Причини за извършване на курса

За възрастни, които работят или възнамеряват да работят в класната стая в Монтесори от 6 до 12 години като асистенти на Монтесори водач, курсът ще даде основа за завършване на тяхната работа и акредитация на Международната асоциация на Монтесори (AMI).

Професионалистите, които работят или възнамеряват да работят с деца от 6 до 12 години, ще знаят какво е общото предложение за работа в класната стая в Монтесори от 6 до 12 години.

Курсът е насочен и към професионалисти в образованието и хуманитарните науки, студенти, училищни мениджъри и родители като цяло като начин за познаване на теоретичната основа на подхода Монтесори и подпомагане на развитието на хората.

За кого е?

Завършилите или професионалисти от образователната област (учители, психолози, педагози), които искат да знаят основите на педагогиката Монтесори на ниво Начално образование и които имат интерес да работят като помощници на ръководството на Монтесори на този етап. Той е посочен и за административен персонал на училища, ученици и семейства, заинтересовани да познават по-добре педагогиката Монтесори за деца от 6 до 12 години.

Прием

Университетска степен, свързана с образователни науки, педагогика, психология или свързани степени. Хората без висше образование също могат да получат достъп до курса, който няма да получи сертификат за следдипломна квалификация, но ще получи Дипломата на Международната Монтесори Асоциация и сертификат за присъствие, издаден от Фондация UdG: Иновации и обучение.

представяне

Планирано е завършването му на 5 уикенда през месеците ноември и декември 2019 г., това е курс за 60 часа в класната стая в училището в Монтесори Палау в Жирона и има минимум 9 часа наблюдение. Курсът се фокусира върху обучение за асистенти на учители в класната стая в Монтесори от 6 до 12 години. Курсовата програма е специално разработена за професионалисти и родители за задълбочаване на педагогическите принципи на Мария Монтесори и характеристиките на нейното предложение за деца от началното училище.

цели

 • Обучете възрастни да развиват работата си като асистенти на учители в Монтесори в класна работилница от 6 до 12 години.
 • Да предложи психологически и педагогически основи за насърчаване на цялостното развитие в началното образование.
 • Познавайте характеристиките на етапите на развитие на човека и неговите характеристики за саморазвитие.
 • Анализирайте ролята на възрастните в развитието на детето (бащи и майки, водачи, помощници ...).
 • Въведете функцията и приложението на човешките нужди и тенденции в развитието.
 • Анализирайте процедурата за независимост на детето и техниките, които да съпътстват неговото развитие.
 • Анализирайте биномиалната свобода и дисциплина и техники, за да помогнете за нейното развитие.
 • Представете различните области на училищната програма и нейния интердисциплинарен подход.
 • Познайте подготвената среда и нейното значение.
 • Опишете основните задачи на асистента на работилницата.
 • Практикувайте умения и техники, за да помогнете в управлението на класна стая в Монтесори от 6 до 12 години.
 • Практикувайте техники за наблюдение.
 • Практикувайте умения и техники на музика, изкуство, подготовка и подготовка на учебни материали.
 • Настоящи дейности за насърчаване на социалното сближаване на групата.

възможности за работа

Сертификатът за асистент на Монтесори (6-12) е признат от Международната асоциация на Монтесори (AMI) и се обучава като асистент във всяко училище на Монтесори в света.
Този сертификат се оценява и като заслуга да мога да работя във всяка област, свързана с образование, педагогика и психология.

учебен план

AMI служител на Монтесори асистенти (6-12 години)

Обучение, насочено към обучение на учениците да развиват работата си като асистент в класната стая в началното образование в Монтесори (6-12 години). Теоретичните основи, умения и техники са предоставени в помощ в класната стая в началното образование в Монтесори. Няколко работни места и минимум 9 часа наблюдение се извършват в класните стаи на основното училище в Монтесори. В края на курса, ако цялата работа е свършена, се получава официален сертификат от Международната асоциация на Монтесори (AMI), за да бъде асистент в класните стаи в Монтесори.

титруване

Официален курс за следдипломна квалификация Асистент AMI Монтесори (6-12 години) от Университета в Жирона

методология

Теоретичните занятия се комбинират с коментирани библиографски четения и практически занятия.
Външни наблюдения от минимум 9 часа в класна работилница в Монтесори. Те могат да бъдат направени по-късно през учебната година (винаги преди 30 ноември 2019 г.).

Система за оценка

Минимално присъствие от 80% на сесиите лице в лице. Активно участие в практиките и преглед на три писмени доклади и наблюдения.
Програма с обучение на:
 • испански
Последна актуализация Август 5, 2019
Този курс е Редовно обучение
Start Date
Ноем. 2019
Duration
Задочно обучение
Редовно обучение
Price
750 EUR
По място
По дата
Start Date
Ноем. 2019
End Date
Дек. 2019
Крайна дата за записване

Ноем. 2019

Location
Крайна дата за записване
End Date
Дек. 2019