Летен курс: икономика (на възраст 16-18 години)

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Преглед на програмата за икономика:

 • Програма: Икономика
 • Такса: 4,595 паунда
 • Продължителност на курса: 2 седмици
 • Тип на курса: Жилищен
 • Местоположение: Университетите в Кеймбридж

Вижте повече за нашето лятно училище по икономика в Кеймбридж .

Резюме на курса на лятното училище по икономика

Преди да решите да купите нещо, често ще използвате анализ на ползите и ползите, за да решите дали си струва цената. Този тип оценка е един от основните принципи зад икономиката и подчертава как тази дисциплина засяга почти всеки аспект от съвременния живот. По програмата „Поглъщане на лятната икономика“ участниците се гмуркат в основите на темата, изграждат здрава основа на ключови знания и анализират основните фактори, влияещи върху действията, решенията и поведението както на индивидите, така и на световните пазари.

Програмата за лятно училище по икономика е предназначена за млади икономисти на възраст от 16 до 18 години, като предоставя на участниците изчерпателен поглед върху предизвикателните светове на микро и макроикономиката, изследвани в бакалавърска степен по икономика. Чрез внимателно планирана учебна програма, разработена от експертни преподаватели от водещи световни университети, участниците ще прекарат две седмици, изучавайки основите на съвременната икономическа теория, преди да се потопят в по-напреднали теми като търговия, фискална политика и икономика на развитието.

След приключване на програмата „Поточна икономика“, участниците ще си тръгнат, като са получили ясно разбиране на предизвикателната икономическа теория и концепции. По време на обучението си преподавателите ще подкрепят участниците, докато изследват невероятната дълбочина на това поле, добивайки представа колко далеч може да ги отведе страстта им, когато започнат проучвания на университетско ниво.

Immerse е вдъхновяваща академична лятна програма за интелектуално любопитни.

120954_259EmilyButtersPhotography.jpg

Ключови ползи от лятното училище в икономиката

 • Открийте как икономическите принципи формират политика и политика
 • Проучете как Английската централа влияе на макроикономиката
 • Вижте широкообхватните последици от съвкупното търсене и предлагане
 • Оценете икономическата теория през призмата на съвременните и историческите проблеми
 • Потопете се във вътрешното функциониране на финансовата индустрия
 • Разберете как теорията на игрите влияе и оформя световната политическа сцена

Теми по икономика са обхванати

Изучаването на икономиката означава да разгледаме причините, които стоят зад човешкото поведение и вземане на решения, повлияни от достъпа им до ограничени (и намаляващи) ресурси. Това е широко определение и, като такъв, учебната програма за икономична икономика ще обхване широк спектър от важни понятия, помагайки на участниците да изградят фундамент от знания, преди да започнат бакалавърското си обучение.

Учебната програма започва с бързо въведение в причините, по които икономиката е дефинирана по-горе, преди да се проучи как тя се отнася за всичко - от световната политика до търговските разговори с Brexit, до ежедневните решения, които вземаме в живота си. От там курсът ще премине към по-напреднали теми както в микроикономическата, така и в макроикономическата теория, обсъжда сравнителната теория на предимствата, научава как и защо страните търгуват помежду си, както и ползите от съвременните икономически политики, като свободната търговия. В края на програмата участниците ще проучат механиката на икономическите системи, използвани от финансовия сектор - системи за заеми, кредитиране и инвестиции.

И накрая, участниците ще прилагат новите си знания, за да разберат по-голямата картина; последните уроци в тази програма ще разгледат икономическата история на нашия свят, като се започне с задълбочен поглед върху Британската индустриална революция.

120960_306EmilyButtersPhotography.jpg

Резултати от курса

Програмата за лятно училище Immerse Economics предлага на участниците уникална възможност да научат материал по икономика на университетско ниво, докато учат и живеят в университета в колежа на университета в Кеймбридж. Участниците ще бъдат предизвикани да изследват нови начини на мислене, да разбират сложни понятия и да прилагат новите си знания, докато решават предизвикателни проблеми.

Нещо повече, участниците, включени в тази програма, ще бъдат запознати с важни икономически теории и рамки, а също така ще научат как да опишат връзката между тези понятия и текущите събития. Студентите ще анализират новините, казусите и най-новата история, за да изградят своето разбиране за това как икономическата теория може да повлияе на политиката, политиката и световната икономическа сцена. С други думи, учебната програма на Immerse Economics е създадена да прави повече от просто преподаване на теория, като дава на студентите възможност да гледат света около тях с поглед на икономист и да виждат влиянията, които стоят зад ежедневните решения.

