Обща програма за фондация

Общ преглед

Описание на програмата

Преглед

Факултетът по основа на проучванията има за цел да обучи студентите с необходимите умения за общ, английски език, приложение и интеграция за ефективно обучение и успех в програмите за висше образование, преподавани на английски език. Програмата отговаря на изискванията на онези, които трябва да повишат своя английски език и ключови знания и умения, за да започнат да изучават образователни програми. Факултетът улеснява и осигурява ефективен път за прогресиране в бакалавърските програми. Програмата за обща фондация (GFP) е качествено осигурена от Cardiff Metropolitan University, Великобритания.

Изисквания за прием

Gulf College приема студенти от всички сфери на живота и приветства заявления от хора, независимо от техния пол, раса, националност или увреждане. Студентите, които искат достъп до GFP, подлежат на изпълнение на следните минимални изисквания за участие: Минимална възраст от 17 диплома за общо образование на Султанат Оман или еквивалент.

Процес на приемане

GFP е двусеместрална програма, базирана на академичните стандарти на Оман за GFP. Всички студенти, които идват в Gulf College за прием, получават тест за поставяне на опит, който изпробва три умения, а именно английски, математика и информационни технологии. Студент, постигнал по-малко от IELTS 4.0, се поставя в семестър от GFP. Въпреки това, студент, който постига IELTS 4.0-4.5 е поставен в семестър две. Студент, който постига IELTS 5.0 или еквивалент, е освободен от задължението да приема модули по английски език, като се има предвид, че други модули като IT и математика са завършени.

Цели на програмата

Програмата за обща фондация на Факултета по проучвания на фондацията има за цел: да развива комуникативните, съвместни и презентационни умения на учениците чрез използването на английски език; повишаване на способността за въображение и находчивост на учениците в отговор на интелектуалните, професионални и социални предизвикателства; повишаване на количествените умения на учениците, основани на любопитството, логичността и точността, необходими за доброто и добродетелно осъждение; повишаване на основните компютърни умения на студентите, подкрепени със съвременни информационни технологии, системи и устройства.

Резултати от програмата

Студентите, завършили GFP, ще могат да: пишат, слушат, четат и говорят на английски език, когато изразяват себе си и работят с други хора в екип, който е от съществено значение за обучение на по-високо ниво; прилагат академични умения както в ежедневието, така и в корпоративните обстоятелства, включващи трудова компетентност, представяне и етика, които са полезни за организационните изследвания; да извършват основни, чисти и приложни математически операции, които са полезни за бъдещото управление на информацията, както и за лидерски и бизнес проучвания; обменят, съхраняват, използват и създават информация, използвайки съвременни технологии и изчислителни подходи за разработване на основни умения, необходими за бъдещи изследвания.

Какво съдържа Програмата за обща фондация?

Програмата за обща фондация се състои от общи английски език, математика, информационни технологии и академични умения. Програмата дава на студентите необходимите умения, компетенции и комуникативни умения, за да преминат към програми за висше образование. Общите модули се фокусират върху развитието на основни лични и учебни умения, практически умения с цифри и информационни технологии. Модулът за английски език се фокусира върху осигуряването на стабилна основа в езиковите умения във всички елементи (четене, слушане, писане и говорене).

Какво води до квалификацията?

При успешно завършване на GFP с IELTS 5.0 или еквивалент, студентите преминават към ниво 3 (предварително условие за ниво-4). Модулът за английски език ще продължи да се доставя на ниво 1 и второ ниво. Тези два модула са владеене на английски език и английски език за академични цели и умения за обучение. Целта е да се отговори на изискванията на IELTS 6.0 за ниво 4 на университета.

Каква е продължителността на GFP?

GFP е двусеместрална програма, разпределена в продължение на 17 седмици във всеки семестър.

Структура на програмата

118641_1.jpg


Тест за разположение за GFP

Има тестове за разположение на английски, математика и ИТ

Предназначение

Основната цел на теста е да постави учениците на правилното ниво и да предостави изключения в GFP съгласно академичните стандарти на Оман за GFP

Режим на изпитване

Всички тестове за позициониране са на хартиен носител

Последна актуализация Юли 2019

За учебното заведение

The origin of Gulf College (GC) dates back to 1990 when it was established as a professional and vocational training provider in the Sultanate of Oman. The growth of the institution from a training in ... Научете повече

The origin of Gulf College (GC) dates back to 1990 when it was established as a professional and vocational training provider in the Sultanate of Oman. The growth of the institution from a training institute to a college has been over different phases. In September 2014, Gulf College moved to its new purpose-built campus in Mabela, developed the new strategic plan and entered into an agreement with Cardiff Metropolitan University (CMET) as an additional academic partner. Свиване