Филминг - летни семинари

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

ЛЯТО 2020

Юни работилница: 31 май - 27 юни

Юли семинар: 28 юни - 25 юли

Семинар за август: 26 юли - 25 август

Всеки участник изстрелва собствения си филм.

Покривайки сценарий, режисура, камера, редактиране и звук, четириседмичните летни ателиета в Prague Film School са предназначени да водят студента от идеята за история до завършен късометражен филм.

Първите две седмици от програмата са базирани в класни стаи - въвеждането на основите на режисура, сценаризацията, редакцията, кинематографията и звука, като в същото време подготвя студентите за късометражния филм на края на семинара. Всеки студент пише и ръководи своя собствена кратка работа, като същевременно работи върху други студентски продукции с различни способности на екипажа.

Третата седмица студентите заснемат филмите си. В последната седмица на програмата студентите редактират своите филми, всички от които се излъчват на обществено кино и се преглеждат от факултета.

ПРЕГЛЕД НА КУРСОВЕТЕ

1. Сценарий

Конфуцианска максимума приема, че гнилото дърво не може да бъде издълбано. Същото е и при сценариите - най-добрият режисьор, а най-добрите актьори не могат да спасят лош скрипт. Сценариите за сценарий обучават най-важните аспекти на драматичното писане в контекста на един филм. Организирани около писмените задачи, критиката в класната стая и прожекциите, сесиите се концентрират върху елементи като структура, характер, конфликти и др.

2. Режисура

Докато качественият сценарий осигурява основата за добър филм, той не гарантира един. Режисура е изкуството да се преведе скрипт на скрипт. Знаейки как да работим с актьори, да работим от сценарий и да разбием сцена е от съществено значение за филмовото производство. Тук студентите получават инструкции за насочване на кратки разкази, студентски произведения и други. Учебните часове включват практически снимания и лекционни / скринингови сесии.

3. Кинематография

Учениците преподават естетиката и техниките на занаятчийството на оператора. Принципите на непрекъснатостта на проследяването на секвенциите и техническите аспекти, свързани с кинематографията, са инструктирани. Интензивните студийни класове включват и композицията, осветлението, движението на камерата и работата с камерата.

4. Редактиране

Тази част от програмата обхваща естетическите и техническите аспекти на редактирането. Разбирането на техниките за разказване на истории и основните драматургични умения е необходимо за подпомагане на творческата визия на директора. Техническите умения се преподават с помощта на инструментите за редактиране на Avid: студентите се научават да организират кадри от източника, да редактират синхронизиращ и несъвместим материал, последователности на отрязването, да редактират аудио, да добавят ефекти, заглавия и др.

5. Уъркшоп дизайн

Уъркшопът за дизайн на звука учи студентите да планират, записват и редактират звуците в своите филми.

УЧЕБЕН ПЛАН ПОДРОБНО

СЕДМИЦА I (класове)

Понеделник петък:

• Сценарий: 9.30 - 11.15

Режисьор: 11.30 - 13.15 ч

• Cinematography: 15.00 - 16.45

• Редактиране: 17.00 - 18.45

събота:

• Заснемане на филмова тренировка: от 9.00 до 18.00 часа

неделя:

• Редактиране на филмови упражнения: 9.00 - 21.00 часа

СЕДМИЦА II (класове, консултации

Понеделник петък:

• Сценарий: 9.30 - 11.15

Режисьор: 11.30 - 13.15 ч

• Cinematography: 15.00 - 16.45

• Редактиране: 17.00 - 18.45

Събота неделя

• Заснемане на студентски филми

СЕДМИЦА III (заснемане на студентски филми)

Студентите записват свои собствени филми и екипаж за други ученици.

СЕДМИЦА IV (постпродукция

Понеделник четвъртък

• Пост продукция

петък

• Обществен скрининг: от 9.00 до 11.30 часа

• Оценки с факултет: 12.00 - 17.00 часа

• Завършване: 20.00 ч

СРОК ЗА ПРИЛОЖЕНИЕ

Няма краен срок за кандидатстване, заявленията се разглеждат на принципа „първи дошъл първи”.

ТАКСИ

Такса за обучение: 2960 Евро

Такса за оборудване: 120 Евро

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Prague Film School is one of Europe’s leading schools providing practical training in the core disciplines of filmmaking. The school's accelerated programs, its international faculty and world-class f ... Научете повече

Prague Film School is one of Europe’s leading schools providing practical training in the core disciplines of filmmaking. The school's accelerated programs, its international faculty and world-class facilities draw students from all over the globe bent on converting a long-held passion for film into a life-time profession. Свиване