Летен курс по модни събития и PR

Общ преглед

Описание на програмата

Този курс се провежда на английски език.

Тази програма се фокусира върху основните умения и методологии, използвани при разработването и създаването на успешни събития специално за модната индустрия. Студентите научават как да обединят използването на стратегии за връзки с обществеността , модно общуване и планиране на събития, за да поставят актуално модно събитие като техен последен проект за партньорска компания.

Този курс дава възможност на студентите да проучат и научат повече за Флоренция като исторически град на дизайна и модата, който се е преоткрил през вековете и че в ерата на глобализацията е придобил релевантна роля в света на висшата мода / модата.

От учениците се очаква да работят извън клас в малки групи и индивиди, както за редовни задачи, така и за крайния проект.

График: От понеделник до петък на пълен работен ден (сутрин и следобед). Курсът е с продължителност 75 часа, разпределен в рамките на 3 седмици.

Мишена

Този курс е предназначен за творчески, гъвкави, отворени студенти от други области, които искат да се учат и да се справят с предизвикателствата. Хората, които се интересуват от света на модната комуникация, по-специално в модни събития и PR за модния бизнес, и нямат предварителни знания или опит в дисциплината. Умения като модни тенденции или скициране могат да бъдат полезни дори ако не са задължителни. Кандидатите трябва да покажат силна мотивация и способност за работа в групи.

Методология и структура

Този курс позволява на студентите да развият основни умения и техники, за да организират успешни модни събития и да разработят комуникационни планове. Учениците са разделени на групи и са задължени да разработят три комуникационни проекта, базирани на истински фирмени брифинги. Проектите се фокусират върху концептуалния дизайн на оригинално събитие, върху определянето на комуникационен план, включително стратегията за брандиране и използването на различни PR и комуникационни техники.

Проектите се разработват чрез различните учебни модули, които съчетават теоретични и екскурзоводски обиколки на италиански модни търговци и музеи. Проектите се представят на клиентите в средата и в края на програмата. Посещенията на място са неразделна част от учебния опит на програмата и са предназначени да допълнят придобитите в класната стая стаи и да служат като непрекъсната ориентация към тази област. Лекциите ще се провеждат от професионалисти, работещи в модната индустрия.

Последна актуализация Дек. 2019

За учебното заведение

Florence boasts one of the world most important artistic and cultural heritage, but it is also a city with a long history in Italian design.

Florence boasts one of the world most important artistic and cultural heritage, but it is also a city with a long history in Italian design. Свиване