Понастоящем бижутерският обект се развива и вече не трябва да представлява материална стойност или само орнаментална стойност.

Може ли бижута да има и други функции? Това е нещо, което трябва да се адаптира към тялото; това е аксесоар за облекло; тя ни представлява или представлява нещо, което искаме да бъдем или искаме да общуваме.

Курсът за експериментален дизайн на бижута дава на учениците методология за това как да мислят, как да дефинират, как да представят и как да материализират нова концепция под формата на бижу. В курса се използва специализиран софтуер за представяне на бижу и печат в 3D.

Цели

  • Да изучава еволюцията на бижутата през цялата история.
  • Да изучава актуалните тенденции в различни области на модата и продуктовия дизайн.
  • Да работи по различни методологии на дизайнерското мислене.
  • Да се анализират различните материали, които ще се използват за изработване на нашата бижутерия: плат, картон, хартия, пластмасови листове, дърво.
  • Да изследва обема и сложните морфологии.
  • Да се разработи цялостен процес на проектиране, обхващащ всичко - от научни изследвания до прототипиране.
  • Да изучава RhinoGold софтуера, за да може да завърши втори проект, който може да бъде отпечатан в 3D.

методология

Курсът за експериментален дизайн на бижута е разделен на две части:

Първите две седмици се фокусират върху процеса на проектиране. Разработени са различни методологии за идентифициране на добри идеи и за превръщането им в конкретен проект, свързан със света на бижутата. Предлагат се различни материали (тъкани, пластмаса, дърво и др.). Процесът на проектиране включва предоставяне на нов обрат на функцията на бижу. Предлага се кратко изложение, което е свързано с конкретна институция, характер или пространство и бижуто е предназначено за външен човек.

Софтуерът RhinoGold е въведен през последните две седмици, за да се направи цифров пръстен и да може да го отпечата в 3D. Следвайки методологията, използвана през първите две седмици за определяне на нови концепции, идеята в този случай е да се направи пръстен, който може да бъде произведен от 3D принтер. С програмата RhinoGold ще бъдат дадени различни класове, за да се създаде файл, който може да се използва от 3D принтер.

Този курс завърши с практическо упражнение и с истинска фотосесия, в която студентите трябва да покажат своите способности, знания и източници, научени в курса.

Студентски профил

Курсът е предназначен както за студенти по дизайн, така и за завършили студенти, или за професионалисти, които искат да преминат през нов опит, в който да приложат своите творчески умения в практиката в света на бижутата.

За регистрацията ще се изисква автобиография и мотивационно писмо. Ако някой от изискванията за прием не е изпълнен, училището ще прецени всеки случай поотделно, като запази правото си да покани кандидата в училището за лично интервю.

координатор

ANA MIR

Ана е завършила изящни изкуства от Политехническия университет във Валенсия (1987-1992 г.) и има магистърска степен по Индустриален дизайн от Централното училище за изкуства и дизайн Сен Мартин в Лондон 1992-1994 (получава стипендия от IMPIVA) , Между 1996-1999 тя си сътрудничи с архитект Оскар Тускетс. Ана е водила семинари и е изнасяла лекции в международни училища, университети и институции.

ВАЛЕНТИНА ФАЛЧИ

Художествени изследвания. Тя работи няколко години като дизайнер на костюми за италианската телевизия, като същевременно се посвещава на проектирането и производството на собствени модни колекции. Тя се доближава до света на бижутата, като създава бижута. По-късно се обучава като дизайнер на бижута в училището за бижута Le Arti Orafe във Флоренция, Италия. През последните девет години тя живее в Барселона и има своя собствена работилница.

Програма с обучение на:
  • Английски

Прегледайте още 24 курсове в IED – Istituto Europeo di Design Barcelona »

Последна актуализация Януари 26, 2019
Този курс е Редовно обучение
Start Date
Юли 2020
Duration
Задочно обучение
Price
3,100 EUR
Deadline
Юли 1, 2020
По място
По дата
Start Date
Юли 2020
End Date
Юли 2020
Крайна дата за записване
Юли 1, 2020

Юли 2020

Location
Крайна дата за записване
Юли 1, 2020
End Date
Юли 2020