Cambridge Centre for Sixth-Form Studies

Представление

Прочетете официалното описание

Обучението за което мечтаеш

CCSS е горд да бъде определянето на дневния ред на образованието за амбициозни млади хора. постиженията на нашите ученици, така и от успеха на нашите възпитаници отразяват нашата амбиция да превърне аспирация в постижение.

CCSS ... вдъхновяващи образование.

За нас

Кеймбридж Център за шести-форма е утвърдена и водеща независима шестия-форма колеж предлагаща високо качество на една и за две години GCSE и обучение на ниво.

През последните 35 години CCSS е построена впечатляваща репутация за стимулиране, успех-съсредоточена образованието, подготовката на учениците за университета и за живота.

CCSS се намира в самото сърце на академичната Кеймбридж, заобиколен от колежите на Университета в Кеймбридж.

Нашите размери малък клас и първи клас за обучение дават възможност за постигане и насърчават амбиция и увереност в себе си. С през деня и интернати места и по-широк международен студент микс, UK и чуждестранни студенти да преуспяват и да успеят.

Международни студентите се предлагат въведение към образователна система UK чрез нашия International Summer School програма или ни Foundation Course Академик, или могат да изберат да се присъединят към пълно академично GCSE и обучение на ниво.

студенти във Великобритания също могат да изпитат "дегустатор" на живота в CCSS, като се присъедини към нито в нашите курсове Великден ревизия или кратък летен курс - и двете от които са предназначени за подпомагане на студенти от независими или държавни училища получат тези допълнителни знаци, които правят разликата в степени.

Добре дошли в CCSS ... вдъхновяващи образование. Очакваме с нетърпение да се запознаем.

Курсове по ваш вкус

Нашите специализирани учители и оставащата изучаването те създават, в някои от най-малките размери класа навсякъде във Великобритания, означават, нашите ученици имат цялото време и внимание, те трябва да учат и да придобият умения за учене. Уникално благоприятна атмосфера на CCSS осигурява възможности и хоризонти на нашите ученици са постоянно изправени пред предизвикателството и разширени.

CCSS - становище на инспекторите

"Колежът има за цел да осигури образование, която помага на всички студенти да се подготвят, в рамките и извън рамките на учебната програма, за нуждите и възможностите на живота на възрастните."

Доклад ISI 2013

"Е безспорно, на близо хармонията и приятелствата, които са се развили сред тези млади хора. Разнообразието се чества и културата на колежа е ясно демонстрирано от уважението показан един към друг. "

OFSTED 2010

Предимството на CCSS

Вашите курсове и обучение са създадени, за да отговарят на вашия стил и вашите амбиции.

Вдъхновяващи учители, малки учебни групи, ненадмината избор от теми, допълнително време за обучение и разбира се, ентусиазирани студенти всички допринасят да направят времето си в CCSS фронтален учебен опит.

размери малък клас (средно шест) Отлично националност микс (40% British / 60% в ЕС и международни) До 7,5 часа учебното време по предмет на седмица на ниво, Изключително преподаване от висококвалифициран персонал Ненадмината мрежови възможности с академични, социални и бизнес контакти Разнообразна и образователна извънучилищна програма от спортни и културни дейности Отлично подкрепа UCAS и университетски прогресия Всички пансионери живеят в единично настаняване в CCSS успя резиденции Поддържащи и грижовна среда, която насърчава независимост и зрялост

"The индивидуално внимание от страна на учителите от световна класа е изключителен." Хадли Фрийман, Graduate от CCSS, сега журналист за The Guardian.

Резултати и Дестинации

До 200 студенти от Великобритания и по света идват да CCSS всяка година да завърши средното си образование преди напредва към университета. Във всички случаи, нашите резултати показват, че учениците имат голяма полза от малките размери клас, опитен и стимулира преподаването, както и индивидуални лични уроци. По-голямата част от CCSS студенти избират да продължат своето обучение в университети във Великобритания или в чужбина. Много се радват на успех в най-добрите университети в Обединеното кралство, включително Кеймбридж, Оксфорд, LSE, Imperial и други.

Със степен на теми, вариращи от International Business към правото и медицината ни академични постижения е ясно. В областта на изкуството, ние също се отличи с възпитаници CCSS редовно се предлагат места на водещи творчески институции, например Централна ул Мартин, Лондон.

Много от нашите ученици се постигнат резултати отвъд първоначалните им очаквания, което прави нашата "добавена стойност" една наистина впечатляваща статистика. Ние можем да бъдем уверени, че те ни оставят в състояние да преследва амбициите си, като постигна най-доброто им, с много постигане на A * оценките, необходими за най-конкурентни университети в света.

Например през 2015 г., пет студенти са получили оферти от Оксфорд и Кеймбридж, от които три взеха местата си този септември, една отхвърлена Кеймбридж в полза на Дърам, и един отиде в Единбург.

CCSS е един от най-успешните училища и колежи в страната в постигане на Оксфорд и Кеймбридж място, като по-висок процент на нашите ученици се постигне Oxbridge успех, отколкото в който и да е от сродни училища или колежи, които познаваме. За повече подробности относно всички 2015 резултати и дестинации, моля, кликнете на линка по-долу (пълен списък на резултатите от изпитите за последната учебна година е на разположение при поискване от главния училище офиса).

