Преглед на програмата на лятното училище по математика:

 • Програма: Университетски знания по математика
 • Такса: 4,595 паунда
 • Продължителност на курса: 2 седмици
 • Тип на курса: Жилищен
 • Местоположение: Университетите в Кеймбридж

Искате ли да научите повече за лятното ни училище по математика в Кеймбридж? Кликнете върху линка, за да прочетете още отзиви, отзиви и преглед на нашата лятна школа по математика!

Резюме на лятното училище за математика 2019 г.

Математиката е мощен инструмент и неговото влияние може да бъде намерено в множество области. От инженерството, медицината и науките до финансите, икономиката и бизнеса, математиката е широкообхватна тема, която предлага много проспериращи пътища.

Някои от най-влиятелните мислители и известни теории на света имат своето основание в математиката. Избирайки да учат математика, студентите се поставят в отлична позиция да се впуснат в предизвикателна, но силно възнаграждаваща кариера.

Пропастта между математиката на ниво бакалавър и училище може да бъде голяма. Това често оставя учениците неподготвени и затрупани от математика за висше образование. Immerse Education справя с този дисбаланс, като запознава студентите със съдържание на студенти по разбираем и ангажиращ начин. Лятната програма по математика дава възможност на участниците да открият различни важни теми в по-голяма дълбочина и да разберат практическите приложения на математическите умения. Експертни преподаватели от някои от водещите университетски катедри по математика в света проектират и преподават нашите програми, като ръководят участниците да развият своя интерес към дисциплината. Участниците си тръгват с ново доверие в подхода към предизвикателни материали, умение, което ще се окаже безценно в университета.

Immerse е вдъхновяваща програма за лятно училище по математика за интелектуално любопитни.

120950_104EmilyButtersPhotography.jpg

Ключови предимства на лятното училище по математика

 • Потопете се в редица завладяващи теми
 • Научете повече за практическите приложения на математиката
 • Учете се в уроци в университетски стил, съставени от малки групи
 • Възползвайте се от експертното ръководство на някои от най-ярките умове в тази област
 • Разгледайте историческия град Кеймбридж
 • Опитът на студентския живот във Великобритания

Теми, обхванати от лятното училище по математика

Програмата за лятно училище по математика Immerse 2019 включва редица ключови теми, които се изследват задълбочено, с ръководството на нашите експертни преподаватели. Курсът има за цел да предостави на участниците задълбочено обосноване на теми, необходими за успех като студент. Като се има предвид, програмата е създадена да предлага много повече от разбиране на ключови теми. В Immerse нашата цел е да развием страстта на ученика към избрания от тях предмет, като им предоставим възможност да приложат теорията на практика и да открият огромния набор от приложения, които този сложен предмет предлага. В хода на лятната програма по математика участниците ще изследват редица сложни теми.

Конструктивната математика е математиката на итеративните методи, които възникват навсякъде по предмета. Например Нийлс Абел отлично доказа, че по принцип не можем да запишем решението на полиномни уравнения от степен 5 или по-висока; но разбира се, ще има случаи, в които трябва да знаем отговора! Първото място, на което трябва да се обърнем е итеративен метод - процес, при който непрекъснато прилагаме едно и също „действие“ към даден вход, с (математически обоснованата) надежда, че този процес в крайна сметка ще доведе до нещо, близко до истинския отговор, който търсим.

Въпреки това, в контекста на приложения в реалния свят, представете си, че решението на този проблем е съществен параметър при проектирането на сателит или мост за тежък товар например. В този случай човек трябва да бъде сигурен, че приблизителното решение е достатъчно близо до истинското решение - това изисква внимателен, строг и възнаграждаващ математически анализ.

Освен това, прочутият “проблем на Монти Хол” ще ви каже, че теорията на вероятността не винаги е толкова проста, колкото си мислите; Какво всъщност означава да се каже, че две събития се случват независимо (последователно обръщане на монета например)? Каква е вероятността от успех в игра на зарове? Въпреки това има много усложнения по отношение на вероятността, когато събитията не са независими, например: двама голфъри (А и Б) са на шофиране, техните топки за голф са различни, но са се оказали в една и съща кофа. След като вземете 5 топки на случаен принцип, каква е вероятността всички топки да принадлежат на “голфър А”? Разбира се, имаме нужда от повече информация, за да определим отговора в този случай, но е ясно, че тази „условна вероятност“ прави нещата по-сложни.

Тези примери очертават само няколко примера за предизвикателствата, с които участниците ще се справят по време на летния курс по потапяне на математиката.

