Летни курсове по дизайн мислене за бизнес трансформация

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Летният курс по дизайнерско мислене

Концепциите за решаване на проблеми, креативност, съвместно създаване и стойност на клиента стават решаващи във всяка бизнес стратегия, помагайки да се използват нови възможности за растеж, да се оптимизират бизнес процесите и да се изграждат силни връзки с клиента. Дизайнерското мислене включва набор от процеси и работни структури, където хората са в центъра на вниманието, насърчавайки разработването на ключови решения в сътрудничество с всички заинтересовани страни.

Курсът има за цел да предостави опитен инкубатор за учене, където всеки ден се провежда интензивен семинар по конкретна тема за прилагане на ключови концепции и инструменти за проектиране на мисленето.

Цели

 • Придобийте по-добра представа за съществуващи / бъдещи клиенти
 • Разбиране на нуждите / проблемите и желанията / емоциите на клиента
 • Увеличаване на стойността на компанията чрез идентифициране и действие на нови възможности
 • Как да ръководите екипите чрез творческия процес
 • Разграничаване между фаза опит и фаза на изпълнение
 • Прототипът бързо изяснява концепциите и получава ценна обратна връзка
 • Утвърждаване и продажба на крайната история на заинтересованите страни

методология

Действие. Отражение. Уча.

Този интензивен курс е изграден като опитен инкубатор за учене : всеки ден започва с интензивен семинар по темата за изследване на деня, който позволява на участника да разбере по-задълбочено методите на дизайнерското мислене, като свързва тези ключови понятия и инструменти с този опит. Структурата на самата работилница е изградена върху принципа на дивергенция / конвергенция.

Резултатите от обучението по програмата са:

 • Включете идеята за действие / размисъл / учене, когато се сблъсквате с предизвикателствата в проекта, както и в работните процеси.
 • Получаване на опитно разбиране на концепциите, инструментите и методологиите на дизайнерското мислене.
 • Умейте да прилагате тези понятия в различни контексти.
 • Предефиниране / рамкови проблеми и нужди.
 • Определете възможностите за дизайн и бизнес чрез цялостен изглед.
 • Внедрете дизайнерски концепции за създаване на жизнеспособен продукт или услуга.
 • Идентифицирайте, разберете и предайте своите заключения на подходящи заинтересовани страни.

Студентски профил

Този професионален летен курс е предназначен за професионалисти, работещи в отдели Продажби, Човешки ресурси, Иновации, RID, Маркетинг, Комуникации, Бизнес развитие, Дизайн и Мениджмънт, желаещи да работят на стратегическо ниво.

Координатор на курса

Съдържанието и учебната програма на всеки летен курс са разработени от определения координатор на курса, специалист по темата, заедно с академичния отдел „Магистър“. Координаторът на курса също играе активна роля за подпомагане на включването на преподаватели и развиване на връзки между компании и институции с цел създаване на връзки към програмата на курса.

Мерсе Граел

Нейните интереси и работа в областта на научните изследвания и професионалната практика включват съвместно създаване и ориентирани към човека методологии за проектиране на иновации . От 2010 г. тя е дизайнерски мениджър и водещ дизайнер в Designit, международна фирма за стратегически дизайн.

В академията е била помощник професор в Университета на Охайо и Обществения колеж Синклер, където е в консултативния комитет по дизайн. Понастоящем тя координира и преподава в магистратурата по дизайн мениджмънт и в професионалните програми по дизайн мислене

Никола-Емануел Леблан

Имайки опит както в предприемачеството, така и в изкуствата , неговите интереси са насочени към творческия процес и неговите приложения. В Канада той беше основател на компания за дигитални медии, както и част от борда на директорите на стартиращ инкубатор и съветник за компаниите-членове. В момента е независим бизнес консултант в Барселона, където преподава семинари бизнес моделиране, развитие на клиентите, финанси за стартиране и умения за представяне в Барселона Activa, Център за дизайн в Барселона, IED, както и различни корпоративни клиенти. Преди това той е работил за Alcatel Mobile Phones в Париж, а по-късно като свободен продуцент на рекламна музика в Париж, Ню Йорк и Мексико.

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

The IED Barcelona is a workshop for conducting analysis and research applied to material culture, a focus it is destined to develop increasingly in the future.

The IED Barcelona is a workshop for conducting analysis and research applied to material culture, a focus it is destined to develop increasingly in the future. Свиване