Летен курс: творческо писане (на възраст 16-18 години)

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Преглед на програмата на лятното училище за творческо писане:

 • Програма: Творческо писане
 • Такса: 4,595 паунда
 • Продължителност на курса: 2 седмици
 • Тип на курса: Жилищен
 • Местоположение: Университетите в Кеймбридж

Вижте повече за нашата лятна школа за творческо писане в Кеймбридж .

Резюме на курса за лятно училище за творческо писане

Програмата за лятно училище Immerse Creative Writing предлага шанса на младите писатели да развият своя занаят в стимулиращата културна обстановка на университета в Кеймбридж - академичния дом на едни от най-големите литературни умове в света. Двуседмичната програма, предназначена за амбициозни писатели на възраст от 18 до 18 години, насърчава участниците да натиснат границите на сегашните си способности за писане, да работят с експертни университетски преподаватели и да се научат да подобряват собствената си работа чрез критичен анализ на великата литература.

Участниците в тази лятна програма за творческо писане ще изследват широк спектър от техники за творческо писане, ще получат конструктивна обратна връзка от своите връстници и дори ще завършат собствената си новела до края на курса. По време на престоя си участниците ще научат какво прави отличното писане, следвайки изградена динамична учебна програма, която да им помогне да идентифицират своите уникални силни и слаби страни. Те ще бъдат запознати и с концепцията на „работилницата по писане“, популярен метод, който професионалните писатели използват за подобряване на собствената си работа.

Участниците ще завършат програмата на лятното училище за творческо писане, като придобиха по-голяма творческа независимост и увереност в собственото си писане, както и дълбока признателност за уменията, необходими за започване на писане на завладяващи статии, романи и академична проза.

Immerse е вдъхновяваща академична програма за творческо писане за интелектуално любопитни.

120956_276EmilyButtersPhotography.jpg

Ключови ползи от творческото писане на лятното училище

 • Създавайте богати разкази, правдоподобни герои и вълнуващи сюжетни линии
 • Получавайте и реагирайте на конструктивна критика от експертни преподаватели и творчески писмени колеги
 • Изградете солидна основа на съществените творчески умения за писане
 • Разработете писмен глас, усъвършенствайте себерефлексията си и идентифицирайте уникалните си лични качества
 • Научете се да подобрявате техники за саморедактиране и да създавате по-убедителна проза
 • Използвайте нови техники и техники, за да завършите новела с пълна дължина

Покрити теми за лятно училище за творческо писане

Участниците ще започнат програмата чрез преглед на основите на творческото писане - разработване на ефективен сюжет, оформяне на ангажиращи герои и т.н., преди да преминат към по-съвременни техники и концепции. Преподавателите ще работят заедно с участниците за индивидуализиране на академичната сесия, като коригират уроците въз основа на различните способности и интереси на участниците.

Класовите задачи са под формата на есета, кратки разкази и кратки упражнения за писане, предназначени да предизвикат участниците, като същевременно подобряват техните писмени набори от умения. По време на програмата участниците ще се научат да правят целенасочен избор относно гледната точка, стила на диалог и настройките, в които се провеждат техните разкази.

По време на курса на лятното училище за творческо писане, участниците ще прочетат и анализират критично велики литературни произведения на автори като Елизабет Строут, Мери Гейтцил, Норман Мейлер, Бенджамин Марковиц и др. Преподавателите ще ръководят участниците чрез четенията, разкривайки техниките, които тези майстори използват в работата си. Това осигурява чудесна практика за писмените работилници на програмата, където участниците критикуват писането на своите връстници и получават важни отзиви от тях на свой ред.

120962_CopyofSocial_Media_Week2-40.jpg

Резултати от курса

Само за две седмици програмата Immerse Creative Writing ще снабди желаещите писатели с инструментите, от които се нуждаят, за да започнат да реализират идеите си. Експертни преподаватели приспособяват и обновяват съдържанието на курса всяка година, за да съответстват на уникалните интереси и способности за писане на всеки студент. Това помага да се гарантира, че всеки участник ще бъде предизвикан да се натисне, помагайки им да преодолеят собствените си творчески препятствия.

