Georgian Aviation University

Представление

Прочетете официалното описание

история

Грузия има големи традиции в авиационната индустрия. Силна авиацията е сила и развитие предпоставка страната. Точно това обстоятелство стана основна причина за основаването на авиацията учебно-научен институт през 1992. Този институт е разработена в структурата на Грузински Технически университет.

През 2005 г., въз основа на решение на правителството, авиация институт отделена от грузински Техническия университет и е получил акредитация от Министерството на образованието и науката на Грузия. Това стана независима Грузинската авиация университет. През тези години нашият университет е тренирал много пилоти и авиационни специалисти. Повечето от тях са заети в граждански и военни сектори на въздухоплаването.

В днешно време, университет има силна материално-техническата база, удобни лаборатории за обучение, летище Телави, който е добре оборудван за летателно обучение, самолети Cessna 152, Piper Seneca, A-22, Ан-28, Boeing 737-200 и FNPT II MCC симулатор на полет , което е от значение за стандарти на EASA.

Грузинската авиация университет е организация партньор по проект Erasmus Mundus ACTIVE. Според този проект студенти могат да участват в програми за обмен с университети в други европейски държави. Ученици от чужди страни също идват да учат тук. Много е важно, че завършилите успешно работят в различни фирми и повечето от тях работят на ръководни позиции. Те работят в летища, авиокомпании, военни сили и в много други структури.

University е опитен персонал и преподаватели. Това е точно техния принос, че нашият университет има акредитация от Министерството на образованието и науката на Грузия, която дава право на влак авиация специалист на всички нива:

Flight експлоатация на въздухоплавателни средства (Commercial Pilot) Техническа експлоатация на въздухоплавателните средства Техническа експлоатация на авиониката на въздухоплавателните средства и електрически системи Air управление на транспорта и т.н.

МИСИЯ

Грузинската авиация университет признава основните принципи на Болонския процес и извършва дейността си в съответствие със законодателството на висшето образование на Грузия. Университет поема отговорност за предоставяне на подходящо обучение и образователни стандарти, свързани с националните интереси. Въз основа на тези стандарти, мисия на грузинската авиация университет е да се осигури съвременни образователни и научно-изследователски дейности в област на висшето образование, който ще бъде ориентирана по отношение на търсенето на обществото и страни развитие. Дейностите ще бъдат изразени в подготовката на квалифицирани кадри в областта на авиацията в няколко направления: полет експлоатация, инженеринг и бизнес администрация.

Основната цел на Университета е за провеждане на дейности за висше образование и научни изследвания. Университет провежда всички нива на образователни програми в академична висше образование.

Задачите и целите на университета е да разработи и предложи на обществото, като процес на висшето образование, който гласи:

Реализиране на потенциала човек във всяко едно отношение. Обучение на висококвалифицирани и конкурентни персонал, които ще бъдат подходящи за пазара на труда, като признава универсални идеали, зачитане на демократичните ценности и осигуряването на защита на правата на човека и свободата. Академичната свобода за преподаватели и учители, осигуряване на подходящи условия за научни изследвания и подкрепа нараства на квалификация. Разработване на стратегия за международно сътрудничество, с цел провеждане на програми за обмен на студенти, преподаватели и учители.

Места

Тбилиси

Address
Ketevan Tsamebuli ave. № 16
0103 Тбилиси, Тбилиси, Грузия