Летен курс: Химия (на възраст 16-18)

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Общ преглед на програмата:

 • Програма: Химия
 • Такса: 4,595 паунда
 • Продължителност на курса: 2 седмици
 • Тип на курса: Жилищен
 • Местоположение: Университетите в Кеймбридж

Уебсайт на лятното училище: Лятно училище по химия в Кеймбридж

Резюме на лятното училище по химия

Когато става въпрос за наука, любознателният ум е основата на успеха. Това е особено вярно в програмата на „Химерна химия“, където участниците ще трябва да оценяват сложни процеси, да правят информирани прогнози и да тестват хипотезите си с експерименти, които не само дават вълнуващи резултати, но и задоволяват любопитството им. Наред със страстта към разследванията идва желанието да се видят резултатите от нечия работа, прилагана в реалния свят. По тази програма студентите ще прекарат две седмици, научавайки се как да използват практически важната теория.

Тази програма за лятно училище по химия осигурява перфектния вкус на университетския живот за студенти, които са страстни по химия, но искат да видят как всъщност може да изглежда бъдещата им академична или професионална кариера. Предаден чрез лекции, практически лаборатории и дебати в клас, учебната програма ще запознае участниците с редица организирани, неорганични и биологични химични вещества на университетско ниво. Всеки урок е внимателно проектиран от експертни преподаватели, за да се основава на материал от средното училище, като едновременно консолидира предишни знания и подготвя учениците за по-усъвършенствани концепции.

След две седмици живот в кампус и обучение с връстниците си, участниците ще се върнат у дома с много по-добро разбиране на предизвикателствата, свързани с изучаването на химия на университетско ниво. Те ще бъдат обхванати предизвикателни, но завладяващи материали, научени от учени в най-добрите световни университети и ще се насладят на опит от първа ръка, като живеят и учат независимо.

Потопете се вдъхновяваща академична програма за интелектуално любопитни.

120927_DSC_6085.jpg

Ключови ползи за лятното училище по химия

 • Разберете как съединенията се свързват заедно с помощта на „хибридизация“ и създайте свои собствени хибридни орбитали
 • Използвайте VSEPR теория, за да направите точни прогнози за формата и размера на молекулата
 • Изследвайте света на органичната химия и напредналите концепции като електронегативността
 • Овладейте термодинамиката, обсъдете закона на Хес и създайте нови съединения, използвайки топлина
 • Обсъдете въглеродния цикъл, възобновяемата енергия и глобалната роля на химически учен
 • Научете как днешните учени манипулират химични съединения на атомно ниво

Покрити теми по химия

Двуседмичният учебен план за лятното училище по химия обхваща всичко - от основните принципи на атомната и молекулната структура до естествените закони, регулиращи равновесието и реакциите на REDOX. Докато голяма част от материала ще изложи участниците на типичните за първи курс студенти за концепция, много внимание беше положено, за да се гарантира, че студентите са предизвикани, но не и претоварени.

Участниците ще изучат модела на Бор, ще прегледат молната единица за измерване и ще се ускорят с основите на квантовата физика. От тази основа те ще започнат да изграждат обем от знания за електронното поведение / свързване, евентуално преминавайки към по-практични уроци: да се научат да прилагат теорията на VSEPR и да предсказват формите на молекулите и съединенията. След това участниците ще бъдат запознати с основите на органичната химия, термодинамиката, кинетиката и киселините / основите.

Последните дни на програмата са посветени на устойчивата химия, нанотехнологиите и техните последствия върху ежедневието. Всъщност, този акцент върху „ежедневните“ приложения на химията ще се прояви многократно по време на курса. До края на програмата участниците ще преминат отвъд теоретичното разбиране на химията и ще могат да оценят нейната решаваща роля в света около нас.

120920_DSC_5035.jpg

Резултати от курса

Изборът за изучаване на химия на университетско ниво изисква повече от страст към цветни експлозии и интересни реакции. За да бъдат успешни, студентите ще трябва да овладеят голямо разнообразие от предизвикателни концепции и да се прилагат усърдно. За мнозина е полезно да получат ясна представа за това как може да изглежда този Pathway преди да вземат решение да продължат диплома по химия. Този курс има за цел да осигури точно това, ангажирайки участниците в стил на обучение, учебен план и начин на живот, който отблизо отразява бакалавърския живот като студент по химия.

