Летен курс по моден маркетинг

Общ преглед

3 locations available

Описание на програмата

Този курс се провежда в английски език.

По време на триседмичния курс вие научавате за значението на изграждането на марка и маркетинга на марката и изследвате специфични характеристики на модния маркетинг, като управление на взаимоотношенията с клиенти, дигитален моден маркетинг, поведение на потребителите, креативна търговия на дребно, маркетингова стратегия.

График: От понеделник до четвъртък през първите две седмици и от понеделник до петък през третата седмица, на пълен работен ден (сутрин и следобед) курсът има продължителност от 75 часа, разпределена за 3 седмици

Цел: Курсът е насочен към студенти или професионалисти от други области и които се интересуват от областта на модния маркетинг и нямат предварително познания или опит в дисциплината. Кандидатите трябва да покажат силна мотивация и способност за работа в групи.

Методология и структура: Този курс е общ преглед на маркетинга, а предварителната част е въведение в италианската модна индустрия.

През трите седмици ще се съсредоточите върху маркетинга, дизайна и мърчандайзинга в семинарен курс с професионалисти от индустрията, споделящи своя опит в областта на знанията си, което ви позволява да имате връзка с текущото мислене и най-новите разработки в тази област.

Традиционните методологии и техники като анализи и управление на марката, проучване на тенденции, както и дистрибуция, реклама и мърчандайзинг ще бъдат обхванати в дълбочина и ще бъдат допълнени от посещения на шоуруми и търговски площи. Заедно със съучениците си ще завършите и лични проекти на място в различни райони на Милано, за да се подготвите за окончателния си проект и презентация.

Този курс ще ви позволи да разберете творческия процес с цел осъществяване на конкретни цели на проекта и ще ви научи да разработвате комуникационна стратегия в съответствие с целите и зададения бюджет.

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli.

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli. Свиване