Лятно училище на Студио за глобални екологии

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Лятното училище за глобално екологично студио е комбиниран студиен и научен курс, предлаган на студенти, които търсят възможност да изследват практиката на своето студийно изкуство, докато изследват различни концепции в екологията и земните системи. Базиран в Бурен в Западна Ирландия, този курс предоставя уникално място за наблюдение и наблюдение за изследване на връзките между пейзажа и социалната сфера.

Ще проучим, заедно с комбинирана наука и практика на изобразителното изкуство, как нашата социална и земна екология съжителстват и взаимосвързват. Ще проучим начините, по които антропогенните влияния формират мащабни взаимодействия на климата, океаните и биосферата, за да определят нашата обща среда. Срещите в клас ще включват семинари за научния дискурс около екологичната мисъл, както и дискусии за съвременната практика на изобразителното изкуство от преподаватели и гостуващи ирландски художници и местни експерти от The Burren. Многобройните екскурзии и екскурзии в местния ландшафт и културна среда ще бъдат важен компонент на курса. Екологичната и социална справедливост, екологичната мисъл и активизмът ще бъдат централни теми.

Студентите могат да спечелят до шест кредита при успешно завършване на лятното училище (3 студия, 3 научни) ниво 200/300.

Оценката ще се основава на следните критерии:

  • Качество на участие и активно участие.
  • Качество на първичните и вторичните изследвания, включително списания, скицници, творчески принос, планиране и разрешаване на проекти.

Участващите студенти ще имат отделно студийно пространство, за да изследват собствената си творческа практика в отговор на концепциите, представени в класа. От студентите ще се очаква да четат съвременна екологична теория, да пишат, изследват и да формулират своите открития и идеи пред класа. Участието на студентите ще бъде взето от различни институции за изкуство и дизайн, свързани с консорциума PALS, програма на Асоциацията на независимите колежи за изкуство и дизайн (AICAD). Студентите могат да предвидят завладяващ, стимулиращ и интелектуално обогатяващ опит, който насърчава критичния диалог и международната свързаност, докато преследват собствения си артистичен растеж.

Курсът ще бъде съучител на Хю Покок и Емили Бозанке.

Ireland’s Cliffs of Moher

Хю Покок

Роденият в Нова Зеландия и израснал в САЩ, работата на Хю Покок се стреми да интегрира динамиката на природните и културни явления. Работата на Покок обитава пространството, където „естественото“ и „технологичното“ са неразделни. Органичните материали като вода, въздух, сол, дърво и земя и процесите на труда и индустрията са платформите, върху които се изгражда работата на Pocock. Историята и метафората на човешкото отношение към природните ресурси, времето и енергията са сред проблемите, които Покок разследва в своите скулптури, инсталации, представления и видеоклипове. През последните две десетилетия той показа работата си в Лос Анджелис, Сан Франциско, Ню Йорк, Санта Фе и Балтимор, както и в международен план в бившия Съветски съюз, Германия и Китай. Неговите творби са изложени в галерии и музеи, включително Музеят на Портикус във Франкфурт, Германия, Музеят на Уекснър, Музеят на изкуствата в Санта Моника и Музеят на изкуствата в Балтимор. Работата на Покок е създадена и за „не-арт обекти“ като частни домове, киносалони и ферми. Той получава BFA от Института по изкуства в Сан Франциско и след това завършва магистърска степен в UCLA в New Genres.

Хю Покок е редовен преподавател в колежа по изкуствата в Мерилендския институт и е съдиректор на новата специалност на MICA „Екосистеми, устойчивост и справедливост“.

Той е стипендиант на MICA PALS от 2010 г.

Емили Бозанке

Емили Бозанке е преподавател по наука, интересуващ се от интердисциплинарни практики като начин за изследване на връзките между природните феномени, социалната и културната динамика и политическите, правните и икономическите институции, които организират живота ни. Бозанке преподава в Тихоокеанския колеж по изкуства (PNCA), където публикува и представя методологии за изкуство и наука. Тя също така преподава средни науки в различни общности в сектора на държавните училища.