Удобства

CCSS има два централни места на преподаване и пет интернати резиденции. Всичко се намира в сърцето на Кеймбридж рамките на минути от един на друг и на Cambridge City Centre (пеша или с велосипед, но малко по-дълго в кола!) Нашата кампус отразява нашия стил и дух: високо качество, целенасочена и един милион мили далеч от традиционната училищна среда. Нашата колективен настройка насърчава нашите студенти да направят най-доброто използване на първокласни учебни съоръжения, на тихи и добре оборудвани стаи за обучение и на модерни и добре обзаведени социални пространства.

обучение

Нашите учебни сгради включват специализирани лаборатории за науки, добре оборудвани, светли стаи учебни и пълен пакет за визуалните изкуства. Нашият IT разпоредба е на висота, с супербърз широколентов работи върху трудно жични и WiFi мрежи и еднозначно щедри ограничения за изтегляне.

пансион

Нашите курорти предлагат 130 атрактивни, напълно подкрепяни единични стаи, всички на висок стандарт и всичко голямо "домашна". Повечето от стаите са със самостоятелен санитарен възел и там е един добър избор на различни стилове, съобразена с индивидуалните вкусове.

Пансиони също да се възползват от супербърз широколентов който поддържа връзки с дома и най-добрият достъп до академичните ресурси.

ДЕЙНОСТИ

Всички ученици са окуражавани да изпитват на широка гама от спортни, изкуства, културни и развлекателни дейности. Ние обединят усилията си с ключови нашите културни асоциирани предприятия, когато това добавя стойност за нашите ученици. Например ние споделяме спортни съоръжения с Университета в Кеймбридж: дома ни футболно игрище е в Pembroke College, където учениците изпитват висококачествени съоръжения, както и вникване в университетския живот.

Cambridge има толкова много да предложи и нашето учение и жилищни обекти са в рамките на минути на закрити тенис кортове, най-висока класа спортни терени, с олимпийски размери плувен басейн и спортни зали.

Преподаватели и служители

Системата за ЧЦНО

В основата на уникалния стил на CCSS е пасторален система, която насърчава ефективната комуникация между всички служители, ученици и родители. Всеки студент е разпределен личен наставник, който работи в тясно сътрудничество с тях и техните родители, учители и качване на борда на персонала през целия им път в CCSS. Ние споделяме една обща цел: да се гарантира, че студентите дават ефективен преход към независимост и отговорност. По време на престоя си в CCSS, учениците ще бъдат подпомагани в постигането на академичния успех, личностно развитие и богато културно и извънучилищна опит.

Работата с всеки индивидуален

Екипът на Инструкция се състои от над 20 опитни и всеотдайни служители, които отговарят на техните tutees индивидуално на седмична база. В "урок" дава защитена време, за да разгледа въпроси като:

Помощ за проучване, управление на времето и редакция умения Мониторинг на напредъка и осигуряване на обратна връзка Подкрепа в координация с преподавателския състав да ви помогне да преодолеете, подлежащи на специфични трудности Възможности за обсъждане на всякакви лични тревоги Преходи към нашия отдел SEND трябва да възникват особени трудности с учебния процес Ръководство за избор на подходящи специалности със специални Кариери Профилирането Интензивна помощ с процеса на кандидатстване UCAS и подготовката лично резюме Заявленията до подходяща информация университет и дните на отворените врати напр опит разположения факултет / медицинска работа сенки / Адвокатски Семинари и HEADSTART курсове вие Насърчаване да се възползват максимално от образователни и културни възможности на съществуване в Кеймбридж например Университета в Кеймбридж открита обществена програма лекция, и Института по астрономия публични лекции.

Изисквания

Ако сте приключили GCSE изпити, а стандартната изискването за нашия 2-годишна програма A Level е студентите да са постигнали степени A * до C в продължение на поне пет теми, включително английски език и математика. Ако не сте били изучаване GCSEs оценяваме вашето приложение по отделно.

Както всяка отвъдморска страна има своя собствена система за образование няма изискване един запис. Нашият опит в оценяването на отвъдморските училищни преписи и сертифициране изпит (от Европа, Азия, Африка, страните от ОНД, САЩ и т.н.) означава, че ние ще бъдем в състояние да вземат информирано решение доста бързо, въз основа на вашето минало или предстоящите квалификации. Доклади и преписи от настоящите или предишните ви училища ще бъдат важни. Ние винаги ще насърчи идва на интервю в CCSS, ако изобщо е възможно, и ако не може да дойде лично ще говоря с теб по Skype видео връзка.

Какво ниво на английски език въобще трябва да се присъединят към CCSS?

Той не е от съществено значение да има формална квалификация по английски език, когато се присъедини CCSS, но за да се справят с проучване на ниво, което трябва на ниво английски език най-малко еквивалентни на IELTS 5.0. За една година програмата A Level английски ниво от най-малко IELTS се изисква 6.0, с най-малко 6,0 в писмен компонент. За GCSE трябва най-малко IELTS 4.5, и за нашето Pre-програма е необходим минимум от 4.0.

Ние ще направим оценка на говоримия си английски език в интервю, защото това е от решаващо значение за вашия живот, че вие ​​сте в състояние да участва правилно в урока. Ако първата си език не е английски, ние ще ви осигури програма от ESL уроци, както ни изискване е да стигнеш до високо ниво на английски за успех в университета.

Места

Кеймбридж

Cambridge Centre for Sixth-form Studies

Address
4-5 Bene’t Place, Lensfield Road
CB2 1EL Кеймбридж, Англия, Великобритания
Телефон
+44 1223 716890