LABA Firenze - Liberal Academy Of Fine Art

Представление

Прочетете официалното описание

LABA на Флоренция е Академия за изящни изкуства, упълномощена от MIUR (Министерство на образованието Университет и изследвания). Институт за високо артистично образование, който винаги е фокусирал върху "иновативни" пътеки, в близост до нови технологии и включващ използването на мултимедийни инструменти. Академичните курсове, съответстващи на степента, са структурирани на 3 2 чрез отделите по фотография, графичен дизайн

LABA е дидактична мрежа с офиси в Италия и в чужбина. Институцията във Флоренция е активна от 2001 г. насам , като само по фиксирани курсове (до 20 студенти) позволява на почти 600 записани студенти да използват професионално лаборатории, оборудвани с мултимедийни и най-новото оборудване по най-оптимален начин.

69838_69792_SchoolProfile01.jpg

Студентите идват от цял ​​свят, а през годините Академията се превръща в място на непрекъснат културен и етнически обмен, където хората с различен начин на живот, култури, религии и етнически групи се срещат, обсъждат и проверяват своите знания за изкуството, творчеството, красотата и хармония.

LABA винаги е работила за създаване на значими синергии, включващи фондации, асоциации и публични институции като музеи, общини, провинции, региони ; но най-вече сътрудничи с международни стандартни компании като Cartiere Fedrigoni, Rifle, Alessi, Martinelli Luce, Mantellassi 1926, Artemide, Alpitour e MBM Biliardi, които завършват курса на професионално обучение чрез разработването на проекти, които се отнасят както за дидактиката, така и за промишленото производство.

Именно чрез създаването на ad hoc образователни програми, определянето на подходящи формални теми, сътрудничеството в научните изследвания, че LABA и нейните партньори дават възможност за непрекъснат растеж на работата, разработена и произвеждана от студентите, самата Лаба постоянно използва ресурси така че да разширите мрежата за сътрудничество на компанията.

В допълнение към програмата "Еразмус плюс" през последните години LABA активизира международните синергии ; като дава още по-голяма сила на образованието, което е част от система, разработена на европейско равнище - Европейската система за трансфер на кредити , полезна за улесняване на студентската мобилност не само между италианските университетски факултети, но и в страните от Европейската общност, като тригодишно обучение в Италия и през следващите две години в една от държавите-членки на ЕС. Процесът на интернационализация е активен и в отвъдморските страни чрез сътрудничеството, започнало преди няколко години със Стефан Ф. Остин и Ангелина Колеж (САЩ).

През 2015 г. LABA ръководи фестивала на италианската култура в Чешката република .

Florence

ЛАБОРАТОРНО ОБОРУДВАНЕ

Лабораториите LABA са оборудвани с професионално оборудване и най-новите технологии. Има две студиа с пълни осветителни системи и отлични инструменти за стрелба (фотоапарати Nikon и видеокамери Canon). Има тъмна стая за разработване, фиксиране и отпечатване на аналогови изображения. Класна стая е оборудвана с лупи, оптични пейки, развиващи и фиксиращи резервоари и др. Налице са компютърни лаборатории, оборудвани с 20 работни станции MACINTOSH (последно поколение), както и принтери и скенери с висока разделителна способност. Лабораторията по живопис се състои от голяма зала, в която студентите имат възможност да се изразяват според собствените си характеристики, като използват различни техники. Моделите са достъпни за уроци в голото.

Florence

ОФЕРТА ЗА ОБУЧЕНИЕ

LABA винаги се фокусира върху "иновативни" Pathways , като активира академични курсове, структурирани на 3 2, еквивалентни на кратки степени и адреси на специализация, свързани с нови технологии и включващи използването на медии, свързани с мултимедия. Предложението за обучение е разделено между фотография, графичен дизайн и мултимедия, визуални изкуства-живопис, дизайн, моден дизайн.

Места

Флоренция

Address
LIBERA ACCADEMIA DI BELLE ARTI
Piazza di Badia a Ripoli, 1/A
50126 Florence (Italy)

Флоренция, Тоскана, Италия