Летен курс: Математика (16-18 години)

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Преглед на програмата на лятното училище по математика:

 • Програма: Университетски знания по математика
 • Такса: 4,595 паунда
 • Продължителност на курса: 2 седмици
 • Тип на курса: Жилищен
 • Местоположение: Университетите в Кеймбридж

Искате ли да научите повече за лятното ни училище по математика в Кеймбридж? Кликнете върху линка, за да прочетете още отзиви, отзиви и преглед на нашата лятна школа по математика!

Резюме на лятното училище за математика 2019 г.

Математиката е мощен инструмент и неговото влияние може да бъде намерено в множество области. От инженерството, медицината и науките до финансите, икономиката и бизнеса, математиката е широкообхватна тема, която предлага много проспериращи пътища.

Някои от най-влиятелните мислители и известни теории на света имат своето основание в математиката. Избирайки да учат математика, студентите се поставят в отлична позиция да се впуснат в предизвикателна, но силно възнаграждаваща кариера.

Пропастта между математиката на ниво бакалавър и училище може да бъде голяма. Това често оставя учениците неподготвени и затрупани от математика за висше образование. Immerse Education справя с този дисбаланс, като запознава студентите със съдържание на студенти по разбираем и ангажиращ начин. Лятната програма по математика дава възможност на участниците да открият различни важни теми в по-голяма дълбочина и да разберат практическите приложения на математическите умения. Експертни преподаватели от някои от водещите университетски катедри по математика в света проектират и преподават нашите програми, като ръководят участниците да развият своя интерес към дисциплината. Участниците си тръгват с ново доверие в подхода към предизвикателни материали, умение, което ще се окаже безценно в университета.

Immerse е вдъхновяваща програма за лятно училище по математика за интелектуално любопитни.

120950_104EmilyButtersPhotography.jpg

Ключови предимства на лятното училище по математика

 • Потопете се в редица завладяващи теми
 • Научете повече за практическите приложения на математиката
 • Учете се в уроци в университетски стил, съставени от малки групи
 • Възползвайте се от експертното ръководство на някои от най-ярките умове в тази област
 • Разгледайте историческия град Кеймбридж
 • Опитът на студентския живот във Великобритания

Теми, обхванати от лятното училище по математика

Програмата за лятно училище по математика Immerse 2019 включва редица ключови теми, които се изследват задълбочено, с ръководството на нашите експертни преподаватели. Курсът има за цел да предостави на участниците задълбочено обосноване на теми, необходими за успех като студент. Като се има предвид, програмата е създадена да предлага много повече от разбиране на ключови теми. В Immerse нашата цел е да развием страстта на ученика към избрания от тях предмет, като им предоставим възможност да приложат теорията на практика и да открият огромния набор от приложения, които този сложен предмет предлага. В хода на лятната програма по математика участниците ще изследват редица сложни теми.

Конструктивната математика е математиката на итеративните методи, които възникват навсякъде по предмета. Например Нийлс Абел отлично доказа, че по принцип не можем да запишем решението на полиномни уравнения от степен 5 или по-висока; но разбира се, ще има случаи, в които трябва да знаем отговора! Първото място, на което трябва да се обърнем е итеративен метод - процес, при който непрекъснато прилагаме едно и също „действие“ към даден вход, с (математически обоснованата) надежда, че този процес в крайна сметка ще доведе до нещо, близко до истинския отговор, който търсим.

Въпреки това, в контекста на приложения в реалния свят, представете си, че решението на този проблем е съществен параметър при проектирането на сателит или мост за тежък товар например. В този случай човек трябва да бъде сигурен, че приблизителното решение е достатъчно близо до истинското решение - това изисква внимателен, строг и възнаграждаващ математически анализ.

Освен това, прочутият “проблем на Монти Хол” ще ви каже, че теорията на вероятността не винаги е толкова проста, колкото си мислите; Какво всъщност означава да се каже, че две събития се случват независимо (последователно обръщане на монета например)? Каква е вероятността от успех в игра на зарове? Въпреки това има много усложнения по отношение на вероятността, когато събитията не са независими, например: двама голфъри (А и Б) са на шофиране, техните топки за голф са различни, но са се оказали в една и съща кофа. След като вземете 5 топки на случаен принцип, каква е вероятността всички топки да принадлежат на “голфър А”? Разбира се, имаме нужда от повече информация, за да определим отговора в този случай, но е ясно, че тази „условна вероятност“ прави нещата по-сложни.

