Oxford Sixth Form College

Представление

Прочетете официалното описание

Основан през 1988 г., Oxford Sixth Form College е един от водещите независими колежи в шеста форма на Обединеното кралство за студенти на възраст 15-19 години. Бившето име на Oxford Tutorial College, ние поддържаме традицията на уроците чрез среден клас на трима студенти и чрез не повече от шест студенти в клас A-Level. Ние предлагаме по-голяма гъвкавост от общообразователните училища с над 30 предмета, предлагани в A-Level, GCSE и BTEC. За студентите, които искат да подобрят резултатите си, ние предлагаме и специализирани, специфични за изпитните съвети програми за пренаемане на A-Level, които осигуряват подходящата среда за вас, за да имате възможност да подобрите резултатите си и да осигурите място в най-висшия университет.

Ние се ангажираме не само да ви предоставим експертно обучение, но и да ви предоставим подкрепата, от която се нуждаете, за да достигнете потенциала си от момента, в който подадете заявлението си.126537_Oxfordtutorial063a.jpg

Обогатяваща академична среда в централния Оксфорд за студенти с всякакви способности

А-Нива

Попитайте ни за нашите програми от A-Level! Ние предлагаме набор от гъвкавост, включително традиционните двугодишни A-Level, пет-срочни A-Level, една година или retakes.

Какъвто и да е резултатът от резултатите ви през тази година, ние имаме опции за вас.

Година на международната фондация NCUK

Oxford Sixth Form College си партнира с NCUK, за да предложи годината на Международната фондация (IFY), едногодишна алтернатива на A-Level за международни студенти, с гарантиран достъп до университет. Изберете от 4 различни Pathways :

  • IFY Medical Pathway
  • IFY Business Pathway
  • IFY Science Pathway
  • IFY инженерна Pathway

Програма за академична подготовка

APP е перфектната портална програма за настаняване на международни студенти в образователната система във Великобритания и подготовката им за следващия етап от тяхната академична кариера.

Започнете всеки понеделник на учебната година

Стипендии

Вече знаете ли в каква посока искате да поеме кариерата ви? Ние предлагаме стипендии до 40% отстъпка от такси за обучение на студенти, които се интересуват от преследване на конкретни кариерни пътеки.

Град на мечтаните шпиони

Oxford Sixth Form College се намира в сърцето на града, само на няколко крачки от античния университет, и исторически музеи като Ашмол.

Специално образование

Oxford Sixth Form College предлага три учебни програми: A-Level, BTEC и GCSE, за първи път и прибират студенти и варианти за преразглеждане за студенти, които се нуждаят от допълнителна подкрепа с обучението си. С над 30 теми, от които да избирате, за възрасти 15-19 години: каквито и да са вашите интереси, нагласи или езиково ниво, ще имаме курс, който да ви подхожда.

Обогатяване на академичната среда

Oxford Sixth Form College предлага изключително обучение в стила на обучението, за да подготви студентите за успех в изпитите и да осигури отлични университетски места. Класовете A-Level се състоят от не повече от шест ученици, а средният размер на класа е трима. Нашите малки размери позволяват на учениците да обсъждат работата си и да обменят идеи; прегледайте техните отговори или теории и проучете идеите, които възникват при обсъждане.

126538_Oxfordtutorial511a.jpg

Добре дошли на директора

Нашите студенти говорят за колежната среда като за топло, дружелюбно и много приветливо място. Независимо дали в класната стая в колежа или в нашите пансиони, целият персонал предоставя прекрасни насоки и подкрепа, за да гарантира, че студентите се наслаждават на времето си с нас и продължават да помагат за постигането на техните лични и академични цели.

Наред с двугодишните A-нива, ние предлагаме програми, които са алтернатива на основното образование в Обединеното кралство Тези програми включват BTEC Business, BTEC Business Plus, където студентите учат A-ниво, заедно с техния BTEC Business курс и едногодишен A -ниво програма.

Нашите студенти преминават към широк спектър от образователни програми в най-добрите британски университети, включително управление на бизнеса и икономика; математика, инженерство и компютърни науки; медицина и право; арт и творчески медии; история и международни отношения.

Нашето местоположение в самото сърце на град Оксфорд, със съседи, включително университетите в Оксфорд, колежи Ориел и Крайстчърч, е проникнато в академичната история и такава, която служи да вдъхнови нашите студенти и нас да изградим успешно бъдеще.

Надявам се да решите да се присъедините към нас и да се радваме да се срещнем в близко бъдеще.

Марк Любов (Главен) BEd PGCLME

Учебна среда

Нашата етос

Колежът предлага подход, доста различен от този на традиционното училище. Ключът към обучителната среда на Oxford Sixth Form College е, че се стремим да предоставим алтернатива на мейнстрийма. Това означава, че в допълнение към предлагането на основна, академична, двугодишна програма A-Level, ние предлагаме учебни програми A-Level, BTEC и GCSE, които по отношение на тяхната продължителност, начални дати и комбинация от академични и професионални предмети рядко достъпно в независими независими училища. Ние сме много колеж, подготвящ младите хора за отговорностите на живота в университета и извън него, а не в училище. Културата на колежа е тази, която насърчава упорит труд и нарастващо чувство за отговорност в благоприятна среда. От първата среща с ученик на интервю за прием за идентифициране на техните цели и мотивация до осигуряване на ясна, конструктивна подкрепа, включително индивидуални учебни планове, по време на времето им с нас, ние се отнасяме към всеки наш ученик като към индивид.

