Justus-Liebig-Universität Gießen

Представление

Прочетете официалното описание

Университетът Юстус-Либих отпразнува 400-годишнината си през 2007 г. Университетът възприе тези тържества като възможност да подчертае индивидуалния си профил, да покаже силните си страни и да представи най-добрите си изследователски инициативи.

Огромният успех на JLU в инициативата за върхови постижения, провеждана както на държавно, така и на федерално равнище, доказва, че университетът е готов да посрещне каквото и да е бъдещето. Първият от последните кръгове на подбор в рамките на инициативата за върхови постижения, през октомври 2006 г., видя, че JLU изпреварва силната конкуренция с два от своите проекти - клъстерът за върхови постижения "Сърдечна система" и "Международен Център за изследване на културата" , Така JLU е една от най-високопоставените институции сред конкуриращите се в страната.

Научни изследвания и преподаване

JLU съчетава широк и интердисциплинарен спектър от изследвания и преподаване в областта на правото, икономиката и бизнеса, природните науки и хуманитарните науки с редица поддисциплини, които са уникални за Германия.

Концепция за равенство

JLU е сред тези немски университети с най-висок процент жени студенти. Университетът вижда в това и шанс, и предизвикателство - енергично да насърчава политиката на равни възможности и трайната интеграция на жените в системата на знанието.112238_Bildschirmfoto2019-03-15um16.22.14.png

Факти и фигури

Същността на JLU - факти и цифри, свързани с изучаването, преподаването и изследванията

Брой лица в университета

 • повече от 28 000 студенти (от Зимния семестър 2017/18)
 • около 5 500 служители, включително повече от 400 професори

Преподаване и изследвания

 • 11 факултета
 • 3 специални изследователски области с JLU като водеща институция, 7 с JLU като партньор
 • 4 изследователски групи на DFG
 • 5 групи за обучение на изследователи
 • 3 възпитани центъра
 • 3 приоритетни програми на DFG с JLU като водеща институция

международен

 • около 90 официални споразумения за партньорства, програми за сътрудничество и обмен по целия свят
 • 215 Партньорски институции по Еразмус в Европа
 • освен това, JLU си сътрудничи с 18 университета в Северна Америка и 9 университета в Австралия под егидата на държавната програма за партньорство на Хесе.
 • в университета са записани около 2600 чуждестранни студенти
 • Университети на Университета в Лодз, Федерален университет в Казан, Университет Еге Измир, Университет на Канзас, Университет на Медисън, Уисконсин, Университет в Милуоки / Уисконсин

110935_nature-3364053_640.jpg

Университетът в региона

Giessen се намира в много живописна част на Централен Хесен и предлага широка гама от културни забележителности - особено за студенти.

Гисен и околностите му предлагат разнообразни развлекателни дейности - било то водни ски на едно от многото езера в околността, гребане и кану-каяк на Лан, разглеждане на забележителности в един от няколкото замъци в региона или предприемане на продължителни екскурзии до природни резервати и зони за отдих на близките Vogelsberg и Wetterau. Киносалоните, театрите, клубовете и музеите на Гисен обграждат културния профил на града.

Град Гисен

Със своите 78 500 жители и 39 000 студенти, Гисен се гордее с най-голямата гъстота на учениците във всички немски градове - факт, отразен в културния му живот. Неговото живописно местоположение в долината Лан и околните хълмове осигуряват отлична стойност за свободното време.

Места

Гисен

Address
Licher Straße 76,
D-35394 Giessen

35394 Гисен, Хесен, Германия

Програми

Това училище също предлага: