Oxford International College

Представление

Прочетете официалното описание

Подготовка на студенти за университет и живот отвъд

Oxford International College има изключителна репутация, че помага на студентите да станат независими, мотивирани учащи се и успешно да влязат в най-добрите британски и международни университети. Колежът се намира в сърцето на историческия град Оксфорд, дом на един от най-старите и уважавани университети в света. OIC е създадена през 2002 г. от група учени от университета в Оксфорд и скоро се превръща в един от водещите колежи в стил Оксбридж във Великобритания. През последните 17 години Колежът създаде процъфтяваща международна общност от студенти и служители. Студентите се обучават от някои от най-добрите преподаватели в Оксфорд, които са всички експерти в своите области. Силна черта на колежа е неговият фокус върху развитието на лидерски умения, което дава на нашите студенти конкурентно предимство при кандидатстване в университета и в бъдещата им кариера.

  • Резултати от 2019 г. за A-Level: 53.2% A * степени 92.1% A * -A оценки
  • 100% успеваемост на заявленията за медицинско училище през 2018 и 2019 г.
  • 75% от студентите са получили A * AA или по-добре при изпитите си за A-Level през 2019 г.

Класиран в Топ на таблиците на лигата на A-Level

Най-добре представен шести клас колеж

Oxford International College се гордее с това, че е класиран на първо място *, що се отнася до представянето на ниво A сред независимите колежи. Въз основа на резултатите от A-Level 2019 г. OIC се класира:

  • 1-во във Великобритания за A * -B степени
  • 1-во във Великобритания за A * -A степени

* Както публикува The Times

В 21 век вече не е достатъчно студентите да бъдат обучавани как да получават добри оценки от експертни учители. Студентите също трябва да се потопят в своите академични интереси, като посещават клубове / общества и участват в състезания по избраните от тях предмети, да излязат извън зоната си на комфорт, като се заемат с нова дейност, да се научат как да изработват убедително лично изявление и да впечатляват в интервюта за университет, да спечелят проницателен работен опит и открийте как да посрещнете житейските предизвикателства.

Оставайки съсредоточени върху своите цели, нашите студенти се научават да третират всички неуспехи като възможности и да възприемат неизбежното усещане за безпокойство, свързано с процеса на растеж и самооткриване. Ние насърчаваме културата на отговорност за собствените си постижения, както и чувството за дълг към по-добрия свят, в който живеем.

Подходът ни към ученето се оказа успешен. По времето, когато нашите студенти ни напуснат, те стават добре закръглени възрастни, които са предназначени за личен и професионален успех.

Академичният успех е безсмислен без лична почтеност. Страстно ни е да оборудваме нашите студенти с разнообразни допълнителни умения и инструменти, които ще им служат през целия им живот и ще помогнат за изграждането на характер и устойчивост. Искаме нашите студенти да могат да се учат, като разсъждават върху опита си и да използват тези знания, за да служат, да водят и вдъхновяват другите. Ето защо OIC включва модули за личностно развитие в основната си учебна програма.

В Oxford International College ние предоставяме на нашите студенти отворена и стимулираща учебна среда в град, който е световна известност с академични постижения от почти 1000 години. Нашите студенти имат шанса да се срещнат и да се научат от някои от най-ярките хора в света в среда, която подхранва тяхното лично и академично израстване, като същевременно се наслаждават на културния живот на този красив град.

Вярваме, че всички наши студенти имат потенциала да станат професионалисти, новатори, лидери и учени на бъдещето. За да им позволим да постигнат успех в своята академична и професионална кариера, ние признаваме необходимостта от научаване, което да надхвърли границите на класната стая.

126413_pexels-photo-1438072.jpegBuro Millennial / Pexels

10 добри причини за учене в Оксфорд

Микс от древно и модерно, Оксфорд е жизнен космополитен град, пълен с история и невероятна архитектура. Голяма част от студентите живеят в града и не липсват начини за запълване на свободното ви време. Оксфорд се радва на пет театри, три кина, ледена пързалка, закрит и открит плувен басейн и безброй кафенета и ресторанти. Ето нашите 10 основни причини, поради които трябва да помислите за живот и учене в Оксфорд:

1. Университетът в Оксфорд

Университетът в Оксфорд е един от най-старите, най-красивите и най-известните университети в света! Възпитаници на Оксфордския университет включват 26 британски министър-председатели, поне 30 международни държавни глави, 50 носители на Нобелова награда и 120 носители на олимпийски медали. Насладете се на разходките из многото колежи и научете тяхната колоритна история!

2. Известният силует на Оксфорд

Оксфорд може да изглежда като една голяма пощенска картичка. Има много зрелищни гледки. През 1865 г. големият поет-романтик Матю Арнолд го нарича градът на „мечтаещите шпиони“. Можете да хвърлите поглед върху това, което той имаше предвид от Саут Паркс Хил - само на 100 метра от Oxford International College .

3. Хари Потър, Властелинът на пръстените и други детски класици

Насладете се на Хари Потър? Много от сцените от филмите за Хари Потър бяха заснети точно тук, в Оксфорд. Предпочитате Властелинът на пръстените? JRR Толкин е студент и преподавател в Оксфордския университет. Други книги на известни оксоняни включват Алиса в страната на чудесата и Лъвът, Вещицата и Гардеробът .