Бозанке е работил като геолог и учен по околна среда в Австралия, Югоизточна Азия и САЩ. Учила е в Университета в Единбург, Шотландия, и е завършила висше образование в Калифорнийския университет, Санта Барбара и колежа Lewis & Clark, Портланд, Орегон. Бозанке е директор-основател на Инициативата Art + Science към PNCA и представител в Партньорството за академично лидерство в устойчивостта. В момента тя заема длъжността директор на проекта за 2020 г. ACIAD / NOAA Fisheries Art & Science Fellowship в партньорство с независимите колежи за изкуство и дизайн и NOAA Fisheries.


Лятното училище Burren College of Art предлага концентриран индивидуален курс на фокусирано и отдадено обучение. Разположена в исторически богатия и уникален за околната среда контекст на Бурен в Западна Ирландия, тази програма е предназначена да помогне на учениците да развият сплотено тяло от визуална работа. Програмата е отворена за художници и студенти по изкуства, но може да представлява интерес и за хора със знания в областите история, археология, антропология, екология или наука за околната среда. Художествената практика и нейните творчески методологии ще бъдат използвани като средство за изследване на интердисциплинарни връзки между определени обекти и историческите, културни, социални и екологични разкази, които ги оформят. Студийните проекти ще наблегнат на ангажираността със зададени теми, със специална техническа помощ, подходяща за всяко ниво на студенти и осигурена концентрация.

Изкуство + наука: Защо и двете?

Това, което наистина е уникално и обогатяващо в поемането на курс по наука в комбинация със студийна практика, е възможността, която трябва да направите и да отговорите на научното съдържание; трансформиране, превод и разположение на науката в сферата на културата, като по този начин позволява различен вид достъп, разпит и отговор. Докато разглеждаме социалните и екологичните проблеми, с които се сблъскваме като общество - загуба на биологично разнообразие, недостиг на вода, изменение на климата, екологична и социална справедливост - ние можем да включим научни изследвания заедно с творчески изследвания, правене и сътрудничество с учени и общности, за да насърчим нови критични начини за ангажиране и осмисляне на проблемите.

Студиото за глобални екологии ще разработи и информира вашата художествена практика, като ви подкрепи, когато станете независим критичен мислител и създател, заобиколен от група от международни художници, и ще ви свърже с регионални професионалисти, докато се запознаете с текущия екологичен дискурс. Ще имате достъп до преподаватели с обширен опит в преподаването в колежи по изкуства и със силни професионални практики и ще бъдете потопени в очарователната културна история и вдъхновяващата и живописна красота на пейзажа на Бурен.

Прием

В отговор на променящата се ситуация, свързана с пандемията на коронавируса, пренасрочихме тазгодишното Лятно училище на Global Ecologies Studio за лято 2021 г. и в момента приемаме заявленията непрекъснато до 29 януари 2021 г. Трябва ли да има някакви ограничения, които да попречат на учениците от пътуване до Ирландия преди началото на програмата, ние сме в състояние да разширим нашата политика за възстановяване, за да можем да възстановим пълно възстановяване до две седмици преди началото на лятното училище.

Кандидатства се за студенти от студенти по изкуства, както и за специализанти, независими художници или заинтересовани изследователи от съседни области в хуманитарните и природни науки.

За да разберете кой сте като художник и начините, по които изразявате идеи и концепции в писмена форма, като част от процеса на кандидатстване искаме следното да бъде представено за разглеждане:

  • 3-10 изображения на скорошна работа
  • Пример за писане от скорошен студентски клас. Това може да е дълга или кратка форма, писмен материал, който може да бъде изследователски или по-личен разказ.
  • Изявление за намерението (кратко изявление от приблизително 500 думи, очертаващо какво се надявате да постигнете от времето си, прекарано в Burren College of Art ).
  • препис
  • Едно препоръчително писмо

Всички материали за кандидатстване могат да бъдат изпратени онлайн чрез портала AICAD SlideRoom.

Плащания за обучение

Таксата за 4-седмичната програма е 4620 евро , което включва обучение, студио и жилище въз основа на заетостта на двойни стаи в помещения за самообслужване.

Политика за анулиране

Всички обучения и такси се дължат поне 4 седмици преди старта на програмата. Burren College of Art не поема задължение да възстанови каквато и да е такса или част от нея след тази дата.

Последна актуализация Септ. 2020

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

За учебното заведение

To be a hothouse for artists, led by artists – reflective and challenging; remote and connected; at the confluence of cultures.

To be a hothouse for artists, led by artists – reflective and challenging; remote and connected; at the confluence of cultures. Свиване