По-долу е даден списък с теми, които участниците ще покрият допълнително по време на лятната програма по математика:

 • Конструктивна математика
 • вероятност
 • интеграция
 • Системи на линейни уравнения
 • Абстрактни векторни пространства

121009_IMG_0562.jpg

Резултати от летни курсове в Кеймбридж Математика

Разликата между гимназията или математиката на ниво А и университетската програма е огромна. Студентите ще трябва не само да усвоят практически умения по математика, но и да развият разбиране на теоретичните концепции около предмета, както и как да анализират и решават някои от най-сложните математически проблеми.

По време на лятното училищно училище по математика на „ Immerse Education “ участниците ще имат възможност постепенно да изследват някои от тези теми с прогресивно темпо и по начин, подходящ за тяхната възраст и ниво. Нещо повече, малките размери на класа означават, че всеки участник ще получи насоки от експертите преподаватели по математика. В резултат на това те ще получат увереност и ще преодолеят разликата между това, което сега знаят, и това, което ще трябва да знаят, за да успеят в университета.

Завършвайки лятната програма по математика, участниците ще:

 • Вземете преднина в изучаването на математика в университета
 • Опитът на студентския живот във Великобритания
 • Научете редица ценни учебни умения
 • Развивайте и подхранвайте страстта си към темата
 • Запознайте се с хора с единомислие, за да обсъдите сложни идеи
 • Бъдете в състояние да вземете информирано решение за бъдещите си изследвания
 • Възползвайте се от опита и експертизата на академичните ръководители
 • Разгледайте множество завладяващи и подходящи теми

Студентите в този курс ще получат персонализирана обратна връзка от своите преподаватели относно представянето им, обхващания материал и дори списък с индивидуализирани предложения за по-нататъшно изучаване.

разписание

Графикът, показан по-долу, предлага вникване в типичния дневен график, въпреки че това може да варира в зависимост от събитията, планирани за дадения ден.

Типичен ден
 • 08:00 - 09:30 Закуска
 • 09:30 - 11:30 Сутрешна академична сесия
 • 11:30 - 13:30 Обяд
 • 13:30 - 15:30 Следобедна академична сесия
 • 16:00 - 18:00 Академичен уъркшоп / Следобедна дейност
 • 18:00 - 19:15 Вечеря
 • 19:30 - 22:00 Вечерно социално събитие

Започнете деня с континентална или приготвена закуска в трапезарията на колежа. Голямо разнообразие от предмети за закуска помага на участниците да се подготвят за предизвикателния ден.

Казуси

Ritvik Somaiya, Обединеното кралство

2017 Математически възпитаник

Ritvik участва в програмата ни по математика през 2017 г. Ето какво има да каже за времето си с Immerse Education :

Сега имам приятели по целия свят и имам силен образ на това какъв ще бъде университетският живот.

Изучавайки Immerse, научих, че има повече възможности, отколкото си мислех, и не бива да се ограничавам в това, което мога да направя в моята страна, а по-скоро да проуча какво може да предложи светът. В най-силните условия бих ви препоръчал да се стремите към това преживяване! Ще срещнете някои невероятни хора и ще се насладите на новата среда, когато правите тази инвестиция!

121012_IMG_0586.jpg

Абитуриентски

Финалната вечер на програмата отбелязва постиженията на всеки участник в церемония за дипломиране, последвана от гала вечеря.

По време на лятната програма в Кеймбридж нашите преподаватели ще следят ангажираността на учениците с темите, които са преподавали. След приключване на програмата, преподавателят ще напише Оценка на участника, която ще оцени как участникът е отговорил на материалите, с които са били запознати, какъв напредък е постигнал по време на сесиите и ще предложи препоръки как най-ефективно да разшири разбирането и интереса на участника в темите, които са изследвани.

Силно вярваме, че нашите оценки на участниците са ключов елемент от процеса на обучение и отразяват нашия ангажимент към най-високите стандарти на образование.

121005_IMG_0466.jpg

Програма с обучение на:
 • Английски
Immerse Education

Прегледайте още 17 курсове в Immerse Education »

Последна актуализация Октомври 19, 2019
Този курс е Редовно обучение
Start Date
Авг. 2020
Duration
Редовно обучение
Price
4,595 GBP
Deadline
Запитване на информация
Register your interest for 2020! Just leave your name and email to receive our enrolment dates and early bird discounts.
По място
По дата
Start Date
Авг. 2020
Крайна дата за записване
Запитване на информация
Register your interest for 2020! Just leave your name and email to receive our enrolment dates and early bird discounts.

Авг. 2020

Location
Крайна дата за записване
Запитване на информация
Register your interest for 2020! Just leave your name and email to receive our enrolment dates and early bird discounts.
End Date

Maths

Cambridge Immerse

People I Met

People I Met