Летен курс по графичен дизайн и портфолио

Общ преглед

Описание на програмата

Този курс се провежда на английски език.

График: Този курс се провежда от понеделник до петък на пълен работен ден (сутрин и следобед) курсът има продължителност от 75 часа, разпределени в продължение на 3 седмици.

Цел: Курсът е предназначен за начинаещи дизайнери, които желаят да придобият основите на графичния дизайн в интензивна триседмична програма. Това е въвеждащ курс и не се изискват предишни проучвания в областта. Въпреки това предлагаме на студентите да се запознаят с основните теми, които ще бъдат представени.

Методология и структура: Този курс има за цел да ви запознае с принципите и инструментите на графичния дизайн. Чрез теоретични уроци програмата обхваща концепции на високо ниво като оформление, типография и цвят. Ще имате възможност да се хванете на ръка, използвайки Illustrator за изграждане на персонализирано лого и практикуване на техники за векторно рисуване. След това курсът ви пренася във Photoshop, където се научите как да коригирате творчески и ретуширате изображенията, които ще използвате в дизайнерските проекти. По време на презентацията на Финалния проект, заедно с вашите колеги ще покажете резултатите от работата, извършена през курса.

Лятният курс включва стратегическа комбинация от теоретични уроци, казуси и семинари с професионалисти от бранша, както и посещения на място в дизайнерски студия и изложби. Посещенията на място са неразделна част от учебния опит на програмата и са предназначени да допълнят придобитите в класната стая стаи и да служат като непрекъсната ориентация към тази област.

Теми

Следните теми са обсъдени по време на програмата: исторически фон на графиката и дизайна, елементи на визуалната комуникация, основен дизайн, оформление на страниците, шрифт и цвят, основи на Adobe Photoshop и Illustrator, разположение на изображения, запазване и експортиране, разработване и актуализиране на професионално портфолио:

Основен дизайн

Курсът се фокусира върху основата на визуалната комуникация, давайки исторически поглед върху графиката и комуникацията, елементите на семиотиката и графичното възприятие, включително изучаването на цветовата палитра, семействата на шрифтовете и типографията.

ВИЗУАЛНА ДИЗАЙН LAB - Photoshop и Illustrator

Целта на този курс е да ви даде възможност да използвате основните софтуерни програми за графичен дизайн. Ще научите как да използвате инструментите, необходими за графични изображения на различни цифрови носители. От първите стъпки в света на векторната графика с използването на Illustrator програмата преминава с Photoshop и гъвкавостта на техниките за редактиране на снимки. Подходът за учене чрез практикуване и семинарите ще улеснят сравнението с вашите съученици по различни повече и по-конкретни случаи.

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Florence boasts one of the world most important artistic and cultural heritage, but it is also a city with a long history in Italian design.

Florence boasts one of the world most important artistic and cultural heritage, but it is also a city with a long history in Italian design. Свиване