4. Бодлийската библиотека - хиляда години

Основана преди 400 или 600 години (в зависимост от вашите запознанства), Бидлийската библиотека е една от най-старите и най-големи библиотеки в света. Многобройните му факултети съдържат копие на всяка книга, публикувана във Великобритания. Студентите могат да организират обиколки през богато украсения му интериор или просто да се разхождат между разкошните му дворове.

5. Можете да ходите пеша или да карате колело навсякъде

Оксфорд може да има товари за вършене, но това не е голям град. Оксфорд е признат за един от малкото истински градове за колоездене в Обединеното кралство. Oxford International College и неговото настаняване са на пешеходно разстояние от центъра на града. За всичко останало, повече от лесно е да наемете велосипед.

6. Като книги? Книжарницата на Блеквел е за вас!

Blackwell's е най-големият магазин за книги в света. Нейният водещ клон в Оксфорд заема няколко сгради, а известната му стая Норингтън само съхранява над 100 000 книги. Наскоро компанията отвори и нови магазини за музика и печатни издания, всички предлагани на Оксфордската широка улица.

7. Пускане надолу по реката

Има само две места в света, където можете да опитате да пунтирате - едно от тях е Оксфорд. Най-спокойният и най-луксозен начин да изживеете реките на Оксфорд, карането е задължително лятно занимание.

8. Известни музеи и природонаучни колекции

Оксфорд има повече от 20 музея и галерии. Най-известните включват известния музей и галерия на Ашмол (открита през 1683 г.) и Природонаучния музей на Оксфордския университет (създаден през 1850 г.). Но не пропускайте и някои от по-малките експонати! Музеят на Пит Ривърс съхранява световноизвестна колекция от амазонски свити глави.

9. Пистата „4 минути миля“

През 1954 г. Роджър Банистър, 25-годишен британски студент по медицина, е първият мъж в историята, който измина 1 миля за по-малко от четири минути. Времето му беше 3 минути 59,4 секунди, постигнато на пистата на Iffley Road в Оксфорд и наблюдавано от 3000 зрители. Някога се смяташе, че 4-минутната миля е невъзможно да се постигне.

10. Известни места за посещение наблизо

Разположен точно в центъра на Англия, лесно е да избягате от Оксфорд за уикенд. Лондон е само на час път с влак. Други градове като Манчестър, Бирмингам и Бристол също са достъпни с автобус и железопътен транспорт. Като алтернатива, посетете страхотния дом на двореца Бленхайм, родното място на Уинстън Чърчил.

Нашата история

Създадена през 2002 г. от група опитни преподаватели, ръководени от д-р Марио Питърс, организацията е прераснала в един от най-успешните частни учебни колегии във Великобритания, посрещащ студенти от Великобритания и от цял свят. Колежът се разраства всяка година от основаването си и сега е сигурно настанен в модерни учебни помещения в Лондон Плейс и голяма, модерна зала на резиденцията само на 7 минути пеша. London Place е отдавна създаден образователен сайт, който е изцяло обновен от Oxford International College като част от дългосрочния му ангажимент за растеж и повишаване на студентския опит.

От 2008 г. Oxford International College е начело на развитието на международното образование в континентален Китай в партньорство с BE Education Ltd, британска компания и една от водещите китайски организации за управление на образованието и училищата, която е специализирана в подготовката на ученици за влизане в най-висок ранг училища като Eton College и Westminster College. За бъдещето се планират още училища в Китай. Към днешна дата създадохме две училища в Чанчжоу и Ченду.

Други две компании са част от нашата образователна група - Oxford Science Studies и Oxford Summer Academy. Научните изследвания в Оксфорд са изключително успешни специалисти по ревизията, провеждащи курсове за ученици от GCSE, IGCSE, A-ниво и IB по време на училищните ваканции. Предлагат се жилищни курсове по време на великденските, летните и коледните празници, както и нежилищните курсове по време на трите полу-срочни почивки. Oxford Summer Academy е уникална програма, предназначена за ученици от гимназията и колежани на възраст 16-20 години. Участниците се запознават с уникалната академична и културна среда на Оксфорд, а програмата включва академично обучение, факултативи и широк спектър от културни дейности и екскурзии. Лятната академия в Оксфорд е базирана в Сейнт Едмънд Хол, Оксфордския университет всеки юли.

Oxford International Education Group

Oxford International College присъедини към Oxford International Education Group през април 2019 г. Oxford International Education Group е акредитиран, частен доставчик на образование, който управлява независими пансиони, международни колежи, образователни турове и английски езикови центрове в Обединеното кралство и Северна Америка, за да създаде подобряване на живота опит за студенти по целия свят. Нашите курсове помагат на над 50 000 международни студенти и от Великобритания за постигане на академичен успех всяка година. Изградихме силни връзки с консултанти по образование по целия свят и се гордеем с това, че предоставяме най-добрите програми за техните студенти.

Места

Оксфорд

Address
Oxford International College, 1 London Place
OX4 1BD Оксфорд, Англия, Великобритания