Летен курс: английска литература (16-18 години)

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Преглед на лятната програма по английска литература:

 • Програма: Английска литература
 • Такса: 4,595 паунда
 • Продължителност на курса: 2 седмици
 • Тип на курса: Жилищен
 • Местоположение: Университетите в Кеймбридж

Вижте повече на лятното ни училище по английска литература в Кеймбридж .

Резюме на летни училища по английска литература в Кеймбридж

Програмата за лятното училище за безплатни английски литератури моли участниците внимателно да обмислят какво отличава писмените произведения, открояващи се от останалите. В края на краищата, за всеки Шекспир, Милтън и Дж. К. Роулинг по света, има безброй други, които следят внимателно тяхното писане, внимателно го интерпретират и анализират защо работи. Участниците в тази лятна програма могат да се научат да правят същото, като прекарат две седмици в историческия град Кеймбридж, четат, пишат и обсъждат някои от най-великите английски литературни произведения.

Този курс за лятно училище по английска литература е предназначен да помогне на младите фенове на литературата на възраст 16-18 години да научат как се анализират текстове на университетско ниво и извън него. Уменията, преподавани по време на програмата, ще улеснят участниците да разберат трудни произведения и да ги интерпретират точно, преди да решат как най-добре да обяснят интерпретацията си в собствения си текст.

Програмата за лятно училище по английска литература предлага вдъхновяваща възможност за младите читатели да открият нови творби, да получат алтернативни гледни точки на по-рано гледани материали и да развият по-голяма оценка за литературата на английски език като цяло. По време на програмата участниците ще изградят мощен набор от техники, често използвани от съвременните литературни критици, които ще им служат както в студентите, така и в бъдещата им кариера.

Immerse е вдъхновяваща академична програма за лятна школа по английска литература за интелектуално любопитни.

121022_TA_Gonville_CaiusTour_14.jpg

Ключови ползи от английската литература

 • Изучавайте напреднали материали в една от най-конкурентните области в света
 • Прочетете и обсъдете всичко - от класическата проза до съвременния стих
 • Научете специфични техники, необходими за компетентно анализиране и интерпретиране на литературни произведения
 • Потопете се в работата и живота на Джон Милтън, колос на английската литература
 • Разбиране на основния исторически контекст, тенденции и движения, които са дефинирали литературата
 • Разработване на лично писане, изграждане на силни редакционни и аналитични умения

Покрити теми за английска литература

Лятната училищна програма по английска литература в Кеймбридж ще подготви участниците с широк спектър от техники, идеи и концепции, използвани в съвременната литературна критика. Всеки урок беше внимателно планиран от експертни преподаватели от водещите световни университети, за да се гради върху съществуващите познания по английска литература, предоставяйки на участниците достатъчно място за практическа практика, за постепенно развитие на специфичните техники, необходими за анализиране на великото писане на университетско ниво.

Участниците ще започнат, като научат защо литературната критика е толкова важна, като обръщат особено внимание на принципите на „практическата критика“. Първите няколко урока ще се научат да четат по-внимателно и конструктивно, за да извлекат повече смисъл от текста. Оттук дискусиите в клас ще се фокусират върху английската литературна история, влиянието на редакторите в литературата и трудностите, свързани с превода на чуждоезиковата работа на английски език.

През цялото време на програмата участниците ще изучават стихове от световна класа и проза, със специален акцент върху творбите на двама плодотворни английски писатели: Джон Милтън (възпитаник от Кеймбридж) и Уилям Блейк. Участниците също ще отделят време за подобряване и усъвършенстване на собственото си писане, за да се научат да избират езика по-ефективно и уверено, както и да усвояват безбройните начини за експертна критика на литературната работа.

121007_IMG_0815.jpg

Резултати от курса по английска литература

За всеки, който се интересува от изучаване на английска литература като студент, тази двуседмична лятна програма ще осигури солидна основа за бъдещи литературни изследвания и ще помогне на студентите да се научат да четат предизвикателни текстове по-внимателно, критично и ефективно. Участниците учат в малки групи, ръководени от експертни преподаватели, които ще помогнат на участниците да получат дълбока оценка за ключовите тенденции в писането, открити в английската литература, историята на областта и нейното въздействие върху съвременната култура.

