Летни курсове по експериментален дизайн на бижута

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Летният курс по експериментален дизайн на бижута предоставя на студентите конкретна методика, обучава ги как да измислят, дефинират, представят и материализират нова концепция за бижута.

Бижутата се развиват. Може ли да намери цел извън декорацията? Бижутата са аксесоар в нашето облекло. Той ни представя, какво искаме или изявление, което искаме да направим.

Курсът изследва бижутата в голяма дълбочина , започвайки от историята, анализирайки тенденциите в области като продукт или моден дизайн, научавайки за материали, обеми и морфологии и прилагайки метода на дизайнерското мислене през целия процес.

Цели

  • Да изучаваме еволюцията на бижутата през цялата история.
  • Да изучава актуалните тенденции в различни области на модата и продуктовия дизайн.
  • Да работи по различни методологии на дизайнерското мислене.
  • За да анализираме различните материали, които ще бъдат използвани за направата на нашето бижу: плат, картон, хартия, пластмасови листове, дърво.
  • Да изследва обема и сложните морфологии.
  • Да се разработи цялостен процес на проектиране, обхващащ всичко - от научни изследвания до прототипиране.
  • Да изучава RhinoGold софтуера, за да може да завърши втори проект, който може да бъде отпечатан в 3D.

методология

Курсът за експериментален дизайн на бижута е разделен на две части:

Първите две седмици се фокусираме върху процеса на проектиране. Разработени са различни методики за идентифициране на добри идеи и как да ги трансформираме в конкретен проект, свързан със света на бижутата. Предлагат се различни материали (плат, пластмаса, дърво и др.). Процесът на проектиране включва предоставяне на нов обрат на функцията на бижута. Предлага се кратко описание, което е свързано с конкретна институция, персонаж или пространство, а бижуто е предназначено за външен човек.

Софтуерът RhinoGold е въведен през последните две седмици, за да се направи цифров пръстен и да може да го отпечата в 3D. Следвайки методологията, използвана през първите две седмици за определяне на нови концепции, идеята в този случай е да се направи пръстен, който може да бъде произведен от 3D принтер. С програмата RhinoGold ще бъдат дадени различни класове, за да се създаде файл, който може да се използва от 3D принтер.

Този курс завърши с практическо упражнение и с истинска фотосесия, в която студентите трябва да покажат своите способности, знания и източници, научени в курса.

Студентски профил

Курсът е насочен както към студенти по дизайн, така и към завършилите, или към професионалисти, които искат да преминат нов опит в обучението, в който могат да приложат своите творчески умения на практика в света на бижутата.

За регистрацията ще се изисква автобиография и мотивационно писмо. Ако някой от изискванията за прием не е изпълнен, училището ще прецени всеки случай поотделно, като запази правото си да покани кандидата в училището за лично интервю.

координатор

Ана Мир

Ана има специалност изящни изкуства от Политехническия университет във Валенсия (1987-1992 г.) и притежава магистърска степен по индустриален дизайн от Централната школа за изкуства и дизайн в Сен Мартин в Лондон 1992 - 1994 г. (тя е получила стипендия от IMPIVA) , Между 1996-1999 г. тя си сътрудничи с архитекта Оскар Тускетс . Ана ръководи семинари и изнася лекции в международни училища, университети и институции.

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

The IED Barcelona is a workshop for conducting analysis and research applied to material culture, a focus it is destined to develop increasingly in the future.

The IED Barcelona is a workshop for conducting analysis and research applied to material culture, a focus it is destined to develop increasingly in the future. Свиване