По програмата „Безмерна химия“ участниците ще бъдат предизвикани да учат самостоятелно, да живеят в университета в колежа на университета в Кеймбридж. Това е ключова част от опита, като тласка всеки участник да стане по-отговорен за собственото си обучение, докато се запознае с новите изисквания на университетския живот. Докато са готови да започнат своите студенти, Immerse възпитаници вече ще бъдат запознати донякъде с новата си среда: както с нивото на съдържание, преподавано в университета, така и с новите предизвикателства, които трябва да се намерят в живота и обучението в кампуса. ,

До края на тази програма по лятно училище по химия участниците ще:

 • Изминаха далеч отвъд основната химия, като взеха напреднали теми на университетско ниво
 • Умейте точно да прогнозирате формите на молекулите и съединенията
 • Разгледайте реални казуси, за да разберете по-добре ключовите понятия за ентропия и енталпия
 • Разберете значението на „преходните метали“ в ежедневието
 • Бъдете удобни да обсъждате и да мислите за принципите на квантовата теория и относителността
 • Разберете законите на термодинамиката и бъдете в състояние да ги приложите за решаване на практически предизвикателства
 • Умейте да изчислявате равновесни константи при работа със слаби киселини и основи.

Студентите в този курс ще получат персонализирана обратна връзка от своите преподаватели относно представянето им, обхващания материал и дори списък с индивидуализирани предложения за по-нататъшно изучаване.

разписание

Графикът, показан по-долу, предлага вникване в типичния дневен график, въпреки че това може да варира в зависимост от събитията, планирани за дадения ден.

Типичен ден
 • 08:00 - 09:30 Закуска
 • 09:30 - 11:30 Сутрешна академична сесия
 • 11:30 - 13:30 Обяд
 • 13:30 - 15:30 Следобедна академична сесия
 • 16:00 - 18:00 Академичен уъркшоп / Следобедна дейност
 • 18:00 - 19:15 Вечеря
 • 19:30 - 22:00 Вечерно социално събитие

Започнете деня с континентална или приготвена закуска в трапезарията на колежа. Голямо разнообразие от предмети за закуска помага на участниците да се подготвят за предизвикателния ден.

Казуси

Родител, Великобритания

2018

Бях щастлива, защото разбрах, че дъщеря ми е удовлетворена и съм сигурна, че тя се е възползвала много от Immerse Education . Тя се свърза с нов свят, нов начин на изучаване. Тя почувства, че един ден обучението й може да бъде полезно за някой друг и тази оптимистична перспектива й достави много удовлетворение ... Освен това учениците са стимулирани да се справят по-добре, подчертавайки способностите си повече от техните грешки. Което им позволява да учат с много удовлетворение и добри резултати, според възможностите на всеки.

120918_DSC_1846.jpg

Абитуриентски

Финалната вечер на програмата отбелязва постиженията на всеки участник в церемония за дипломиране, последвана от гала вечеря.

По време на лятната програма в Кеймбридж нашите преподаватели ще следят ангажираността на учениците с темите, които са преподавали. След приключване на програмата, преподавателят ще напише Оценка на участника, която ще оцени как участникът е отговорил на материалите, с които са били запознати, какъв напредък е постигнал по време на сесиите и ще предложи препоръки как най-ефективно да разшири разбирането и интереса на участника в темите, които са изследвани.

Силно вярваме, че нашите оценки на участниците са ключов елемент от процеса на обучение и отразяват нашия ангажимент към най-високите стандарти на образование.

120925_DSC_5916.jpg

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Immerse Education is a two-week residential academic programme in Cambridge with a diverse and enriching curriculum, designed for 13-18-year-old students – providing a taster of what it’s like to stud ... Научете повече

Immerse Education is a two-week residential academic programme in Cambridge with a diverse and enriching curriculum, designed for 13-18-year-old students – providing a taster of what it’s like to study a subject at a higher level. Свиване