Прочетете официалното описание

Gaia образование е създаден от група преподаватели, наречена "ГЪСКИ" - Глобални Ecovillage Педагози за устойчиво земните, които са се срещали в продължение на серия от работни срещи с цел да формулира своята интердициплинарен подход към образованието за устойчиво развитие.

Гъските срещнаха за първи път през 1998 г. в Fjorvang, Дания, където е създадена общата основа за развитието на учебната програма по Ecovillage дизайн. Първият етап в развитието на Gaia образование е стартирането на иновационен план Ecovillage дизайн образование, по време на 10-та юбилейна конференция на Глобалния Ecovillage мрежа в Findhorn Ecovillage през октомври 2005 година.

През 2008 г., Gaia образование Design за устойчивост (GEDS) онлайн програма стартира в партньорство с Open University на Каталуния (UOC). Първоначално се предлага на испански и английски, хода привлече студенти от двете развитите и развиващите се страни, селските и градските райони, на всичките пет континента.

През 2011 г. испанската Gaia образование Дизайн за устойчивост стана официално следдипломна разбира се, привличането предимно испански и латиноамерикански студенти. Оттогава Gaia образованието е превърната в GEDS следдипломна курс по испански в магистърска степен.

През 2013 г., Gaia образованието започна да предлага GEDS на португалски, в своята онлайн платформа за обучение, където той също е било възможно да се вземат по време GEDS на английски език, тъй като 2014 година.

През 2014 Gaia образованието разработи нов поток от дейност въз основа на проекти за обучение, подкрепа на воденото от общностите изпълнение на Целите на устойчивото развитие.

От 2006 Gaia Образование успешно поддържа доставката на повече от 180 програми на шест континента. В международен план, броят на четири седмици дълги intensives и други курсове формати се увеличава непрекъснато заедно с рязко увеличение на броя на кандидатите и участниците в тези курсове. Тези професионални курсове са отворени за разнообразна група от хора с широка гама от професионални и академични среди, които са заинтересовани да поемат активна роля в прехода на устойчивост.

Мисия

Gaia Образованието е доставчик на върхова на устойчивостта на образованието, която насърчава процъфтяващи общности в рамките на планетарните граници.

Gaia образование управлява три потока от дейности

  1. Лице в лице

Ecovillage дизайн образование (EDE) програми, които се провеждат в 42 страни с повече от 70 институции

  1. E-Learning

Дизайн за устойчивост глобални класни стаи на английски, испански и португалски език

  1. Проект базирано обучение

Дейностите, които се провеждат в Глобалния Юг подкрепа на изпълнението на Програмата за развитие на пост-2015

Нашата визия

Ние работим за по-издръжливи бъдеще в рамките на планетарните граници, където никой не е забравен. Един свят на безопасна и питателна храна; на чиста питейна вода; на всеобщ достъп до образование на устойчивост; на физическо, психическо и социално благополучие. Един свят, който използва енергия и материали с по-голяма ефективност, разпределя богатството доста и се стреми да премахне понятието за отпадъци. Един свят на всеобщо уважение на правата на човека и на човешкото достойнство; на справедливост и равенство; От уважение към расова и етническа принадлежност; и на равни възможности, позволяващи на пълна реализация на човешкия потенциал като същевременно се насърчава споделен просперитет.

Програми с обучение на:
  • Английски
  • испански
  • Portuguese (Brazil)

Това училище също предлага:

Курсове

Gaia Education

Ако сте се потопили в дълбочината на нашата потапяща програма Ecovillage Design Education (EDE) "Face to Face" в дадена общност някъде по света, вие ще знаете, че това е ... [+]

Живот, променящ се опит

Ако сте се потопили в дълбочината на нашата потапяща програма Ecovillage Design Education (EDE) "Face to Face" в дадена общност някъде по света, вие ще знаете, че това е живото-променящо се преживяване. Чрез нея мнозина са намерили по-дълбока цел и значение и дори са направили нещо различно в тяхната общност, работата на живота си. Други виждат и научават неща, които ги преместват да станат по-ефективни световни работници. Това важи и за онези, които са изучили нашата онлайн програма за дизайн за устойчиво развитие (GEDS) и са задълбочили разбирането си за четирите измерения на устойчивия дизайн на общността.... [-]

Великобритания Forres Канада Shawnigan Lake Тайланд Prachuap Khiri Khan Бразилия Rio de Janeiro  + 4 Още
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
Кампус
Научете повече на английски