Метод на преподаване

Нашият подход за преподаване е освежаващо интерактивен и неформален. Подкрепата, предоставена от преподавателите по теми, е обмислена и креативна, като се фокусира специално върху отделните стилове на обучение. Студентите се насърчават да участват активно в процеса на обучение на всеки етап.

Учебният материал се преподава по ясен и директен начин, с внимателен преглед и непрекъсната практика на предишни въпроси за изпит. Преподавателите гарантират, че студентите разработват добър набор от бележки и насърчават системното преразглеждане. Времето също е предвидено за цялостен преглед на предмета с подхода на изпитите, за да се провери, за да се разбере и даде възможност за по-нататъшна практика на изпит.

Учебни групи

Ключова част от обучителната среда на Oxford Sixth Form College е, че се насърчава активен стил на обучение и всеки студент може да бъде помолен да представи материали и да обмени мнения с другите. Това е последвано от указания от учителя относно тълкуването, манипулацията и анализа на материала. Необходима е подготовка.

Преподавателските групи се състоят от не повече от шест ученици в групи от A-Level и не повече от десет ученици в другите програми, които предлагаме. Този малък размер на групата позволява тясно обсъждане на всяка тема, като все пак позволява висока степен на лично внимание.126536_Oxfordtutorial364a.jpg

История на Oxford Sixth Form College

В продължение на близо 30 години Oxford Sixth Form College предоставя качествено образование, ефективна подготовка за изпити и подкрепа за влизане в университети както на Великобритания, така и на международни студенти.

Нашата цел

Първоначално колежът е създаден, за да помогне на студентите да постигнат резултати, като ги преподава в малки групи и уроци - и нашите популярни курсове за Великденска Ревизия са част от Колежа от самото начало. Успехът на този подход означава, че и индивидуалното обучение и фокусираната подготовка за изпити остават централна част от нашето преподаване.

Нашата история

По-долу е представена времевата линия на нашите основни развития през последните 30 години:

1988: Директорът на проучванията на Уолси Хол Колидж, Оксфорд създава Учебен колеж Уолси Хол в Глостър Грийн, за да се съсредоточи върху курсовете за пренаемане на A-Level и стратегиите за преглед на Великден. Първоначалният прием е 40 домашни студенти.

1990-те: Колежът се премества на улица „Кинг Едуард“ и е преименуван на Оксфордски Учебен колеж. По това време Колежът също започва да приема международни студенти.

2007: Пристройката към колежа и улица Алфред се добавят към кампуса, за да се настанят нарастващият брой студенти.

2010: Учебният колеж в Оксфорд променя собствеността и сега е част от Международната образователна група в Оксфорд.

2017: Учебният колеж в Оксфорд побира около 200 студенти с акцент върху качественото преподаване и подкрепа, като предоставя на студентите разнообразни предмети и гъвкави начални дати.

2019: Колежът е преименуван на Oxford Sixth Form College да отразява еволюцията на предлагането му.

Живее в Оксфорд

Оксфордският университет е класиран сред най-добрите в света и беше класиран на 6-то място в световен мащаб от QS World University Rankings® 2016-2017. През последните векове университетът е възпитал 28 носители на Нобелова награда, 27 министър-председатели на Обединеното кралство и известни писатели като CS Lewis и JRR Tolkien. Интересното е, че Оксфорд също е мястото за снимане на различни филми като „Хари Потър и Философският камък“ и телевизионни сериали като „Инспектор Морс“.

Центъра на града

Центърът на Оксфорд е достатъчно малък, за да се разгледа пеша и в непосредствена близост до автобусните и жп гарите. Оксфорд е младежки и космополитен град с много неща за разглеждане и правене. Има десетки исторически и емблематични сгради, включително Бодлийските библиотеки, Ашмолевият музей, Шелдонския театър, катедралата и колежите. Можете да се насладите на неговите книжарници, галерии и музеи в свободното си време и дори да наемете каскадьор или гребна лодка над реката, която тече през града.

В центъра на града ще намерите много магазини, кафенета, ресторанти, театри, кина, кръчми и клубове. Има и много зелени пространства: разходки край брега на реката, най-старата ботаническа градина в Англия, университетските паркове и колежните градини.

Докато Оксфорд предоставя богати възможности за присъединяване към студентски клубове и общества, академичният живот на колежа се подсилва от разнообразен набор от извънкласни дейности, включително културни посещения, музика и спорт.

Места

Оксфорд

Address
12 King Edward Street
OX1 4HT Оксфорд, Англия, Великобритания