Balkan Heritage Field School

Представление

Прочетете официалното описание

hipà

The Balkan Heritage Невярно SchoolBalkan Heritage Невярно School (BHFS, започнал през 2003 г.) е програма на BФондация Алкан наследство (Българска публична, с нестопанска цел, неправителствена организация) за практическо обучение в областта на археологията, историята и изкуството история на Югоизточна Европа, както и документация, консервация и реставрация на исторически артефакти и паметници, преподава в Английски, В момента в трите балкански страни: България, Черна гора и Република Македония. Програмата включваше редица академични и изследователски институции, музеи и специалисти наследство от България, Република Македония, Черна гора, САЩ, Канада, Германия и Япония.

Три университети възлагат академични кредити на студенти, които участват в BHFS проекти: Нов български университет, България; Куинс университет, Канада и Университета на Калифорния в Лос Анджелис (UCLA) Extension, Чрез Института за Невярно Research, USA. Участниците, които не се интересуват от академични кредити не се очаква нито да плащат такса за обучение, нито да участват в дейности, свързани с учебен план (изпити, академични доклади и т.н.).

От 2003 г. BHFS е изпълнила 85-област училищни проекти / обучение (С продължителност от 1 до 8 седмици), посещавани от повече от 1500 студенти от 55 страни.

Нашата мисия

The BHFS е не само в училище, но и платформа за социална солидарност в полза на културното наследство. Въз основа на това, нашите студенти, специалисти наследство, институции и местните общности да си взаимодействат и да си помагат един на друг, за да се постигне положителни резултати за всички участници и за културното наследство на Югоизточна Европа.

Какви са ползите за всички?

  • BHFS студенти - образование и опит и възможност да работят с професионалисти в текущ проект истинско културно наследство и нови приятели и контакти.
  • специалисти наследство (археолози, реставратори и т.н.) и институции (музеи, институти), участващи с BHFS - допълнително финансиране и подкрепа за техните работа за проучване и запазване на културно наследство / паметници / артефакти.
  • Местните общности, където проектите BHFS / курсове се провеждат - Нови доходи и нови работни места и нова перспектива и поглед върху местното наследство и Повишена насърчаване на местната туристическия потенциал и междукултурен опит за местните жители.

Като се има предвид това, ние винаги се радваме да информира всеки участник в някой от нашите проекти, които съединяващи BHFS той / тя става не само един студент, но също така и:

  • доброволец или в научни изследвания или проект за консервация-реставрация;
  • Спонсор на местния икономически растеж;
  • благодетел на местното културно наследство.

Места

София

Balkan Heritage Foundation & Field School

Address
ul. "Tulovo" 7
1504 София, Област София град, Република България
Телефон
+359 87 772 5052