Лятно училище за китайски език (2 седмици)

ПРЕГЛЕД

Научете нещо ново през това лято. Прекарайте две седмици да научите китайски език (мандарин), докато преживявате една от най-важните икономики в света. Нивата, които преподаваме, включват абсолютен начинаещ, елементарен, нисък междинен, висок междинен и напреднал.

Нашето двуседмично летно училище работи от:

 • 1 - 12 юли, 2019 г.
 • 15 - 26 юли, 2019 г.
 • 29 юли - 9 август, 2019 г.

Класовете ще се провеждат от понеделник до петък, урок 1: 10:00 до 12:00 часа и урок 2: от 1 до 14:00 часа. Всяка седмица ще се състоят от 15 часа уроци по учебна часове и 4 часа уроци по културно разбирателство. Ще има много възможности да използвате езика, който учите на улицата и в социални ситуации.

Това е курсът за вас, ако:

 • никога не са изучавали китайски преди това и искат да започнат на този увлекателен и жизненоважен език
 • вече са учили някои китайци и искат ефективен опреснителен курс
 • искате бързо да ускорите своето ниво
 • смятат да направят официалния изпит HSK.

УЧЕБНИ МАТЕРИАЛИ

Ние създаваме собствени учебни материали, когато това е най-доброто за Вас, и също така да държите под око и нововъзникващия пазар на учебници по китайски език. В момента използваме редица учебни книги, насочени към максимизиране на говоримите аспекти на изучаването на китайски език, наречена "Meeting China", която се предлага на Amazon.

НАСТАНЯВАНЕ

В непосредствена близост до класа, настаняване е единична стая в апартамент с 4 или 6 спални. Всеки апартамент разполага с всекидневна, кухня (електрически котлон, електрическа кана, хладилник и микровълнова печка), баня с тоалетна (във всяка спалня), климатик, отопление, сейф, цветен телевизор (в хола), телефон и интернет достъп. На всеки етаж има пералня с пералня и сушилня.

Персоналът на лятно училище ще резервира стаята ви за вас, когато потвърдите мястото си.

Защо да се присъединим към това лятно училище?

ДОБРИ ЗА ВАШЕТО ВАС

Работодателите и служителите от университета признават, че някои знания за мандарина и разбирането за китайската култура са изключително привлекателни и ще ви накарат да се откроите от тълпата.

ОПРЕДЕЛЕНА НА ВАШЕТО НИВО

Като част от нашия уникален модел на обучение има пет нива на обучение и ще бъдете записани в съответното ниво за вашите нужди. Всичките четири езикови умения (четене, писане, слушане и говорене) ще бъдат преподавани с фокус върху използваем, ежедневен език, който може да очаквате да използвате, ако посещавате, живеете, работите или пътувате в Китай.

ПЪТЯ КИТАЙ

Възползвайте се от възможността преди или след вашето обучение да изследвате тази страна с континент и да изпробвате езиковите си умения! Суджоу е прекрасно място, откъдето можете да се ориентирате - разгледайте нашите страници за живота в Суджоу за повече информация и ще ви бъде предоставена възможност да се присъедините към пълен ден през уикенда до интересни места в близост, като Шанхай, Хангжу и Укси , Суджоу също е само на няколко часа от Пекин с високоскоростен влак и може да лети до Хонконг и Тайван, наред с други дестинации, от летище Шандон Пудонг за около два часа.

КИТАЙСКИ КУЛТУРНИ ДЕЙНОСТИ

Класовете се провеждат два пъти седмично (от 2 до 16 часа) и са ключова част от лятното училище. Те дават възможност да практикувате новия си език, да научите повече за Китай и да се забавлявате.

КИТАЙСКА МОРСКА ИЗКУСТВО

Тай Чи е вид китайско бойно изкуство и то е приложението на таоистката философска концепция за Ин Янг (阴阳) в човешкото тяло. Концепцията за Ин Ин Янг е за противопоставяне на енергиите в унисон, баланс, движение и поток. Тай Чи използва тази концепция, за да формира медитативно състояние за ума и тялото. Това е за всеки, който се интересува от отпускането на тялото си, постигането на по-силна връзка между ума и тялото, подобряването на здравето и постигането на високи нива на годност. Китайците смятат, че тай чий е от полза за тялото, ума и духа. Вие сте добре дошли да се насладите на тази спокойна и мирна форма на китайски бойни изкуства с нас.

калиграфия

Калиграфията е традиционното изкуство за писане на китайски символи. Местното име за калиграфия е Shūfǎ 书法 в Китай, което буквално означава "начинът на писане". След векове на създаване и еволюция, калиграфията се превърна в уникална форма на изкуството. Китайските сценарии обикновено се разделят на пет категории: печатният сценарий (zhuàn), официалният сценарий (lì), обикновеният сценарий (kǎi), курсовата ръка (cǎo) и текущата ръка (xíng). Древното изкуство на китайската калиграфия може да укрепи вашите умствени сили чрез медитация върху изкуството и красотата. Китайска четка, мастило, хартия и мастило са необходимите инструменти и материали за писане. За да научите калиграфия, първата стъпка е да научите как да използвате китайска четка. И това е мястото, откъдето ще започнем. Научете основните положения като поза, дърпане и оформление на четките и изследвайте различни стилове на калиграфия.

