Instituto Universitario de Investigación Ortega y Gasset

Представление

Прочетете официалното описание

Основан през 1986 г., Instituto Universitario de Investigación Ortega y Gasset (IUIOG) е еквивалент на следдипломна и изследователски център по същество на завършилите училища в северноамериканските университети. Това е първият университетски институт, пропагандиран и управляван в Испания от частна организация, Фондация „Хосе Ортега и Гасет“ и прикрепен към публичния университет, Университета на Комплутенсе в Мадрид. Неговият патронаж е интегриран от Фондация "Хосе Ортега и Гасет-Грегорио Мараньон" , автономната област Мадрид, Министерството на образованието, културата и спорта, Министерството на външните работи и сътрудничеството и Университета "Комплутенсе" в Мадрид, както и избрани група от учени, избрани с консенсус.

мисия

Разработване и насърчаване на таланта на учениците при създаването на синергии между академичните среди, професионални, научни и бизнес мрежи, с цел обучение на студентите са наясно и чувствителни на проблемите в пространството на социалната среда.

изглед

Да допринася за образуването на високи академични постижения, със силен мултидисциплинарен и насрещен характер, за да отговори на нуждите на все по-глобален и конкурентен свят, чрез преподаване модел, който поставя персонално внимание на студента по стойност, съжителство в класната стая, критично мислене и използването на нови технологии.

ценности

  • Социална отговорност и чувствителност
  • научна прецизност
  • академичната иновации
  • Многообразието и разнообразието от идеи и мнения
  • Ангажимент за социално включване и равенство

Нашият кампус

Кампусът се намира в центъра на Мадрид и в емблематична сграда, старата Residencia de Señoritas, разположена на сливането на Fortuny и General Martínez Campos. Тази институция играе важна роля за включването на испанските жени в професионални области. Сред учителите те изтъкнаха фигури като Мария Замбрано, Зенобия Камбруби, Габриела Мистрал, Виктория Окампо, Мария Мартинес Сиера и Клара Кампоамор. А от техните класни стаи дойдоха педагози като Хуана Морено, лагерите на Мария Комас, Кармен Кастила, Маргарита де Майо Изарра и Кармен Исерн; учени като Мария Гарсия Ескалера или Сесилия Гарсия де Коза; политики като Виктория Кент или юридически специалисти като Матилде Хуичи.

Библиотеката се превръща в централата на Фондация Ортега и Гасет през 1978 г. Тя се откроява, създадена от 13 000 тома, собственост на Хосе Ортега и Гасе, към които са добавени библиографски колекции от видни интелектуалци, национални и международни институции. ; и през 2011 г. и благодарение на сливането с фондация „Грегорио Мараньон“ на библиотеката на Грегорио Маранон.

Кампусът разполага с всички необходими съоръжения за осигуряване на обучение и е оборудван с най-съвременни технологии за улесняване, както на учителите, така и на учениците, на завършването на съответните работни места.

Сливането на околната среда с присъствието на водещи професионални и интелектуални експерти, които упражняват своето преподаване, допринасят за осигуряването на подходяща среда за придобиване на отлично образование, насърчаване на страст към научните изследвания и създаване на критичен дух, Това ще позволи на нашите ученици да посрещнат своите лични и професионални предизвикателства.

FOM общността

Виртуално пространство, където учителите и учениците имат място за срещи. Най-добрият дневен ред на културните дейности, организирани от Фондация Ортега Мараньон и всички марки и институции, в които се провеждат: IUIOG , Instituto Marañón , Goberna и Международни програми.

Най-актуална информация за предлаганото обучение и портал към виртуалния кампус, където студентите ще имат достъп до академичното съдържание, форуми, дейности и всички необходими инструменти за разработване на виртуални сесии.

Учениците трябва да имат достъп до Виртуалния кампус чрез страницата на общността на FOM . Академичната координация на програмата ще им осигури потребителско име и парола, така че те да имат достъп. За да се запознаете с работата на тази платформа, ще бъдат предоставени основни инструкции за използване.

Места

Мадрид

Instituto Universitario de Investigación Ortega y Gasset

Address
Instituto Universitario Ortega y Gasset
c/ Fortuny, 53 -

28010 Мадрид, Мадридска общност, Испания
Телефон
+34 917 00 41 00