбочено разбиране на езиците за програмиране, структури от данни, компютърна сигурност и вграждания на съвременни операционни системи.

Участниците ще проучат как се изграждат и функционират уебсайтовете, откриват защо Blockchain прави толкова много заглавия в момента и ще видим как се извършват транзакциите с криптовалута. Към края на програмата, разговорът ще се обърне към AI, където участниците разкриват основните концепции на машинното обучение. И накрая, те ще прекарват време в изучаване на криптографията, разбирането на това как съобщенията могат да бъдат кодирани, декодирани и напукани, тъй като те преминават между страните.

Тази лятна програма по компютърни науки е създадена по предназначение за ученици с различна способност на възраст между 16-18 години. Докато участниците работят по учебната програма, преподавателите ще адаптират съдържанието въз основа на индивидуалните способности, интереси и разбиране. С други думи, колкото и напреднало да е сегашното разбиране на ученика за програмиране, курсът предоставя много възможности за усвояване на нови умения, решаване на трудни компютърни предизвикателства и писане на програми, които решават интересни проблеми.

120963_340EmilyButtersPhotography.jpg

Резултати от курса по компютърни науки

Потопете програми преодоляват различията между средните училища и университетите. Участниците ще получат инструментите, от които се нуждаят, за да започнат сериозно да изучават компютърните науки на по-високо ниво. Обучението е проектирано така, че да преплита различни методи на преподаване, да ангажира студенти в двете практически задачи, практически предизвикателства в областта на компютърните науки, както и ръководни ръководства от експертни преподаватели. Този разнообразен подход помага да се затвърдят знанията, придобити чрез лекции и да се направят новите идеи по-трайни.

Въпреки това, всички тези знания биха били безсмислени, без да се разбере как може да се приложи към реални проблеми. Като такъв, повтарящият се акцент ще бъде поставен върху приложението на теорията в реалния свят, показващо как индивидуалните умения по компютърни науки се приспособяват към специфични възможности за работа и индустрии. Освен това, участниците в компютърните науки ще получат по-голям, всеобхватен проект за кодиране, предназначен да им даде усещане за видовете компютърни проблеми, които ще срещнат извън стените на класната стая.

Напускайки Кеймбридж в края на програмата за лятното училище по компютърни науки, участниците ще се чувстват уверени с ключови теми по компютърни науки в студентския курс за начално ниво, като усвоят темповете на обучение, които могат да очакват в университета, и с по-добро разбиране на собствената си роля и способности като независим обучаем.

До края на тази лятна програма по компютърни науки участниците ще:

 • Разберете по-голямата картина, като изучавате историята, сегашните способности и бъдещия потенциал на компютрите
 • Да са завършили независим, всеобхватен проект, който е свързан с множество критерии за учебната програма
 • Да може да програмира функции, цикли и структури от данни с помощта на Python
 • Изследвахме напълно трите стълба на обектно-ориентираното програмиране
 • Критично анализирайте съвременните уебсайтове, научавайки как са изградени и внедрени
 • Разберете блокчейн, криптовалута и как те са настроени да променят света напълно
 • Научете се да оптимизирате процесора чрез конвейериране, предсказване на разклонения и изпълнение на поръчки
 • Да може лесно да се идентифицират различията между ИИ, машинно обучение и невронни мрежи

Студентите в този курс ще получат персонализирана обратна връзка от своите преподаватели относно представянето им, обхващания материал и дори списък с индивидуализирани предложения за по-нататъшно изучаване.

разписание

Графикът, показан по-долу, предлага вникване в типичния дневен график, въпреки че това може да варира в зависимост от събитията, планирани за дадения ден.

Типичен ден
 • 08:00 - 09:30 Закуска
 • 09:30 - 11:30 Сутрешна академична сесия
 • 11:30 - 13:30 Обяд
 • 13:30 - 15:30 Следобедна академична сесия
 • 16:00 - 18:00 Академичен уъркшоп / Следобедна дейност
 • 18:00 - 19:15 Вечеря
 • 19:30 - 22:00 Вечерно социално събитие

Започнете деня с континентална или приготвена закуска в трапезарията на колежа. Голямо разнообразие от предмети за закуска помага на участниците да се подготвят за предизвикателния ден.

Казуси

Ерик Енгер Карлсън, Великобритания

Випуск 2017 по компютърни науки

Ерик участва в програмата ни по компютърни науки през 2017 г. Ето какво има да каже за времето си с „ Immerse Education :

С компютърните науки, които отчасти научих в Immerse, сега създадох множество цифрови услуги и компании. Наред с другите услугата Catchergames.com, игра за тийм билдинг, която вече се използва от хиляди студенти и им е помогнала да развият повече общност в своя университет, гимназия или летен лагер.

С Immerse успях да се срещна и да се уча от амбициозни хора от цял свят и сега се надявам да предам услугите си на още повече хора.

120965_CR_Immerse_AA-133.jpg

Абитуриентски

Финалната вечер на програмата отбелязва постиженията на всеки участник в церемония за дипломиране, последвана от гала вечеря.

По време на лятната програма в Кеймбридж нашите преподаватели ще следят ангажираността на учениците с темите, които са преподавали. След приключване на програмата, преподавателят ще напише Оценка на участника, която ще оцени как участникът е отговорил на материалите, с които са били запознати, какъв напредък е постигнал по време на сесиите и ще предложи препоръки как най-ефективно да разшири разбирането и интереса на участника в темите, които са изследвани.

Силно вярваме, че нашите оценки на участниците са ключов елемент от процеса на обучение и отразяват нашия ангажимент към най-високите стандарти на образование.

120964_CopyofImmerse_Session3-32.jpg

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Immerse Education is a two-week residential academic programme in Cambridge with a diverse and enriching curriculum, designed for 13-18-year-old students – providing a taster of what it’s like to stud ... Научете повече

Immerse Education is a two-week residential academic programme in Cambridge with a diverse and enriching curriculum, designed for 13-18-year-old students – providing a taster of what it’s like to study a subject at a higher level. Свиване