Летен курс по дизайн на кола - въведение

Общ преглед

Описание на програмата

Този курс се провежда в английски език.

Следователно, нашият курс ви предоставя запознаване с основните елементи и инструменти за бъдещ дизайнер на автомобили. Освен това ще имате преглед на съвременните тенденции, индустриални предизвикателства и задълбочен фокус върху професионалната роля на дизайнера на автомобили.

Курсът освен това ще ви даде възможност да развиете умения, знания и интелектуални способности за проектиране на нови превозни средства въз основа на ясно разбиране на принципите на пропорция, обем и повърхностен дизайн. Чрез посещения на фирми и музеи ще имате възможност да разговаряте с професионалисти в областта и да изживеете този път в кариерата чрез практическо обучение и екскурзоводско обслужване в Pininfarina, Ferrari, Automobile Museum, Cecomp и Sabelt.

График: От понеделник до четвъртък през първата и втората седмица и от понеделник до петък през третата седмица, на пълен работен ден (сутрин и следобед) курсът има продължителност от 75 часа, разпределена за 3 седмици.

Целева: Това е програма за уводно ниво, предназначена за творчески, гъвкави, отворени за работа студенти или професионалисти от други области, които искат да се учат и да се справят с предизвикателства. Хора, които се интересуват от света на автомобилния дизайн и нямат предварително познания или опит в дисциплината. Умения като рисуване или скициране могат да бъдат полезни, дори и да не са задължителни. Кандидатите трябва да покажат силна мотивация и способност да работят в групи.

Методика и структура: Този курс има за цел да стимулира творческото мислене, като същевременно ви позволява да развиете технически умения в областта на дизайна на автомобили.

След запознаване с автомобилната индустрия от историческа гледна точка, ще придобиете техническите умения за правилно визуализиране на концепция и за изследване на обект от различни точки на наблюдение.

Ще разберете и научите техниките за обем и перспектива в дизайна, които ще ви позволят да развивате „креативни концепции“ и да превеждате собствените си идеи в проекти за автомобили. След общ преглед на автомобилното инженерство, вие ще преминете напред в лабораторията за моделиране и заедно със съучениците си ще произведете модела на вашия автомобил. Проектите ще бъдат обект на критика на групи и учители.

Курсът представлява синергия между теоретични уроци, посещения на фирми и срещи със специализирани специалисти от автомобилната среда. Посещенията не са пасивно учене. Ще бъдете натоварени с различни задачи за всяко посещение и се очаква да общувате с лектори и преподаватели като част от вашата работа и цялостно преживяване.

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

IED Turin is recognized with some authority as one of the world most important centers for the training in transportation design. Aligned with the knowledge and research typical of its context, this c ... Научете повече

IED Turin is recognized with some authority as one of the world most important centers for the training in transportation design. Aligned with the knowledge and research typical of its context, this campus develops and focuses its design work towards concepts of future mobility and the most advanced and innovative manufacturing clusters. Свиване