В допълнение към тези ключови умения, тази програма за английско лятно училище е насочена и към предизвикателни участници, изучаващи A-Level, отвъд онова, което може би са виждали в средното училище. Чрез запознаване на участниците с най-различни литературни техники, те ще се научат да развиват собствена писменост, за да се подготвят по-добре за изискванията на програмите за бакалавърско ниво.

В края на двете си седмици в Immerse, участниците ще се отправят към дома, като се научат как да обсъждат литература с много по-голямо красноречие, прецизност и сложност, отколкото често се очаква в средното училище. През цялото време нашите експертни ръководители ще ръководят участниците чрез материала, като ги подкрепят при необходимост и им помагат да се доближават до нови, литературни произведения на високо ниво с увереност.

До края на тази програма за лятно училище участниците ще развият способността си да:

 • Прочетете и разгледайте подробно някои от най-големите литературни произведения в света
 • Прилагайте принципите на „практическата критика“ към своите писмени анализи
 • Извършете многобройни дейности, базирани на проблеми и кратки есета, за да затвърдите новите знания
 • Начертайте връзки между исторически периоди и последващи тенденции в западната литература
 • Разберете как да критикувате критично текстовете и красноречиво да обясните техните разсъждения
 • Напълно оценете уникалните предизвикателства, представени чрез превод на съществуващи произведения
 • Обсъдете трансформативната роля, която редактирането играе в литературния процес
 • Разберете сложната връзка между живота на автора, личния живот и работата им

Студентите в този курс ще получат персонализирана обратна връзка от своите преподаватели относно представянето им, обхващания материал и дори списък с индивидуализирани предложения за по-нататъшно изучаване.

разписание

Графикът, показан по-долу, предлага вникване в типичния дневен график, въпреки че това може да варира в зависимост от събитията, планирани за дадения ден.

Типичен ден
 • 08:00 - 09:30 Закуска
 • 09:30 - 11:30 Сутрешна академична сесия
 • 11:30 - 13:30 Обяд
 • 13:30 - 15:30 Следобедна академична сесия
 • 16:00 - 18:00 Академичен уъркшоп / Следобедна дейност
 • 18:00 - 19:15 Вечеря
 • 19:30 - 22:00 Вечерно социално събитие

Започнете деня с континентална или приготвена закуска в трапезарията на колежа. Голямо разнообразие от предмети за закуска помага на участниците да се подготвят за предизвикателния ден.

Казуси

Емили Лиу, Обединеното кралство

2016 възпитаник на английската литература

Емили участва в програмата ни по английска литература през 2016 г. Ето какво има да каже за времето си с „ Immerse Education :

Потопеното ме научи, че ако си страстен за нещо, трябва да го преследваш. Ръководствата бяха толкова информативни и ползотворни, а аз срещнах толкова много невероятни хора. Това беше наистина забавно преживяване, което ми вдъхна увереност по отношение на моя бакалавърски курс и ми позволи да завърша A-нивата си с по-ясно усещане за подходящ избор за университет. Сега съм на втората си година в университета в UCL, изучавайки английска литература и не мога да препоръчам Immerse достатъчно на хората около мен.

121008_IMG_0515.jpg

Абитуриентски

Финалната вечер на програмата отбелязва постиженията на всеки участник в церемония за дипломиране, последвана от гала вечеря.

По време на лятната програма в Кеймбридж нашите преподаватели ще следят ангажираността на учениците с темите, които са преподавали. След приключване на програмата, преподавателят ще напише Оценка на участника, която ще оцени как участникът е отговорил на материалите, с които са били запознати, какъв напредък е постигнал по време на сесиите и ще предложи препоръки как най-ефективно да разшири разбирането и интереса на участника в темите, които са изследвани.

Силно вярваме, че нашите оценки на участниците са ключов елемент от процеса на обучение и отразяват нашия ангажимент към най-високите стандарти на образование.

121019_IMG_1939.jpg

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Immerse Education is a two-week residential academic programme in Cambridge with a diverse and enriching curriculum, designed for 13-18-year-old students – providing a taster of what it’s like to stud ... Научете повече

Immerse Education is a two-week residential academic programme in Cambridge with a diverse and enriching curriculum, designed for 13-18-year-old students – providing a taster of what it’s like to study a subject at a higher level. Свиване