РАЗПРЪСКВАНЕ НА ХАРТИЯ

Реженето на хартия е популярно китайско народно изкуство с история повече от 2000 години. В ръцете на художника парче червена или друга цветна хартия може да се превърне в голямо разнообразие от модели с помощта на нож или ножица. Китайските изрезки от хартия традиционно се създават от жени в селските райони. Проектите са близки до ежедневието им като птици, домашни животни, култури, цветя, птици и благоприятни символи и т.н. Те се използват на китайската лунна Нова година и други фестивали, обикновено залепени върху прозоречни стъкла, прегради на вратите и стени. Китайското рязане на хартия е включено като световно културно наследство от ЮНЕСКО. Сега имаме хартия и ножица готови тук, моля, дойдете и опитайте рязане на хартия!

Китайско готвене

Китайската кухня се радва на отлична репутация за своя цвят, аромат, вкус и дизайн, както и разнообразието си. Суджоу е центърът на нашата култура в източната кухня. Това е люлката на Su Cuisine. В резултат на стотици години кулинарни експерименти, Суджоу кухня е разработил уникален вкус и известна репутация. Всеки курс е подготвен индивидуално и акцентът му е върху използването на качествени съставки, нежно месо, пресни зеленчуци и грижи за приготвянето му. Резултатът е селекция от невероятни ястия, които са уникални по цвят, аромат, форма и вкус. Суджоу кухнята често е сладка на вкуса и красиво представена. Ще отидем в кухнята на местен ресторант, ще наблюдаваме готварския готвач и ще се научим да готвим ястие от Суджоу.

Традиционни китайски костюми

Китайското традиционно облекло варира значително по регион и време. Като жизненоважна част от китайската цивилизация традиционните костюми играят важна роля в историята и културата на страната. Основните им характеристики са кръстосани яки, обвиване на десния ревер вляво, обвързване на крилото на кръста и форма на блуза плюс пола или дълга рокля. Тези особености са запазени в продължение на хиляди години, дори до времето на Република Китай (1912 - 1949 г.), когато преобладават китайският костюм (мау костюм) и кионезмът. По време на сесията ни за традиционни китайски костюми ще видите разнообразие от китайски традиционни костюми, ще научите много за китайските обичаи и ще имате възможност да носите традиционни китайски костюми.

СЕМИНАРНИ РАБОТНИЦИ

Бродерията е известен традиционен китайски занаят с история повече от 3000 години. На парче коприна или плат, хората бродират всички видове красиви картини и модели с нишки от коприна, вълна или памук. Суджоу бродерия, която се нарича Su Xiu в Китай, има история от 2000 години. Суджоу художници са в състояние да използват повече от 40 метода на иглинг и 1000 различни вида нишки, за да направят цветя, птици, животни и дори градина на парче плат. Ще посетим местна работилница за бродерия, ще наблюдаваме бродерията на Суджоу и ще държим игла, за да бъдем сами. Ако искате да вземете сувенир вкъщи, цените започват от около 10 долара и могат да достигнат до много хиляди долари.

СВОБОДНО ВРЕМЕ

Координаторът на социалната дейност ще организира забавни неща, които да правите всеки ден във вашето свободно време. Ще имате възможност да се включите в редица дейности, включително хранене, посещение на защитени градини в ЮНЕСКО, посещение на кино, гледане на известните Шанхайски акробати и много други.

ЗНАНИЯ И УМЕНИЯ
 • Нашите наградени, опитни учители популяризират комуникацията в часовете, поставяйки студентите в предната част и в центъра на уроците
 • Класовете за малки класове на размера насърчават много студентски разговори и практики и ще бъдете ангажирани и активни във всеки един урок
 • Учителите ще обърнат внимание на вашите индивидуални изисквания, за да сте сигурни, че изграждате уменията, от които се нуждаете
 • Ще научите чрез това, с уроци, които ви дават езикови познания и умения, които могат да се използват веднага извън класната стая.

Настаняване

 • Под 30 дни: 130 RMB / ден
 • 30-90 дни: RMB 70 на ден
 • (Всички цени подлежат на промяна)

  Апартаментът приема RMB само в брой и цялата сума трябва да бъде платена при настаняването. Също така ще бъдете задължени да платите депозит в брой от 1 000 RMB, който се връща при приключване на проверката.

За курсове, започващи на 1 юли 2019 г., крайният срок за кандидатстване е 17 май 2019 г.
За курсове, започващи на 15 юли 2019 г., крайният срок за кандидатстване е 31 май 2019 г.
За курс, започващ на 29 юли 2019 г., крайният срок за кандидатстване е 14 юни 2019 г.

Програма с обучение на:
 • Английски
Xi'an Jiaotong-Liverpool University

Прегледайте още 7 курсове в Xi'an Jiaotong-Liverpool University »

Последна актуализация Юни 16, 2019