Летен курс: Международни отношения (16-18 години)

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Преглед на лятната програма за международни отношения:

 • Програма: Университетски международни отношения
 • Такса: 4,595 паунда
 • Продължителност на курса: 2 седмици
 • Тип на курса: Жилищен
 • Местоположение: Университетите в Кеймбридж

Искате ли да научите повече за нашите наградени летни училища? Щракнете тук, за да прочетете повече за лятното ни училище по международни отношения в Кеймбридж .

Резюме на летни училища за международни отношения в Кеймбридж

Международните отношения са академична дисциплина, която се фокусира върху изучаването на взаимодействието на участниците в международната политика, включително държави и недържавни участници. Проучването на ИР повдига въпроси като: Какви правомощия действително имат ООН? Какво влияние има съветът по сигурността върху останалия свят? Кои договори и търговски споразумения са формирали отношенията между държави, които преди десетилетия са били във война? Тези въпроси и други подобни въпроси ще бъдат проучени в продължение на две седмици в рамките на летната програма за международни отношения на Immerse.

Тя ще разгледа първо основните цели, концепции и идеи в областта на международните отношения, които след това ще бъдат приложени в по-късните класове за обсъждане на мястото на международните отношения в общите дисциплини на политическите и социалните науки. Въпросите, които се разглеждат са: Какво представляват международните отношения? Кои са основните актьори? Кой е източникът на държавна власт? И защо са важни държави в международните отношения?

Immerse е вдъхновяваща академична програма за летни училищни международни отношения за интелектуално любопитни.

121020_IMG_1948.jpg

Ключови ползи от лятната школа по международни отношения

 • Ученето и индивидуалната страст се подхранват в малки размери на класа
 • Уроците в университетския стил се провеждат от водещи световни учени
 • Програмата предоставя полезна основа за завладяващото ключово съдържание на изследването на международните отношения
 • Участниците имат възможност да опознаят историческия град Кеймбридж
 • Уроците са както теоретични, така и практически, за да се развият умения и знания по предмета
 • Участниците ще получат представа за това какво е да се изучават международни отношения на водещ университет във Великобритания

Теми за международни отношения

Участниците, които решат да изследват лятното училище по международни отношения по нашата двуседмична програма за жилищни сгради, ще имат шанса да се запознаят с редица вълнуващи теми, които са помогнали за оформянето на съвременния свят и които продължават да влияят на световните нации както в страната, така и в международен план. Международните отношения съчетават няколко дисциплини: Политика, Право, Икономика и Бизнес, само няколко. Следователно участниците ще получат ценна представа за това какво би било да се изучават не само международните отношения, но и тези други теми.

Потопените уроци могат да изследват естеството на националната демокрация и управление, което позволява на участниците да придобият представа за това как гражданите взаимодействат със своите правителства и ролята на институциите в ежедневието. Програмата ще направи оценка и на международни организации и институции като ЕС и ООН, като използва големи исторически събития, които са повлияли на политиката на света, като студената война, за да покаже как теорията може да се приложи към примери от реалния живот. Като група участниците ще участват в вълнуваща дискусия и ще формират собствено предложение за решение на ООН за настоящите глобални кризи, като всеки от тях ще допринесе за решение, отразяващо националните интереси и политическите съюзи на собствената им страна.

По-долу е даден списък с теми, които участниците ще проучат подробно:

 • Демокрация и управление
 • Глобализацията и държавата
 • Ролята на ЕС
 • История на ООН
 • Пейзажът след студената война

121015_IMG_1332.jpg

Резултати от летни курсове по международни отношения

Освен теоретично разбиране на международните отношения, участниците в този курс ще развият практически умения, които им позволяват да участват в професионален контекст. Те могат да очакват да овладеят как да обсъждат и дискутират интересни и често противоречиви теми, изграждайки убедителни, съгласувани аргументи, които демонстрират високи нива на анализ. Участниците също ще станат ефективни изследователи, използвайки най-добрите практики за независими обучаеми. Отвъд това, участниците ще открият как да преговарят по спорни въпроси, защитавайки своята гледна точка по артикулиран и дипломатически начин. Те също така ще научат как да оценяват критично информацията на по-високо ниво, отколкото обикновено се очаква в средното образование, като по този начин ще осигурят безценен опит, който ще им помогне за по-нататъшно академично изучаване в тази сложна област.

