Institute of Animation, Visual Effects and Digital Postproduction at the Filmakademie Baden-Wuerttemberg

Представление

Прочетете официалното описание

Институтът по Animation, визуални ефекти и Digital Постпродукция Основана през 2002 г. като част от филмова академия Баден-Вюртемберг. Под ръководството на проф Thomas Haegele, тя се превърна в един от най-успешните центрове за анимация в Германия за обучение и се радва на отлична международна репутация. Анимационни филми на филмова академия са с немски и международни фестивали вече са спечелили множество награди.

От създаването си през 1991 г. е в филмова академия Баден-Вюртемберг на принципа "учене чрез правене" научи и произведени. Студентите се учат как да правят филми като прави филми: ти пиша сценарии, проектиране и изграждане на комплекти, фотоапарат или олово директор, създават анимация и визуални ефекти, композиране филмова музика или да направите звуков дизайн, редактиране и монтаж.

Проектът е подкрепен и се придружава от оценки на преподаватели от практиката. Специалисти от немски и международни филмови и медийната индустрия дават своите знания и опит в семинари и работни срещи с ученици на. Тази философия създава пряка връзка между обучение и практика и е допринесъл с близостта си до пазара за успеха на Филмовата академия.

Студентски проекти

Откакто номинацията за Оскар за късометражния филм "Колелото" се превърна в Института по Animation, визуални ефекти и Digital постпродукция вниманието на международната общност. Платформата Animation Кариера преглед избра Департамента Animation през 2014 г. сред топ 5 на най-добрите анимационни школи в света. През последните години, студентските продукции на анимационния институт с немски и международни фестивали, като първи стъпки, VES Awards, LA Shorts, SIGGRAPH, SICAF или Annecy International Animation Film Festival, носител на множество награди.

Места

Лудвигсбург

Institute of Animation, Visual Effects and digital Postproduction at the Filmakademie Baden-Wuerttemberg

Address
Filmakademie Baden-Württemberg
Institute of Animation, Visual Effects and Digital Postproduction
Akademiehof 10

D-71638 Лудвигсбург, Баден-Вюртемберг, Германия
Телефон
+49 7141 969 82 800