Тези примери очертават само няколко примера за предизвикателствата, с които участниците ще се справят по време на летния курс по потапяне на математиката.

По-долу е даден списък с теми, които участниците ще покрият допълнително по време на лятната програма по математика:

 • Конструктивна математика
 • вероятност
 • интеграция
 • Системи на линейни уравнения
 • Абстрактни векторни пространства

121009_IMG_0562.jpg

Резултати от летни курсове в Кеймбридж Математика

Разликата между гимназията или математиката на ниво А и университетската програма е огромна. Студентите ще трябва не само да усвоят практически умения по математика, но и да развият разбиране на теоретичните концепции около предмета, както и как да анализират и решават някои от най-сложните математически проблеми.

По време на лятното училищно училище по математика на „ Immerse Education “ участниците ще имат възможност постепенно да изследват някои от тези теми с прогресивно темпо и по начин, подходящ за тяхната възраст и ниво. Нещо повече, малките размери на класа означават, че всеки участник ще получи насоки от експертите преподаватели по математика. В резултат на това те ще получат увереност и ще преодолеят разликата между това, което сега знаят, и това, което ще трябва да знаят, за да успеят в университета.

Завършвайки лятната програма по математика, участниците ще:

 • Вземете преднина в изучаването на математика в университета
 • Опитът на студентския живот във Великобритания
 • Научете редица ценни учебни умения
 • Развивайте и подхранвайте страстта си към темата
 • Запознайте се с хора с единомислие, за да обсъдите сложни идеи
 • Бъдете в състояние да вземете информирано решение за бъдещите си изследвания
 • Възползвайте се от опита и експертизата на академичните ръководители
 • Разгледайте множество завладяващи и подходящи теми

Студентите в този курс ще получат персонализирана обратна връзка от своите преподаватели относно представянето им, обхващания материал и дори списък с индивидуализирани предложения за по-нататъшно изучаване.

разписание

Графикът, показан по-долу, предлага вникване в типичния дневен график, въпреки че това може да варира в зависимост от събитията, планирани за дадения ден.

Типичен ден
 • 08:00 - 09:30 Закуска
 • 09:30 - 11:30 Сутрешна академична сесия
 • 11:30 - 13:30 Обяд
 • 13:30 - 15:30 Следобедна академична сесия
 • 16:00 - 18:00 Академичен уъркшоп / Следобедна дейност
 • 18:00 - 19:15 Вечеря
 • 19:30 - 22:00 Вечерно социално събитие

Започнете деня с континентална или приготвена закуска в трапезарията на колежа. Голямо разнообразие от предмети за закуска помага на участниците да се подготвят за предизвикателния ден.

Казуси

Ritvik Somaiya, Обединеното кралство

2017 Математически възпитаник

Ritvik участва в програмата ни по математика през 2017 г. Ето какво има да каже за времето си с Immerse Education :

Сега имам приятели по целия свят и имам силен образ на това какъв ще бъде университетският живот.

Изучавайки Immerse, научих, че има повече възможности, отколкото си мислех, и не бива да се ограничавам в това, което мога да направя в моята страна, а по-скоро да проуча какво може да предложи светът. В най-силните условия бих ви препоръчал да се стремите към това преживяване! Ще срещнете някои невероятни хора и ще се насладите на новата среда, когато правите тази инвестиция!

121012_IMG_0586.jpg

Абитуриентски

Финалната вечер на програмата отбелязва постиженията на всеки участник в церемония за дипломиране, последвана от гала вечеря.

По време на лятната програма в Кеймбридж нашите преподаватели ще следят ангажираността на учениците с темите, които са преподавали. След приключване на програмата, преподавателят ще напише Оценка на участника, която ще оцени как участникът е отговорил на материалите, с които са били запознати, какъв напредък е постигнал по време на сесиите и ще предложи препоръки как най-ефективно да разшири разбирането и интереса на участника в темите, които са изследвани.

Силно вярваме, че нашите оценки на участниците са ключов елемент от процеса на обучение и отразяват нашия ангажимент към най-високите стандарти на образование.

121005_IMG_0466.jpg

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Immerse Education is a two-week residential academic programme in Cambridge with a diverse and enriching curriculum, designed for 13-18-year-old students – providing a taster of what it’s like to stud ... Научете повече

Immerse Education is a two-week residential academic programme in Cambridge with a diverse and enriching curriculum, designed for 13-18-year-old students – providing a taster of what it’s like to study a subject at a higher level. Свиване