Този фокус върху натискането на участниците непосредствено извън зоната им на комфорт е ключов елемент на програмата Creative Writing. Чрез конструктивна критика, експертно ръководство и критичен анализ на великата проза, участниците ще се научат да превръщат страстта си към писането в внимателно конструирани произведения на изкуството. Като такива, класните задачи са насочени към укрепване на учебния материал в клас, изграждане на връзки между предишни уроци и насочване на уникалната личност на всеки участник в тяхната работа.

По време на това творческо писане на лятното училище участниците ще:

 • Използвайте специфични техники, за да изразите своя собствен, отчетлив глас чрез писането си.
 • Ефективно критикуват собственото си писане, независимо и като част от уъркшоп.
 • Направете целенасочен, аргументиран избор за разказвателна гледна точка.
 • Поддържайте читателите ангажирани, като вземат внимателни решения относно сюжета, характера и настройката.
 • Създайте пълни герои с правдоподобни истории, мирогледи и предразсъдъци.
 • Анализирайте техниките, използвани от известни автори и ги адаптирайте към собственото си писане
 • Представете разработено портфолио от собствените си писания на класа и получете ценни отзиви
 • Изработете убедителни разкази, есета, статии и завършете пълнометражна новела

Студентите в този курс ще получат персонализирана обратна връзка от своите преподаватели относно представянето им, обхващания материал и дори списък с индивидуализирани предложения за по-нататъшно изучаване.

разписание

Графикът, показан по-долу, предлага вникване в типичния дневен график, въпреки че това може да варира в зависимост от събитията, планирани за дадения ден.

Типичен ден
 • 08:00 - 09:30 Закуска
 • 09:30 - 11:30 Сутрешна академична сесия
 • 11:30 - 13:30 Обяд
 • 13:30 - 15:30 Следобедна академична сесия
 • 16:00 - 18:00 Академичен уъркшоп / Следобедна дейност
 • 18:00 - 19:15 Вечеря
 • 19:30 - 22:00 Вечерно социално събитие

Започнете деня с континентална или приготвена закуска в трапезарията на колежа. Голямо разнообразие от предмети за закуска помага на участниците да се подготвят за предизвикателния ден.

Казуси

Isis van Dompseler, Обединеното кралство

Възпитаник на творческо писане 2017 г.

Isis участва в програмата ни за творческо писане през 2017 г. Ето какво има да каже тя за времето си с Immerse Education :

Ученето с Immerse беше невероятно изживяване. Това ми даде повече вяра в моите способности и себе си и затова разшири хоризонта ми. По време на програмата започнах работа по нова книга, над която продължавам да работя и се надявам да завърша в рамките на следващите 12 месеца.

Да имаш възможност да бъдеш наставляван от професионалисти и да си със студенти, които са също толкова страстни беше невероятна възможност. Все още прилагам всичко, което научих - както по отношение на програмата, така и по отношение на себе си - на практика, което е нещо, което ценя изключително много.

120951_82EmilyButtersPhotography.jpg

Абитуриентски

Финалната вечер на програмата отбелязва постиженията на всеки участник в церемония за дипломиране, последвана от гала вечеря.

По време на лятната програма в Кеймбридж нашите преподаватели ще следят ангажираността на учениците с темите, които са преподавали. След приключване на програмата, преподавателят ще напише Оценка на участника, която ще оцени как участникът е отговорил на материалите, с които са били запознати, какъв напредък е постигнал по време на сесиите и ще предложи препоръки как най-ефективно да разшири разбирането и интереса на участника в темите, които са изследвани.

Силно вярваме, че нашите оценки на участниците са ключов елемент от процеса на обучение и отразяват нашия ангажимент към най-високите стандарти на образование.

120931_DSC_9480.jpg

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Immerse Education is a two-week residential academic programme in Cambridge with a diverse and enriching curriculum, designed for 13-18-year-old students – providing a taster of what it’s like to stud ... Научете повече

Immerse Education is a two-week residential academic programme in Cambridge with a diverse and enriching curriculum, designed for 13-18-year-old students – providing a taster of what it’s like to study a subject at a higher level. Свиване