Летен курс по авангарден графичен дизайн

Общ преглед

Описание на програмата

Този курс се провежда на английски език.

В днешно време фигурата на графичния дизайнер трябва да бъде особено динамична, не само като експерт по визуални езици, но и като специалист по комуникационни стратегии. С развитието на дигиталните технологии графичният дизайн стана приятно сложен и вълнуващ. Всеки ден нови комуникационни инструменти правят професионалната фигура по-интерактивна и ангажираща.

Динамичните изображения, GIF, вирусните видеоклипове и звуци стават тенденции в интерактивните творби. Графичният дизайнер е способен да взаимодейства с множество клиенти в различни области благодарение на развитата гъвкавост. Поради тази причина той трябва да се справя с новите технологии и винаги да бъде актуализиран с най-новите дигитални инструменти, за да предвиди времената и да предложи иновативни решения на пазара.

График: Уроците се провеждат от понеделник до петък, на пълен работен ден (сутрин и следобед), като курсът е с продължителност 75 часа, разпределен в рамките на 3 седмици.

Мишена

Програмата е предназначена за студенти, които имат компетентност или основни професионални умения в областта на обучението и се интересуват от развиване на професионалните си умения. Участниците трябва да са запознати с основните графични инструменти и софтуер (Adobe Ps / Ai) и да бъдат мотивирани да работят самостоятелно или в екип и в срокове.

Методология и структура

С задълбочени познания за принципите на дизайна, тази програма дава на студентите умения да създават професионални проекти както в печатните, така и в дигиталните формати, както и да получават ценни познания в областта на създаването на лого, създаването на изображения, проектирането за уеб , типография и брандинг. Програмата възприема Флоренция и нейните музеи (като място и идея) като отправна точка за студентския проект.

Въз основа на проучванията на студентите и вдъхновение от посещенията на големи художествени и исторически забележителности и открити атракции във Флоренция, учениците създават визуална концепция за „Нов музей във Флоренция“. Участниците ще трябва да изберат правилните визуални елементи, които се състоят в именуване, брандинг, инфографика и рекламна кампания, за да се свържете с посетителите. По време на финалната презентация всеки проект ще бъде обсъден поотделно или в група.

Летният курс включва стратегическа комбинация от теоретични уроци, казуси и семинари с професионалисти от индустрията , както и посещения на обекти в дизайнерски студия и изложби. Посещенията на сайта са неразделна част от учебния опит на програмата и са предназначени да допълнят придобитото в класната стая, както и да служат като текуща ориентация към полето.

Последна актуализация Дек. 2019

За учебното заведение

Florence boasts one of the world most important artistic and cultural heritage, but it is also a city with a long history in Italian design.

Florence boasts one of the world most important artistic and cultural heritage, but it is also a city with a long history in Italian design. Свиване