Baden-Wuerttemberg Cooperative State University

Представление

Прочетете официалното описание

Интернационализация е един от най-важните стратегически цели на Баден-Вюртемберг Cooperative State University Хайденхайм.

Проучвания показват, че повече от 35% от нашите студенти прекарват един семестър в чужбина. Тази цифра е доста над средния и скоростта на заминаващите студенти надвишава дори и тези на големите университети като Хайделберг или Тюбинген. Ние имаме партньорски университети в света, където студентите могат или да прекарат един семестър в чужбина Study Exchange или направя стаж в международна компания Work Exchange.

През 1974 г., на Öffnet einen internen Link УИ aktuellen FensterUniversity на Cooperative образование (сега Баден-Вюртемберг Cooperative State University) - на немски език "Berufsakademie" (сега Duale Hochschule Baden-Württemberg) - стартира като иновативен нов проект в провинция Баден-Вюртемберг в югозападната част на Германия. Тя е проектирана да осигури на студентите с висше образование, въз основа на уникалното съчетание на теоретични изследвания и обучение на работното място. UCE студенти редува между академично и професионално обучение, което им дава възможност да се прилагат незабавно концепции наученото в класната стая, за да им работно място, а в замяна донесе нови идеи от учебни компании в университета.

Хайденхайм университет Cooperative Образование е акредитиран от Open University във Великобритания. Студенти трети курс могат да се запишат в Open University и след дипломирането им връчи "бакалавърска степен с отличие" OU в допълнение към германската "бакалавър".

Двойната система на обучение

Двойната система на образование, която осигурява практически ориентирано образование с участието на двете, работодатели, както и държавните академични институции, има дълга традиция в Германия. "Duale Hochschule Баден-Вюртемберг" - Баден-Вюртемберг Cooperative State University - представлява разширяване на тази двойна система на обучение в областта на висшето образование.

Университетът на Cooperative образование разширява много по-бързо от очакваното от организаторите. Увеличаващият се брой на учениците отразява нарастващото търсене за младши служители с практическа насоченост образование в бизнеса, индустрията и социални институции.

Типичният работодателят ще предлага стаж на студента с твърдото намерение в крайна сметка като успешно завършил в постоянна заетост. Всъщност, почти 90% от нашите възпитаници вече имат договор за работа, когато приемат своите окончателни изпити.

Места

Хайденхайм

Address
Marienstraße 20
D-89518 Хайденхайм, Баден-Вюртемберг, Германия

Програми