Въпреки това, въпреки работата по такъв изчерпателен, внимателно конструиран учебен план, в Immerse все още има много място за индивидуално индивидуализирано обучение. По време на програмата нашите експертни ръководители ще насърчават и подкрепят участниците, докато изследват аспектите на икономиката, които ги интересуват най-много. До края на програмата „Икономика“ участниците ще получат завладяващ поглед върху някои от ключовите теми, изследвани в бакалавърска степен по икономика, в допълнение към усвояването на някои от основните умения, необходими на успешните икономисти.

До края на тази програма на лятното училище по икономика участниците ще имат:

 • Разгледа важна икономическа теория, тъй като е свързана със световната сцена
 • Обсъдих как пазарната икономика се адаптира и решава проблемите с дистрибуцията
 • Разгледайте естествено проблемите, присъщи на напълно свободния пазар
 • Вижте как работи макроикономиката, включително как оформя и дефинира нашия свят
 • Обсъжда се специфичната пост-брекситна търговия и общите ползи от търговията
 • Решаване на предизвикателни въпроси за различието между богатите и бедните нации
 • Изследва сложните принципи на поведенческата икономика зад заемането, отпускането на заеми и инвестициите
 • Критично анализирани важни казуси за финансови кризи и балони

Студентите в този курс ще получат персонализирана обратна връзка от своите преподаватели относно представянето им, обхващания материал и дори списък с индивидуализирани предложения за по-нататъшно изучаване.

разписание

Графикът, показан по-долу, предлага вникване в типичния дневен график, въпреки че това може да варира в зависимост от събитията, планирани за дадения ден.

Типичен ден
 • 08:00 - 09:30 Закуска
 • 09:30 - 11:30 Сутрешна академична сесия
 • 11:30 - 13:30 Обяд
 • 13:30 - 15:30 Следобедна академична сесия
 • 16:00 - 18:00 Академичен уъркшоп / Следобедна дейност
 • 18:00 - 19:15 Вечеря
 • 19:30 - 22:00 Вечерно социално събитие

Започнете деня с континентална или приготвена закуска в трапезарията на колежа. Голямо разнообразие от предмети за закуска помага на участниците да се подготвят за предизвикателния ден.

Казуси

Thivahshini Muthukumar, Обединеното кралство

Възпитаник на икономиката 2016 г.

Thivahshini участва в програмата ни по икономика през 2016 г. Ето какво има да каже тя за времето си с Immerse Education :

Ученето с Immerse беше приятно изживяване. Получих представа за това как ще изглежда икономиката в университета и получих помощ с моето лично изявление. Благодарение на Immerse вече имам основните умения на икономист. Способен съм да мисля по-аналитично и да прилагам знанията си в реални ситуации. Менторите бяха вдъхновяващи, винаги бяха готови да споделят своя опит от университета и предизвикателствата, пред които са изправени.

След като уча в Immerse, започнах университет в Кардиф, където уча икономика и мениджмънт. Аз също съм стажант с PwC в техния отдел за осигуряване. През следващите 12 месеца ще завърша втората си година в университета и ще участвам във фестивала на многообразието, проведен от малайзийското общество на университета Кардиф.

120922_DSC_5392.jpg

Абитуриентски

Финалната вечер на програмата отбелязва постиженията на всеки участник в церемония за дипломиране, последвана от гала вечеря.

По време на лятната програма в Кеймбридж нашите преподаватели ще следят ангажираността на учениците с темите, които са преподавали. След приключване на програмата, преподавателят ще напише Оценка на участника, която ще оцени как участникът е отговорил на материалите, с които са били запознати, какъв напредък е постигнал по време на сесиите и ще предложи препоръки как най-ефективно да разшири разбирането и интереса на участника в темите, които са изследвани.

Силно вярваме, че нашите оценки на участниците са ключов елемент от процеса на обучение и отразяват нашия ангажимент към най-високите стандарти на образование.

120921_DSC_5531.jpg

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Immerse Education is a two-week residential academic programme in Cambridge with a diverse and enriching curriculum, designed for 13-18-year-old students – providing a taster of what it’s like to stud ... Научете повече

Immerse Education is a two-week residential academic programme in Cambridge with a diverse and enriching curriculum, designed for 13-18-year-old students – providing a taster of what it’s like to study a subject at a higher level. Свиване