Accademia di Comunicazione

Представление

Прочетете официалното описание

В продължение на тридесет години Communication Academy е обучила специалисти по маркетинг , комуникация и реклама със своите курсове за следдипломна квалификация и магистърски програми за следдипломна квалификация .

Работно място, където всеки ден студентите се обединяват от професионалисти в областта на комуникацията .

Място на обучение и опит, които до днес са подготвили и внедрили в света на труда над 4 000 студенти на върха на професиите .

Лаборатория от проекти, предназначени за фирми.

Училището, което конкретно подготвя всички творчески и стратегически професии на комуникация.

история

Accademia di Comunicazione е родена в Милано на 7 ноември 1988 г. с цел създаване на проект за обучение, научни изследвания и иновации в областта на убедителната и визуална комуникация (маркетинг, реклама, връзки с обществеността, графичен дизайн и всички технологии, свързани с тези области професионален).

На 9 май 2008 г. Академията стана фондация.

Фондацията Accademia di Comunicazione чрез статут разпространява културата на комуникация, основаваща се на етичните ценности, насърчава и осъществява обучението в областта на изкуството и комуникациите, увеличава и подпомага операторите и изследователите в тази област.

Fondazione Accademia di Comunicazione прие етичен кодекс за поведение съгласно член 6 от Законодателен декрет 231/01, който определя набор от ценности, признати, приети и споделени при осъществяването на дейността.

Проектът за обучение се основава на концепцията за "bottega", тъй като е "bottega" мястото, където е нараснала по-голямата част от настоящия професионален свят - от историческите бащи / майки до последното поколение.

Професиите на комуникацията (стратегически, творчески) се раждат на практика на терена, променяйки се с течение на времето в отговор на промените на пазара, фирмите и организациите, социалните ценности и потребностите на потребителите.

Методологията на семинара постига добра основна професионална култура, умствена форма, специално насочена към комуникация и способност да се направи, за да се придобият реални професионални умения.

Работите, които студентите от "Академия" осъзнават по време на курсовете, се състоят от комуникационни проекти, маркетингови стратегии, рекламни кампании, графични проекти, уеб сайтове за обществени организации, асоциации и организации с нестопанска цел, на професорите в Академията.

В края на курсовете Академията организира за всеки студент стаж в Дружеството или в Агенцията , по време на който практическият опит стартира по време на курса: студентите вече могат да започнат професионалната си кариера.

Процентът на включените в света на труда е 100% .

Интензивният обмен и непрекъснатото сътрудничество, свързващо Академията с комуникационния пазар, позволява на студентите си да намерят подходящо влечение в света на труда.

В допълнение, бившите студенти на Академията създадоха Асоциация, която е постоянна референция за новите членове. Сътрудниците всяка година предлагат стажове и възможности за работа на нови завършили.

Fondazione Accademia di Comunicazione е акредитирана институция за продължаващо професионално обучение по Регионален закон от 6 август 2007 г. n. 19.

Курсовете издават сертификат за компетентност, удостоверяващ професионална годност в съответствие с директивите и регламентите на ЕС.

Места

Милан

Address
Via Savona,112/A
20144 Милан, Ломбардия, Италия