Летен курс: Философия (на възраст 16-18)

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Преглед на лятната програма по философия:

 • Програма: Университетска философия
 • Такса: 4,595 паунда
 • Продължителност на курса: 2 седмици
 • Тип на курса: Жилищен
 • Местоположение: Университетите в Кеймбридж

Вие сте начинаещ философ? Търсим да се потопим в света на философията в награждаваното ни лятно училище по философия в Кеймбридж .

Резюме на летни училища по философия в Кеймбридж

Философията е широка тема, която прониква в много области в хуманитарните и социалните науки, нещо, което средношколците не винаги имат възможност да оценят. Курсът на лятното училище за потапяща философия в Кеймбридж позволява на участниците да получат представа за това какво включва изучаването на философия на университетско ниво: от въвеждането на нов материал до писането на добри есета, до формирането и защитата на аргумент.

За много ученици от средното училище изучаването на философия в университета е ново и потенциално плашещо. Чрез лятната програма за философия на Immerse Education , разработена и преподавана от експерти от водещите световни университети, участниците ще бъдат запознати не само с ключови теми и области на философска дискусия, но и с теориите на известни философи, допринесли за подобни дискусии. Освен това, независимо от степента на предишния опит на участниците в изучаването на философия, малките размери на часовете по лятната ни програма по философия ще гарантират, че ще бъдат предизвикани и подкрепени в внимателно планирани часове, които насърчават ангажираността и дебатите на преподаватели и ученици.

Immerse е вдъхновяваща академична програма за лятно училище „Философия“ за интелектуално любопитни.

120996_DSC_5150.jpg

Ключови ползи от философията на Лятното училище

 • Развийте разбиране за редица философски теории и исторически текстове
 • Възползвайте се от експертното ръководство на някои от най-ярките умове в тази област
 • Проучете малки групи в уроци в университетски стил
 • Разгледайте историческия град Кеймбридж със съмишленици от цял свят
 • Научете как известните философии са повлияли на света около нас
 • Опитайте университетския живот във Великобритания

Теми за философията са обхванати

Светът е толкова субективно място, колкото и обективен, затова е важно да се разбере защо мислим, че нещата са такива, каквито са (епистемологията), както и да признаваме как са нещата в действителност (онтология).

В продължение на две седмици участниците в програмата за лятна школа „Потапяща философия“ ще се запознаят с различни теми, които не са просто теоретични, но които също играят значителна роля в ежедневието ни. Например, те могат да очакват да проучат моралната философия и да разберат някои от принципите, стоящи зад много от законите, приети от правителствата, да обсъдят метафизичните вярвания, които са в основата на някои от световните религии, и да разгледат различните политически философии, формиращи правителства и подхранва национални и глобални конфликти. Лятната програма по философия е идеален дегустатор на това какво е да учиш философия на университетско ниво.

По-долу е даден списък с теми, които ще бъдат разгледани подробно по летната програма на философията:

 • Ранна модерна философия
 • етика
 • Политическа философия
 • епистемология
 • метафизика

121119_QuizNight.jpg

Резултати от летния курс по философия

Програмата за лятна школа по философия на „ Immerse Education “ има за цел не само да внуши по-добро разбиране на темата, но и да осигури несравнимо преживяване за участниците. Изучавайки със съмишленици под ръководството на страстни преподаватели, ние се стремим да насърчаваме ентусиазирана атмосфера, в която всеки се ангажира с програмата и отнема конкретно разбиране и оценка на сложното и интердисциплинарно поле на философията.

Освен това, до края на две седмици, участниците се връщат у дома с добро разбиране за това какво е да учиш философия във водещ университет във Великобритания, чрез следването и с помощта на настоящите студенти по философия. Освен това, те се надяват да имат по-добра представа какво искат да правят, когато завършат гимназия и избират своята университетска програма.

Завършвайки летния курс по философия, участниците ще:

 • Научете как философията оформя света около нас
 • Развийте изключителни дебатни умения
 • Станете по-рационални и логични мислители
 • Разгледайте историята на философията
 • Бъдете в състояние да вземете информирано решение за бъдещите си изследвания
 • Вижте как философията формира основите на много световни религии
 • Разберете как философията е използвана за подхранване на конфликти
 • Потопете се във философиите, които се опитват да отговорят на важните въпроси за собственото ни съществуване

Студентите в този курс ще получат персонализирана обратна връзка от своите преподаватели относно представянето им, обхващания материал и дори списък с индивидуализирани предложения за по-нататъшно изучаване.

разписание

Графикът, показан по-долу, предлага вникване в типичния дневен график, въпреки че това може да варира в зависимост от събитията, планирани за дадения ден.

Типичен ден
 • 08:00 - 09:30 Закуска
 • 09:30 - 11:30 Сутрешна академична сесия
 • 11:30 - 13:30 Обяд
 • 13:30 - 15:30 Следобедна академична сесия
 • 16:00 - 18:00 Академичен уъркшоп / Следобедна дейност
 • 18:00 - 19:15 Вечеря
 • 19:30 - 22:00 Вечерно социално събитие

Започнете деня с континентална или приготвена закуска в трапезарията на колежа. Голямо разнообразие от предмети за закуска помага на участниците да се подготвят за предизвикателния ден.

Казуси

Nicola Ayoo, Обединеното кралство

Възпитаник на философията 2017 г.

Никола участва в програмата ни по философия през 2017 г. Ето какво има да каже за времето си с Immerse Education :

Ученето с Immerse беше опит, който никога няма да забравя. Това повлия масово на моето университетско кандидатстване по отношение на това, къде кандидатствах да правя по избрания предмет. Наистина ценя приятелите, които създадох, и осъзнаването, че ученето в такава среда не е толкова обезсърчително, колкото изглежда, но всъщност е много обнадеждаващо. Менторите ми бяха едновременно такова вдъхновение и поддържах връзка с най-близките си приятели от курса, както и с моя преподавател. Следващата година ще започна в университета, а също така ще предприема второто си благотворително пътуване до Африка. Силно бих насърчил другите да се запишат в Immerse - сега знам какво искам да уча в университета и съм предприел необходимите стъпки за това, с помощта на всичко, което научавам от програмата.

121123_Social_Media_Week2-50.jpg

Абитуриентски

Финалната вечер на програмата отбелязва постиженията на всеки участник в церемония за дипломиране, последвана от гала вечеря.

По време на лятната програма в Кеймбридж нашите преподаватели ще следят ангажираността на учениците с темите, които са преподавали. След приключване на програмата, преподавателят ще напише Оценка на участника, която ще оцени как участникът е отговорил на материалите, с които са били запознати, какъв напредък е постигнал по време на сесиите и ще предложи препоръки как най-ефективно да разшири разбирането и интереса на участника в темите, които са изследвани.

Силно вярваме, че нашите оценки на участниците са ключов елемент от процеса на обучение и отразяват нашия ангажимент към най-високите стандарти на образование.

120994_CR_Social_Media_Session2-11.jpg

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Immerse Education is a two-week residential academic programme in Cambridge with a diverse and enriching curriculum, designed for 13-18-year-old students – providing a taster of what it’s like to stud ... Научете повече

Immerse Education is a two-week residential academic programme in Cambridge with a diverse and enriching curriculum, designed for 13-18-year-old students – providing a taster of what it’s like to study a subject at a higher level. Свиване