Това, което не се е променило през годините, е, че личната борба, която всеки илюстратор търпи, се опитва да изрази съдържанието в своята работа. Разработването на личен стил се основава на два взискателни процеса : способност да се вземат творчески рискове и да се научи на една основна способност - рисуване.

Илюстрацията съществува от дълго време и от появата на дигитални програми тази форма на изкуство (ако можем да го наречем така) се е разнообразила и помогна да се отвори вратата за нови творчески работни места в много различни области (интернет, телевизия, издателска дейност, медицина, науки, вестници, театър, списания, кино, корпорации, реклама и др.).

Бързо развиващата се еволюция на новите технологии ни предостави изключителни инструменти за проучване на визуални творения, които немислимо преди две десетилетия. Тази изключителна и магическа технология, с която разполагаме, е незаменима сега и за бъдещи илюстратори. Но въпреки всичко това не трябва да забравяме това, което се изисква за солидна художествена основа - рисуване.

Изкуството на илюстрация изисква, от първата скица на хартия, до дигиталното изработване и отпечатване, солидното рисуване и конкретна рефлексивна дълбочина, възприемчива към символите и културните архетипи, които ни заобикалят. Трите цели на всеки графичен художник днес са: да могат да се възползват от този широк съвременен иконографски репертоар и да развият личен стил на изразяване, да станат талантливи чертожници и накрая да обучат специална интелигентност за трансформиране на оригинални идеи и символи във визуални метафори ,

Цели

  • Курсът помага на студентите да се научат да се справят с творческите предизвикателства при изработването на илюстрации със съдържание и форма.
  • Курсът обхваща два паралелни процеса: първо, развиване на сръчността на рисуване във всеки един от курсовите проекти, от самото начало на брейнсторминг сесиите, с миниатюри, до по-късно завършени ръчно изработени илюстрации; и второ, разработване на работата на всеки ученик със съдържание и смисъл; нейното разработване с визуални метафори и творческо изобретение.
  • В курса се подчертава значението на съдържанието и значението в създаването на имидж. Ето защо тя съдържа класове, които анализират митове, архетипи и символи. Те ни дават възможност да общуваме с образи и да се намираме навсякъде в широк културен свят на нашето общество.
  • Курсът кани студентите да експериментират с различни традиционни художествени материали и ръчно изработени техники, както и да създават творба с акцент върху личния стил.

методология

Курсът започва с кратка история на илюстрацията. А също и с анализ на теоретичните и символичните източници, които ни осигуряват концептуални инструменти за интерпретиране на идеи с изображения. Те помагат да се намерят решения за по-добро разработване на творчески проекти. След това учениците посещават семинари, които представят основни важни илюстративни материали и техники: молив, акварел и колаж. Тези техники се изпълняват в семинари за проекти с акцент върху многото възможни професионални приложения в области като мода, издателска дейност, книги за детски истории и др.

Тези семинари разчитат на два важни аспекта на динамичната работа:

  • Опирайки се на физически опори като хартия, и откриване на основните творчески различия, това се отразява с процесите на цифровите творения и техните собствени ограничения.
  • И разбира се, проекти! (различни проекти с ежедневни упражнения, уикенд работа и финален проект).

Студентски профил

Този курс е предназначен за студенти, които се интересуват от дизайнерски области като илюстрация, графични и визуални изкуства и други дейности, свързани с имидж, и които имат известен опит и опит в рисуването и рисуването. Също така е за тези, които се интересуват от това как да създават и изработват ръчно изработени арт-материали илюстрации със специален акцент върху рисуването, както и използването на изобретателни ресурси. Тя е за подпомагане на изследването на процеси, които генерират илюстрации като визуални метафори.

координатор

Хавиер Агилар

Е илюстратор, график, художник и учител, роден в Сантяго де Чили. Той изучава изящни изкуства и СА в САЩ и получава диплома за визуални комуникации от колеж Delgado в Ню Орлиънс. След като се установява в Барселона през 1983 г., той продължава да развива работата си и да показва в различни страни, илюстрирайки свободна практика за вестници като El Pais и La Vanguardia в Испания, както и други вестници, списания и книгоиздатели в Европа и САЩ. Той има опит и участва в проекти в Испания, Дания, Германия и САЩ, както и в арт-терапевтични семинари и класове в Барселона. Пише за изкуство за различни издатели и има работа в различни частни колекции, както и във Виктория

Програма с обучение на:
  • Английски

Прегледайте още 24 курсове в IED – Istituto Europeo di Design Barcelona »

Последна актуализация Януари 26, 2019
Този курс е Редовно обучение
Start Date
Юли 2020
Duration
Задочно обучение
Price
3,100 EUR
Deadline
Юли 1, 2020
По място
По дата
Start Date
Юли 2020
End Date
Юли 2020
Крайна дата за записване
Юли 1, 2020

Юли 2020

Location
Крайна дата за записване
Юли 1, 2020
End Date
Юли 2020