Gaia Education

Представление

Прочетете официалното описание

Gaia образование е създаден от група преподаватели, наречена "ГЪСКИ" - Глобални Ecovillage Педагози за устойчиво земните, които са се срещали в продължение на серия от работни срещи с цел да формулира своята интердициплинарен подход към образованието за устойчиво развитие.

Гъските срещнаха за първи път през 1998 г. в Fjorvang, Дания, където е създадена общата основа за развитието на учебната програма по Ecovillage дизайн. Първият етап в развитието на Gaia образование е стартирането на иновационен план Ecovillage дизайн образование, по време на 10-та юбилейна конференция на Глобалния Ecovillage мрежа в Findhorn Ecovillage през октомври 2005 година.

През 2008 г., Gaia образование Design за устойчивост (GEDS) онлайн програма стартира в партньорство с Open University на Каталуния (UOC). Първоначално се предлага на испански и английски, хода привлече студенти от двете развитите и развиващите се страни, селските и градските райони, на всичките пет континента.

През 2011 г. испанската Gaia образование Дизайн за устойчивост стана официално следдипломна разбира се, привличането предимно испански и латиноамерикански студенти. Оттогава Gaia образованието е превърната в GEDS следдипломна курс по испански в магистърска степен.

През 2013 г., Gaia образованието започна да предлага GEDS на португалски, в своята онлайн платформа за обучение, където той също е било възможно да се вземат по време GEDS на английски език, тъй като 2014 година.

През 2014 Gaia образованието разработи нов поток от дейност въз основа на проекти за обучение, подкрепа на воденото от общностите изпълнение на Целите на устойчивото развитие.

От 2006 Gaia Образование успешно поддържа доставката на повече от 180 програми на шест континента. В международен план, броят на четири седмици дълги intensives и други курсове формати се увеличава непрекъснато заедно с рязко увеличение на броя на кандидатите и участниците в тези курсове. Тези професионални курсове са отворени за разнообразна група от хора с широка гама от професионални и академични среди, които са заинтересовани да поемат активна роля в прехода на устойчивост.

Мисия

Gaia Образованието е доставчик на върхова на устойчивостта на образованието, която насърчава процъфтяващи общности в рамките на планетарните граници.

Gaia образование управлява три потока от дейности

  1. Лице в лице

Ecovillage дизайн образование (EDE) програми, които се провеждат в 42 страни с повече от 70 институции

  1. E-Learning

Дизайн за устойчивост глобални класни стаи на английски, испански и португалски език

  1. Проект базирано обучение

Дейностите, които се провеждат в Глобалния Юг подкрепа на изпълнението на Програмата за развитие на пост-2015

Нашата визия

Ние работим за по-издръжливи бъдеще в рамките на планетарните граници, където никой не е забравен. Един свят на безопасна и питателна храна; на чиста питейна вода; на всеобщ достъп до образование на устойчивост; на физическо, психическо и социално благополучие. Един свят, който използва енергия и материали с по-голяма ефективност, разпределя богатството доста и се стреми да премахне понятието за отпадъци. Един свят на всеобщо уважение на правата на човека и на човешкото достойнство; на справедливост и равенство; От уважение към расова и етническа принадлежност; и на равни възможности, позволяващи на пълна реализация на човешкия потенциал като същевременно се насърчава споделен просперитет.

Места

Форес

Address
Summerhall
1 Summerhall Place
Edinburgh, Scotland

EH9 1PL Форес, Шотландия, Великобритания
Телефон
+44(0) 131 2850783

Езерото Шауниган

Address
V0R Езерото Шауниган, Британска Колумбия, Канада

Прачуап Хири Хан

Address
Прачуап Хири Хан, Прачуап Хири Хан, Тайланд

Рио де Жанейро

Address
Рио де Жанейро, Държава Рио де Жанейро, Бразилия