Революцията в цифровото производство се превърна в крайъгълен камък на индустрията 4.0, от една страна, създаването на нови бизнес модели, а от друга, тя се превръща в стандарт в много конкурентни сектори като автомобилостроенето, здравеопазването и космическото пространство.

Креативната индустрия и индустриалният сектор, в който тя се слива, изискват високо специализирани профили, които разбират тази нова парадигма. Необходимо е да се създадат нови професионални профили, които са в състояние да внедряват технологии за цифрово производство и да следят постоянната еволюция, която се случва около тях и възможните проекти, които могат да възникнат от тяхната екосистема.

Занаятчийската дипломна работа дава на студентите необходимите знания и инструменти, които им позволяват да използват технологии за цифрово производство в бъдещите си проекти, оформяйки техния преглед на процеса на цифровите и аналогови занаяти и ги излагат на нови методологии за проектиране, прилагани в тази област. на цифрово производство.

Цели

Целта на следдипломната квалификация е да предостави на студентите необходимите знания и инструменти, които им позволяват да използват технологиите за цифрово производство в бъдещите си проекти, оформяйки техния преглед на процеса на цифрови и аналогови занаяти и ги излагат на нови методологии за проектиране, прилагани в тази област. на цифрово производство.

  • Идентифицирайте какъв тип технологии за цифрово производство се прилагат за проекта или за процеса на проектиране.
  • Разберете как да работите в среда, в която се събират аналогови и цифрови индустрии.
  • Създавайте поръчкови продукти или услуги, фокусирани върху човешкия дизайн.

методология

IED Master school осигурява непрекъснато обучение, квалификации, специализации и възможност да бъде в крак с всички аспекти на дизайна, подкрепени от богатото историческо и културно наследство на италианския дизайн.

Стратегията ни за бъдещето е винаги в унисон със социалните, екологичните и финансовите макротрендове и следим внимателно промените, които нашите градове и околностите ще трябва да приспособят през следващите 30 години. Ние вярваме, че можем да осигурим отговори и решения чрез дизайн.

Нашето преподаване тук в IED Master се основава на четирите сценария, които смятаме за ключови за посрещане на нуждите на бъдещето : дизайн за устойчиво развитие, дизайн за нови бизнес модели, дизайн за нови медии и дизайн за хората.

Нашата цел е да обучим професионалисти, които са способни да използват културните ценности и инструменти за проектиране, за да преодолеят не само предизвикателствата на бъдещето, но и да създадат и стимулират иновациите. Искаме нашите ученици да поемат отговорност за своя път на обучение и да се научат как да я управляват с подкрепата и обучението на експерти и професионалисти.

В IED Master, ние виждаме училището като лаборатория, където учениците могат да бъдат иновативни, предприемчиви и движеща сила; където те са свободни да експериментират и създават.

Студентски профил

Курсът е насочен към професионалисти, работещи в творческите индустрии, които искат да прокарат границите на цифровата изработка в своята област. Професионалисти и завършили мода, изящни изкуства, дизайн или архитектура. Кандидатите изискват основни познания по 3D моделиране и дизайн мислене и ще бъдат помолени да представят творческото си портфолио за преглед.

Възможности за работа

Възможните позиции в кариерата включват:

  • Мениджър на иновациите
  • Криейтив директор
  • продукт
  • Ръководител проект
  • Бизнес разработчик

координатор

Тито Фаваро

Индустриален дизайнер, специализиран в човешкия фактор - ергономия. Над 14 години опит в разработването на продукти и услуги, сътрудничество с компании и мултинационални компании като Hewlett Packard, Applus, Pal робот, Universal роботи, RuckerLipsa, Alstom, Caf, STE Group, Ideaded, Xavier Garcia, Evaluz или Nacar design.

Той гостува в институции като Университета Рамон Лул, Политехническия университет на Каталуния, Института по роботика и промишлените изчисления на Каталуния, Върховния съвет за научни изследвания на испанската държава, дизайн на училище Айна, дизайн на IED Барселона, Дизайн училище на Балеарските Острови, Университет на Гагробо България)

Йорис Дебо

Индустриален дизайнер и съосновател на испанската модна марка Revisited. Над 16 години опит в областта на производството на добавки като креативен директор на Materialize и специалист за 3D печат на свободна практика за Creative Industries.

Изградете богат опит в широк спектър от области като потребителски продукти, мебели и дизайн на осветление, арт

Той гостуваше на лекции в институти като Харвардския университет (САЩ), Колумбийския университет (САЩ), Института в Прат (САЩ), Новото училище (САЩ), Академията на Ред Дот (Китай), както и в сътрудничество с музеи като

Програма с обучение на:
  • Английски

Прегледайте още 24 курсове в IED – Istituto Europeo di Design Barcelona »

Последна актуализация Август 17, 2019
Този курс е Редовно обучение
Start Date
Ян. 16, 2020
Duration
Редовно обучение
Price
6,200 EUR
Такса за записване 2.000 € такса за обучение 4.200 €
По място
По дата
Start Date
Ян. 16, 2020
Крайна дата за записване

Ян. 16, 2020