Този курс се провежда в английски език.

Събирайки видения и оригинални идеи по конкретна тема, биеналето на Венеция действа като огледало, за да погледне съвременността по един много оригинален начин както за изкуството, така и за архитектурните аспекти.

"Фрийспейс" е заглавието, избрано от Ивон Фарел и Шели Макнамара за 16-то Международно архитектурно изложение , но е и дума, която описва "чувството за човечеството, разположено в основата на архитектурата, разглеждайки същественото качество на пространството и неговата въплътена власт и красота ".

Като се започне от това изказване, курсът, предложен от IED Venezia, изследва връзката между пространството и изкуството, изгледа от различни гледни точки и перспективи, чрез специфични посещения и срещи.

Целта на обучението е да предостави на студентите знания и инструменти, полезни за разбирането на начина, по който архитектурата може успешно да диалог с природата и художествените изрази на човека.

Летен курс Съвременно изкуство и архитектура във Венеция: Изложбата на Биенале е един вид ексклузивно обиколка с екскурзовод, която позволява на студентите да живеят и да се насладят на 16-ото Биенале на архитектурата във Венеция и навсякъде около него, да им осигури всички полезни "четящи ключове".

В продължение на две седмици студентите ще посетят и ще имат възможност да се срещнат и да имат открита дискусия с архитекти, експерти, куратори и оператори, работещи в основните художествени институции на града като Фондация Пинаул, колекция Peggy Guggenheim и MUVE мрежата на Гражданския музей във Венеция).

Издържано на английски език, курсът има продължителност от 75 часа, от понеделник до петък с редовно посещение.

Не се изискват предпоставки или обучителна подготовка, но студентите ще получат основна библиография, за да ги запознаят със съвременните предмети на изкуството и архитектурата.

Програма с обучение на:
  • Английски
Този курс е Редовно обучение
Start Date
Юли 2020
Duration
Редовно обучение
Price
1,500 EUR
Deadline
Юли 1, 2020
По място
По дата
Start Date
Юли 2020
End Date
Юли 2020
Крайна дата за записване
Юли 1, 2020

Юли 2020

Location
Крайна дата за записване
Юли 1, 2020
End Date
Юли 2020