Свързана степен на танц

Общ преглед

Описание на програмата

Единствената степен на танцовото танци в Сидни

Асоциираната степен има силен фокус и ангажираност към постиженията в практиката на танца. Целта е да се развият висококвалифицирани, дисциплинирани, осведомени и гъвкави танцови художници, в атмосфера, която ги подкрепя и насърчава, тъй като се стремят да постигнат това техническо, творческо и научно отличие.

106271_AssociateDegreeDance2.jpg

Защо АМПА - Танцувай

AMPA общност

Няма нищо съвсем като общността в АМПА. Нашата философия е съсредоточена върху предоставянето на по-голям достъп на студентите до преподавателския състав, съоръженията, възможностите, свързани с индустрията, и съвместната работа

Експериментално ориентирана танцова степен

В Сидни има голям брой танцови програми на пълен работен ден, които предлагат квалификации Cert IV (AQF ниво 4). AMPA BDance е единственият курс, ориентиран към изпълнение, който предоставя бакалавърска квалификация (AQF ниво 7). По-високата квалификация осигурява на студентите на АМРА ясно изразено предимство при дипломирането, включително възможности за избор на по-широки кариерни пътеки или преминаване към следдипломно обучение.

Ако вече сте завършили диплома или диплома за напреднали в среда на танцово студио, може да имате право да получите до 50% кредит (включително такси) от курса бакалавър по танци по програмата AMPA Pathways .

Да поведе

Повече от просто да се учат да следват, студентите от AMPA BDance използват артистични концепции и критично мислене, за да създават танцови композиции, проекти и съвместни творби, за да придобият опит и да развият много по-широк набор от умения.

AMPA BDance осигурява и стажантска програма, за да придобие опит в индустрията заедно с танцова компания с възпитаници.

Такса-Помощ

Не е необходимо да заплащате предварително такси в AMPA. Допустимите студенти могат да изберат да отложат всичките си хонорари на Fee-Help и да извършат плащания чрез данъчния процес при получаване на работа.

Нещо повече, AMPA предоставя на студентите бърза възможност да завършат BDance за 2 години вместо 3.

техники

 • балет
 • модерен
 • джаз
 • Музикален театър
 • съвременен
 • Хип хоп
 • спортни танци

Допускане

 • Завършване на NSW Yr 12 HSC или еквивалент
 • Интервю / Оценка за прослушване в изпълнението

продължителност

 • 4 Тримесери

106272_Associate-Degree-Dance.jpg

АКЦЕНТИ НА КУРСА

Курсът има за цел да развие танцови изпълнители и преподаватели по високи постижения чрез:

 • разширено проучване в жанра на избора плюс допълнителни опорни техники;
 • възможности за ефективност;
 • обширна учебна програма по хореография;
 • допълващи изследвания (История и оценки на танците, наука за тяло, музика за танцьори, танцово производство, танц и филм); и
 • упражнения по педагогика, музика, драма, музикален театър;

ПРЕПОДАВАТЕЛСКА ФАКУЛА

Учителският факултет на АМПА има висококвалифицирани преподаватели по танци с богат опит в индустрията и квалификации на високо ниво. Превъзходството на инструктажа и стриктното обучение по танци гарантират, че завършилите AMPA са оборудвани за успешна кариера в силно конкурентна индустрия. Персоналът продължава да учи и да учи студенти след завършване на курса, за да подпомогне техния непрекъснат растеж и потенциал за кариера.

ГРАДУАТ Pathways

Очакваните възможности за кариерно развитие на възпитаници включват изпълнител; Хореограф; Независим артист; Студентски танцов учител; и Учител по училищни танци (изисква допълнително следдипломно обучение). Като се има предвид прехвърляемостта на танцовите знания и умения, други възможности за кариера могат да включват танцово производство и редица интердисциплинарни и медийни възможности. Всички студенти по танци имат възможност да изпълняват и хореографират като част от основните си изследвания.

Как да кандидатствам

Вземете водеща роля и се присъединете към един от водещите доставчици на музикални и изпълнителски изкуства в Австралия. Има 3 периода на прием, за да започнете пътуването си с AMPA:

 • Прием 1 (януари / февруари)
 • Вземане 2 (май)
 • Прием 3 (септември)

Моля, вижте по-долу за повече подробности относно това какво да очаквате при кандидатстване за AMPA.

Стъпка 1: Прилагане

Попълнете онлайн формуляра за кандидатстване

Стъпка 2: Резервиране на прослушвания

След като подадете формуляра си за кандидатстване, член на екипа по приемане ще се свърже с Вас, за да резервирате вашето прослушване и интервю. Прослушването ще се проведе от опитен член на екипа, който ще може да препоръча най-подходящия път за постигане на целите ви.

Стъпка 3: Запишете

След като завършите прослушването си, панелът ще оцени ефективността ви и ще оцени способността ви и потенциал да успеете в AMPA.

Ако вашето прослушване е успешно, ще получите писмо за оферта в публикацията. Това писмо ще съдържа инструкции как да влезете в портала AMPA Online, където можете да отговорите на вашето предложение.

Приемайки оферта за обучение в AMPA, вашето място в AMPA е сигурно. Ще се свържем с Вас малко след като получим Вашето съгласие да организираме записването и ориентацията Ви в AMPA.

Допълнителна информация

За всички прослушвания са предвидени пиано, клавиатура, усилватели, комплект барабани и озвучителна система за песни. Китаристите трябва да донесат свои собствени следи, а барабанисти - свои собствени пръчки и четки. Кандидатите трябва да предоставят своя собствена подкрепа и акомпаниатор, ако е необходимо.

По време на прослушването кандидатите ще имат възможност да обиколят университета, ако вече не са посетили AMPA за Ден на отворените врати или други събития. Моля, попитайте на рецепцията в деня, ако искате обиколка.

международен

Междудържавните и международните кандидати ще бъдат поканени да представят своите прослушвания чрез видео или по алтернативно споразумение, както е обсъдено с служителя на Службата за обучение след получаване на молбата им.

Международните кандидати, които идват от не-англоезичен произход, трябва да докажат, че са постигнали минимален успех по IELTS от 5,5 (за асоциирани степени) до 6,5 (за следдипломна квалификация). Също така се приемат еквивалентни резултати от алтернативни тестове за владеене на английски език (например TOEFL).

Последна актуализация Февруари 2019

За учебното заведение

The Academy of Music And Performing Arts (AMPA) is one of Australia's leading tertiary providers of performing arts education. Educating and inspiring young artists for over 20 years, AMPA remains com ... Научете повече

The Academy of Music And Performing Arts (AMPA) is one of Australia's leading tertiary providers of performing arts education. Educating and inspiring young artists for over 20 years, AMPA remains committed to providing the highest quality in undergraduate and postgraduate degrees focussing on the performing arts, including contemporary, jazz and classical music, dance performance (modern, ballet, jazz, contemporary and hip hop), music theatre, composition/music production and arts management. Свиване