St Clare's Oxford

Представление

Прочетете официалното описание

Напредване на международното образование от 1953 г. \ T

Сейнт Клер, Оксфорд е основана от Anne Dreydel OBE и Pamela Morris през 1953 г. и е израснала по схема за установяване на връзки между британски и европейски студенти след Втората световна война. Първоначалното име беше Оксфордският английски център за чуждестранни студенти, който по-късно стана зала „Сейнт Клеър“, а след това и Сейнт Клеър, Оксфорд. Колежът бързо се разраства, за да обхване широк кръг от националности и програми, както на университетско, така и на университетско ниво и на английски език. В средата на 50-те години студентите идват предимно от около десетина западноевропейски страни, както и от Обединеното кралство. В днешно време са представени само 50 националности по програмата IB.

Освен по-дългите курсове на обучение, по-кратките летни курсове също се превърнаха в централна характеристика на колежа в ранните дни. Връзките с университетите в САЩ датират от 60-те години на миналия век, а официалните споразумения, чрез които американски студенти могат да получат кредит за американските си степени, след като учат в Сейнт Клер, започнаха през 1970-те години и постепенно замениха външните степени на Лондонския университет, които преди преподава.

През 1977 г. Колежът въвежда дипломата за международен бакалавър за студентите от преди университета, само 41 училище в света, което го прави. Има само 13 други институции в света, които са преподавали IB по-дълго от нас. A Levels постепенно се преустановяваха, тъй като IB се установи и сега сме най-дълго установеното IB World School в Англия.

Сейнт Клеър, Оксфорд остава верен на първоначалната си мисия, която е да насърчава международното образование и разбиране.

Сега Клеър

Университетският кампус е нараснал с увеличаването на броя на студентите. От първоначалната си база в 141 Banbury Road, Колежът се разширява, за да позволи повече пространство за преподаване и по-широк кръг от теми. Условията за ранно настаняване в повечето случаи бяха заменени с жилищни помещения, тъй като бяха закупени и ремонтирани нови къщи в района, а през 1999 г. Колежът закупи сайта на Оксфордската академия в Бардуел Роуд, който стана международен курс за възрастни.

През ноември 2015 г. беше завършена нова резиденция и арт студио на цена 5,5 милиона паунда. Сградата осигурява отделно жилище за ученици и мъже в самостоятелни спални помещения около двора в стил Оксфорд с голяма квадратна морава. Безкомпромисно модерните нови сгради успяват да допълнят старата, историческа къща, която е в центъра на развитието.

Новата сграда за науки и математика на стойност £ 3,3 милиона беше завършена през септември 2014 г., като бяха осигурени три научни лаборатории и помещения за подготовка, три големи класни стаи за уроци по математика и ново съоръжение за поддръжка. Наречена по името на Памела Морис, един от основателите на колежа през 1953 г., сградата е проектирана внимателно, за да допълни викторианската и едуардианската архитектура.

През 2008 г. закупихме много голяма резиденция до главните сгради на кампуса. Завършен през 2010 г. на цена от 1,3 милиона паунда, къщата разполага с 24 студенти плюс надзирател и разполага с много енергийно ефективни мерки - дъждовната вода се събира, къщата е супер изолирана и светлините са чувствителни на движение, така че електричеството не се губи ,


Продължаване на съчетаването на забавление и учене за млади и възрастни чуждестранни студенти

Колежът продължава да се подобрява и расте. Студентите от ИБ постигат необходимите си оценки и се предлагат места в избраните от тях университети. По-малките ученици, които идват при нас за лятните си курсове, продължават да ни препоръчват на своите приятели, ясен индикатор, че нашите курсове съчетават удоволствието от празника с успеха на обучението. Нашите възрастни студенти предприемат по-задълбочени и предизвикателни курсове с ясна цел да подобрят бъдещите си проучвания и кариери.

oxford, street, englandkeem1201 / Pixabay

Нашата мисия и ценности

Декларация за ценности и убеждения

Сейнт Клер приветства студенти и персонал от всички националности и култури, които ще се възползват от нашата учебна общност и ще допринесат за нея. Да живеем и учим заедно, ние се учим един от друг. Ние сме обогатени и предизвикани от многообразието от гледни точки и идеи.


Колежът има за цел да осигури среда, в която нашите ученици и наши служители:

  • развиват своите интелекти, тяхното въображение и независимост на ума;
  • участват в творчески, естетически и физически дейности;
  • да се учат и да допринасят за нашата местна общност;
  • развиване на чувство за екологично съзнание и отговорност към международната общност;
  • ценим честността, състраданието и междукултурното разбирателство;
  • поемат лична отговорност за работата и поведението.

Нашият споделен опит е предизвикателен, строг и стимулиращ и се подкрепя от връзките между студентите и служителите, основани на взаимно уважение и високи очаквания. Ние се ангажираме да разширим този опит за студенти от най-различни области.


Подхранване на ученето през целия живот

Сейнт Клер се стреми да подхранва в нашите ученици страст към ученето през целия живот и траен ангажимент към глобалното гражданство.

Докато се разхождате из колежа, ще чуете езици, които се говорят от цял свят. Ние приветстваме заявления от студенти, независимо от пол, раса, цвят, религиозни убеждения или национален произход. Ние се гордеем с разнообразието на нашия студент и влиянието, което то оказва върху културата и живота на колежа.

Места

Оксфорд

Address
139 Banbury Road
OX2 7AL Оксфорд, Англия, Великобритания