Завършвайки програмата за лятно училище по международни отношения, участниците ще:

 • Научете за последните и исторически развития в международните отношения
 • Придобийте различни учебни умения
 • Опитът на студентския живот във Великобритания
 • Разгледайте историческия град Кеймбридж
 • Възползвайте се от опита и експертизата на преподаватели от водещи световни университети
 • Подхранвайте тяхната страст и ентусиазъм по темата
 • Разгледайте множество завладяващи и подходящи теми
 • Срещайте съмишленици, за да изучавате и споделяте идеи

Студентите в този курс ще получат персонализирана обратна връзка от своите преподаватели относно представянето им, обхващания материал и дори списък с индивидуализирани предложения за по-нататъшно изучаване.

разписание

Графикът, показан по-долу, предлага вникване в типичния дневен график, въпреки че това може да варира в зависимост от събитията, планирани за дадения ден.

Типичен ден
 • 08:00 - 09:30 Закуска
 • 09:30 - 11:30 Сутрешна академична сесия
 • 11:30 - 13:30 Обяд
 • 13:30 - 15:30 Следобедна академична сесия
 • 16:00 - 18:00 Академичен уъркшоп / Следобедна дейност
 • 18:00 - 19:15 Вечеря
 • 19:30 - 22:00 Вечерно социално събитие

Започнете деня с континентална или приготвена закуска в трапезарията на колежа. Голямо разнообразие от предмети за закуска помага на участниците да се подготвят за предизвикателния ден.

Казуси

Greetje Huisman, Нидерландски Антили

Випуск за международни отношения 2016

Greetje участва в програмата ни за международни отношения през 2016 г. Ето какво трябва да каже за времето си с Immerse Education :

Най-вдъхновяващото нещо за ученето с Immerse беше взето на сериозно от нашите преподаватели и провеждаше интересни дискусии с тях, като се възприемаше като ученик, а не като дете в гимназията. В основата на моя опит започнах да уча бакалавър по либерални изкуства и науки (с акцент върху психологията и невронауката) в Маастрихт и пътувах до Австралия, за да направя семестър в чужбина в Сидни. Скоро ще се върна в Холандия, ще напиша последната си дипломна работа и се надявам да завърша бакалавър с оглед да започна магистърска степен.

Като цяло ученето с Immerse беше наистина забавно изживяване, в което се запознах с много нови хора, научих много интересни неща и участвах в много готини дейности. Бих се радвал да се върна отново в Кеймбридж, тъй като това е наистина красив и забавен град. Освен това сега вероятно е по-вероятно да започна разговор с нови хора, определено станах по-малко срамежлив.

121001_IMG_0007.JPG

Абитуриентски

Финалната вечер на програмата отбелязва постиженията на всеки участник в церемония за дипломиране, последвана от гала вечеря.

По време на лятната програма в Кеймбридж нашите преподаватели ще следят ангажираността на учениците с темите, които са преподавали. След приключване на програмата, преподавателят ще напише Оценка на участника, която ще оцени как участникът е отговорил на материалите, с които са били запознати, какъв напредък е постигнал по време на сесиите и ще предложи препоръки как най-ефективно да разшири разбирането и интереса на участника в темите, които са изследвани.

Силно вярваме, че нашите оценки на участниците са ключов елемент от процеса на обучение и отразяват нашия ангажимент към най-високите стандарти на образование.

121018_IMG_1566.jpg

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Immerse Education is a two-week residential academic programme in Cambridge with a diverse and enriching curriculum, designed for 13-18-year-old students – providing a taster of what it’s like to stud ... Научете повече

Immerse Education is a two-week residential academic programme in Cambridge with a diverse and enriching curriculum, designed for 13-18-year-old students – providing a taster of what it’s like to study a subject at a higher level. Свиване