Специалист по следдипломна квалификация по шоколад

Общ преглед

Описание на програмата

Считан за храната на боговете, шоколадът никога не оставя никой неподвижен. То поражда страсти и винаги има място за това. Много повече от един шоколад, какаото е живата история на цивилизацията и развитието на много култури. Поради тази причина в CIB искаме да откриете страстта към кафявото злато на кухнята и производството на сладкарски изделия.

Този курс е предназначен за главни готвачи и професионални сладкари, които искат да задълбочат знанията си и да придобият широка визия за възможностите на тази търсена съставка, от нейния произход до кулинарния авангард и трансформациите, предлагани от какаото, нови техники за внедряване в своите кухни.

Цели

1. Да обучаваме специалистите да имат солидна специализация в шоколада.

2. Да се ​​знае шоколадът, като се започне от неговата суровина: какао. Да се ​​даде на студентите солидна основа за различните видове какао, отглеждани по света, сензорен анализ и да научи учениците как да направят шоколад от какаови зърна.

3. Да се ​​осигури по-добро разбиране на нивата на качество на какаото, които съществуват на световния пазар, и влиянието на избора на всеки вид какао върху вкуса на шоколада в резултат на неговия произход.

4. Дават възможност на студентите да развият практически умения в преработката на шоколад, за да могат да произвеждат всички видове продукти. Продължавайки от работния шоколад в масите, гъбите и пастата до създаването на бонбони, сладоледи, сладкиши и декоративни цени, между другото.

5. Да се ​​придобият широки познания за нови инструменти, контейнери и машини, за да могат да се развиват сладкарски изделия без ограничения, от ресторанта до сладкарската компания.

6. Да се ​​получи глобален подход в различните техники за работа с шоколад и изпълнението на всеки от тях. Курсът има за цел да помогне на учениците да придобият кулинарна култура за какао или шоколад в солени ястия.

На кого е насочена

В готвачи и сладкари, които искат да се специализират в изкуството на шоколад.

В любителите на сладкарски изделия, които искат да открият бизнес, специализиран в шоколада.

Реквизити за допускане

16-те кандидати, които се приемат на този курс, обикновено са хора със страст към света на сладкишите.

Процес на приемане

1. Попълнете формуляра за приемане и изпратете документацията.

Този процес е завършен онлайн, като се използва тази връзка.

2. Тест за прием и ниво на владеене на испански език.

Въпреки че ще ви предоставим пилотната система за симултанен превод, някои познания по испански биха били полезни. Тестът за допускане ще даде индикация за Вашето ниво и за вашите личностни черти, желание за работа и творчество.

3. Интервю с координатора на програмата.

Вие ще имате телематично интервю с координатора на програмата, който ще оцени вашата съвместимост с групата и вашият принос за същото.

4. Комисия по приема.

Вашето заявление ще бъде изпратено до Admissions Committee, която ще вземе окончателното решение въз основа на информацията, получена по време на процеса.

5. Одобрение и резервация.

Ако становището е положително, ще можете да се запишете, като платите за място за резервация. Добре дошли в СИБ!

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

The Culinary Institute of Barcelona is designed so that you have a unique and unrepeatable experience based on multiculturalism, creativity and innovation.

The Culinary Institute of Barcelona is designed so that you have a unique and unrepeatable experience based on multiculturalism, creativity and innovation. Свиване