Описание на програмата

Курсът ще даде критично разбиране за ключовите развития и проблеми в съвременната световна политика за студентите, които нямат опит в международните отношения. Фокусирайки се върху периода от края на Студената война, ерата, определена от бързите институционални иновации и развитие, както и редица възникващи глобални проблеми, проблеми и политически дилеми, курсът ги поставя в контекста на отношенията север-юг. Третирането на международната система като динамично цяло изследва как темите, които са станали централни в международната политика, включително "провалилите се държави", разпространението на ядрени оръжия, въоръжените конфликти и тероризма, демократизацията, пандемиите и арабската пролет са тясно свързани с увеличаващите се усилия от средата -20-ти век, за да генерира либерален световен ред. Това прави анализ на ролята на водещите членове на "международната общност" като Съединените щати, Европейския съюз, "нарастващите" не-западни държави Китай, Индия и Бразилия, недържавни участници като например неправителствени организации, транснационални корпорации и въоръжени групи, както и международни финансови и други институции.

Специфичните теми, които се разследват, включват централната част на Съединените щати в международния ред след Студената война; разнообразните намеси на север-юг, свързани с граждански войни, тероризъм, секюритизирано развитие и укрепване на мира; възникването на глобални съпротивителни движения (от Сиатъл до Запада и Арабската пролет); политиката на миграция (бежанци, диаспори и работници); ролята на транснационалните корпорации в глобалната политическа икономика; и възникващи модели в управлението на глобалното здраве и околната среда. В края на курса студентите трябва да очакват да са разработили пластове и нюанси на съвременната световна политика, чрез които да анализират конкретни проблеми и политики, които влияят върху глобалния север и юг и йерархичните им отношения.

Резултати от обучението

При успешно завършване на курса студентът трябва да може да демонстрира способността си да:

 • Прилагане на теория на международните отношения за обясняване на ключовите събития и събития в съвременната световна политика
 • Да демонстрира критично познаване на съвременните глобални политически рамки като глобализацията, неолиберализма и Глобалната война срещу тероризма
 • Да демонстрира критично познаване на ключовите институционални и организационни развития в световната политика след края на Студената война.

Кредити

Студентите обикновено могат да получат кредити от своята институция по произход и обикновено нашите курсове получават 3 кредити в американската система и 7.5 ECTS в европейската система. Ако възнамерявате да кандидатствате за кредити от местната си институция, моля, проверете изискванията с тях преди да се запишете. Ще се радваме да Ви съдействаме по какъвто и да е начин, но можем да Ви информираме, че решението за отпускане на кредити почива на вашата институция.

Оценката ще бъде по избор и ще варира за всеки курс. На участниците ще бъде предоставен сертификат за участие и ще бъде предоставен протокол за проучване при поискване.

структура

Седмица 1

 • Въведение: Глобализацията, неолиберализмът и държавата
 • Интервенции I: Демокрация, мир и пазари
 • Интервенции II: Нови войни, тероризъм и секюритизирано развитие
 • Възходът на Китай и бъдещето на международната система

Седмица 2

 • Безопасен свят? Разпространение на ядрени оръжия и други опасности
 • Пари и власт: корпорации, финанси и регулиране
 • Глобално здраве: пандемии, храна и наркотици

Седмица 3

 • Миграция: бежанци, работници и диаспори
 • Политика на околната среда
 • Политика на съпротива: Сиатъл към арабската пролет

Оценяване: не е задължително и ще бъде под формата на есе от 2000-2500 думи, което ще бъде връчено след 2 седмици след края на курса.

обучение

Работно време:

46 часа (лекции, упражнения, упражнения). Курсът ще бъде доставен от понеделник до петък за 3 седмици.

Основни часове:

Понеделник - петък, 10:00 - 15:00 часа. Освен редовните лекции и уроци, всеки курс се състои от редица дейности, свързани с тяхното академично съдържание (напр. Посещение на музей, посещение на компания и т.н.).

Такси и финансиране

Такси за обучение

£ 1600

Такса за кандидатстване

Еднократна, невъзвръщаема такса за кандидатстване в размер на £ 40 ще бъде таксувана за покриване на административните разходи. Моля, посетете онлайн магазина на SOAS, за да платите таксата си за кандидатстване.

Отстъпки

 • 10% отстъпка, ако кандидатствате до 31 март 2019 година
 • 20% отстъпка за нашите партньорски институции

Настаняване

Настаняването е на разположение на учениците от лятната школа в резиденцията на SOAS, Dinwiddy House.

Изисквания за вход

За да се присъедините към нашето лятно училище, трябва да отговаряте на следните изисквания:

 • Студент или завършил висше образование по време на посещение на лятното училище и на 18 години.
 • Професионалният опит може да бъде признат за равностоен на университетска квалификация.
 • Изискване за минимален английски език, ако английският не е вашият първи език:
  • IELTS, общо 6.5 или по-висока, с най-малко 6 във всички подразделения.
  • TOEFL Тест за хартия изисква минимум 583 с минимум 53 във всички умения и за TOEFL Internet Based Test изискваме минимум 93 с минимум 20 във всички умения.
  • Pearson тест на английски с резултат от 59-64
  • Кеймбридж Английски: Разширено (CAE) Клас Б
  • Ако сте учили в английскоговоряща институция или имате курсове, преподавани във вашия университет на английски език (с изключение на курсове по английски език), може да отговаряте на нашите изисквания, без да трябва да ни предоставите сертификат. Доказателство за това ще трябва или да бъде включено в препис или писмо от вашия университет.
  • Кандидатите с алтернативна квалификация трябва да се свържат с нас за съвет.
  • Кандидатите, чието ниво на английски език не отговаря на изискванията, може да се интересуват от нашите курсове, базирани на теми, с поддръжка на английски език.

Записването на кандидатите за летни училища, които не отговарят на изискванията за влизане, е по усмотрение на SOAS - моля, свържете се с нас, за да разговаряте подробно с вашата кандидатура.

Процедура за кандидатстване

След като заплатите таксата за подаване на заявка от £ 40 и сте подали онлайн формуляра за кандидатстване, ще бъдете информирани дали имате място в лятното училище в рамките на 5 работни дни. Моля, не плащайте таксата си преди да получите писмото си за оферта.

Краен срок за кандидатстване

31 май 2019 г.

Програма с обучение на:
 • Английски
SOAS Summer School

Прегледайте още 24 курсове в SOAS Summer School »

Последна актуализация Февруари 16, 2019
Този курс е Редовно обучение
Duration
Редовно обучение
Price
1,600 GBP
€ 1,600 £ 40 такса за кандидатстване. 10% отстъпка, ако кандидатствате до 31 март