Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya - IEFC

Представление

Прочетете официалното описание

Фотографската школа на IEFC предлага фотографски студия, които осигуряват необходимото обучение на хората, които търсят професионален пункт, средство за артистичен израз или някои познания, които ще им помогнат в тяхната дейност.

Училището е важно позоваване в преподаването на фотография на европейско ниво . Повече от 15 000 студенти са преминали през класни стаи, много от които са посветени на професионалната фотография , било то в художествените, академичните, културните, бизнеса или услугите.

Кои сме ние?

Институтът d'Estudis Fotogràfics de Catalunya е нестопанска културна асоциация , с философията на предприятието в услуга на обществеността.

2010 г. бе отличена с отличието на честта на Каталонската федерация по фотография.

Мисията на IEFC е да насърчава, стимулира и насърчава проучването, изследването и разпространението на фотографията.

Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya работи от 40 години в обучението и популяризирането на фотографи , както и в опазването и разпространението на фотографското наследство . Нашият проект е да работим по-конкурентноспособно в знанието и информационното общество, където имиджа има релевантна роля.

Като организация с нестопанска цел всички доходи, генерирани от самия ИЕКР, се връщат към предлаганите от него услуги, някои от които са безплатни и отворени за широката общественост . Ангажиментът на човешкия екип на IEFC заедно със сътрудничеството на субектите и хората, които ни придружиха в нашите проекти, ни позволиха да стигнем там, където сме сега.

IEFC е организирана в три отдела:


Училищен отдел

Предлага уроци по фотография за хора, които търсят професионално обучение или средство за артистичен израз.

Катедра "Документация и изследвания"

Запазва, управлява и разпространява съществуващата документация за фотографията, както и фотографското наследство на Каталуния. Той предлага услуги, достъпни за обществеността на Библиотека, Исторически фото архив и фото библиотека.

Отдел за културни дейности

Той разпространява и популяризира фотографията като културно събитие чрез организиране и участие в изложби, конференции и други обучителни дейности (семинари, курсове по иницииране на фотография и др.).

История на IEFC

Институтът за изобразително изкуство на Каталуня (IEFC) е основан през 1972 г. от Микел Галмес и Креус (1937-2015 г.), който е бил директор до 2012 г. и президент до 2015 г.

От 2012 г. Едуард Бертран е директор на IEFC и от 2016 г. е и президент.

Места

Барселона

Address
C/ Comte d'Urgell, 187
08036 Барселона, Каталония, Испания